ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εικόνες από το ολοκαίνουργιο και κουκλίστικο Volta Wine Bar

WIZ TEAM

Αλλά και όλες οι πληροφορίες σε σχέση με τη φιλοσοφία, το μενού και την πλούσια κάβα του νέο λεμεσιανού hot spot.

Η ωραία ιστορία του Volta Wine Bar, με την περιπλάνηση των περασμένων μηνών σε πανέμορφα locations στο νησί (από ένα εστιατόριο, μέχρι ένα γκαράζ και έναν καταπράσινο αμπελώνα), έχει όλα τα φόντα να εξελιχθεί στο απόλυτο success story.

Η αναμονή τελείωσε λοιπόν και τα παιδιά μπήκαν επιτέλους στον χώρο τους. Σε μια πάροδο της Γλάδστωνος, στη Λεμεσό, δίπλα στο πρώην Συνεργατικό και νυν Ελληνική Τράπεζα (Αττικής 1, 3031), έχει δημιουργηθεί Πρόκειται για έναν cozy χώρος, με σκανδιναβικό χαρακτήρα και εσωτερική αυλή στο πίσω μέρος! Όπως βλέπετε και από τις φωτογραφίες, η αναμονή που προέκυψε χάρη στις κατασκευαστικές καθυστερήσεις, άξιζε και με το παραπάνω.

Και γιατί τα άτομα της ομάδας του Volta είχαν την ευκαιρία να περιοδεύσουν στην Κύπρο ώστε τους γνωρίσει ο κόσμος και να δείξουν τι έχουν να προσφέρουμε -κάτι άλλωστε που ταιριάζει και με το concept του Volta- και γιατί ο χώρος τελικά έγινε κούκλα!

Η κάβα του μαγαζιού περιλαμβάνει γύρω στις 200 ετικέτες, με έμφαση στα ελληνικά κρασιά, αλλά και με επιλεγμένους παραγωγούς από τον διεθνή αμπελώνα (Γαλλία, Ιταλία, Αυστρία, Νέος Κόσμος), αλλά και από παραγωγούς της Κύπρου. «Θα εστιάσουμε κυρίως σε γηγενείς ποικιλίες, κρασιά ήπιων παρεμβάσεων και μικρούς παραγωγούς που αναδεικνύουν το τερουάρ της εκάστοτε περιοχής», αναφέρει χαρακτηριστικά η Φοίβη Τσικκίνη, ιδιοκτήτρια του Volta.

Θα υπάρχει η δυνατότητα για κρασί στο ποτήρι, μέσα από πολλές επιλογές, ενώ θα προσφέρονται και ορισμένες μπύρες.

Σε ότι αφορά στο μενού με το φαγητό, αξίζει να πούμε πως το κρασί θα συνοδεύει ένα μικρό μενού 11-12 πιάτων, τα οποία θα αλλάζουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα, αφού θα βασίζονται σε εποχιακά προϊόντα της κυπριακής και ελληνικής γης. Φυσικά, θα υπάρχουν και επιλογές για πλατώ τυριών και αλλαντικών, τα οποία θα μπορείς να επιλέξεις για να φτιάξεις το platter που επιθυμείς (3 αλλαντικά και 5 τυριά). Θα υπάρχουν επίσης μαρμελάδες, chutnies, crackers, φρούτα κλπ. «Όλα τα πιάτα είναι μικρά και με τη λογική του να μοιράζονται, να μπαίνουν στο κέντρο του τραπεζιού και να αποτελούν σημείο συνάντησης και συζήτησης για την παρέα. Όπως άλλωστε μοιραζόμαστε και ένα μπουκάλι κρασί», αναφέρει η Φοίβη στο Wiz.

Το wine bar θα ανοίγει στις 4:30 το απόγευμα για σνακ, platters και ποτό, ενώ μετά τις 7 θα προσφέρει κανονικά φαγητό (dinner).

Την ομάδα του Volta Wine Bar αποτελούν ο μάγειρας Αργύρης Αγαπίου, η σεφ Χριστίνα Χριστοφή και οι Φοίβη Τσικκίνη και Φίλιππος Ανδρέου (ιδιοκτήτες).


Info

Τηλ. 94089966
Αττικής 1, Λεμεσός
ΤΡ-Σ 17.00-00.00 (ΠΑΡ ως τη 01.00)