ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εισαγωγικό Εργαστήρι Κίνησης 65+ ''Μικρά Βήματα''

WIZ TEAM

Το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ στο πλαίσιο του προγράμματος φιλοξενίας theYard.Residency.21 φιλοξενεί ένα ιδιαίτερο εργαστήρι κίνησης που απευθύνεται σε ανθρώπους άνω των 65 χρόνων σε συνεργασία με νεότερο άτομο της επιλογής τους - γονέας και παιδί, παππούς και εγγόνι κλπ - χωρίς απαραίτητα να έχουν κάποια χορευτική εμπειρία.

Οι δύο εμψυχώτριες, Ροδούλα Γκουλιάμπερη και Δέσποινα Καπουλίτσα, μέσα στις δύο μέρες θα εισηγηθούν μια σειρά ασκήσεων με στόχο την ανάπτυξη κινητικών εμπειριών που θα φέρουν τους συμμετέχοντες σε επαφή με την λειτουργική τους κίνηση. Θα χρησιμοποιηθούν ασκήσεις που αντιμετωπίζουν το σώμα ως ολότητα, μέσα από την χρήση και λειτουργία του συνδετικού ιστού fascia. Μέσα από τη βραδύτητα το εισαγωγικό αυτό εργαστήρι θα προτείνει ένα διαλόγο που στηρίζεται στην παρατήρηση και την προσοχή της κίνησης μας σε σχέση με την κίνηση του άλλου.


Πληροφορίες
7 και 8 Ιουλίου από τις 18:00 – 20:00
Κόστος συμμετοχής: €20 ανά ημέρα
Δήλωση ενδιαφέροντος μέχρι τις 5 Ιουλίου στο 97 879793 ή στο theyard.residency@mitos.org.cy
Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά – πληροφορίες θα δοθούν στους συμμετέχοντες κατόπιν δήλωσης ενδιαφέροντος.

Εμψυχώτριες
Η Ροδούλα Γκουλιαμπέρη είναι χορογράφος και περφόρμερ με έδρα την Θεσσαλονίκη. Έχει αποφοιτήσει από τα ΤΕΦΑΑ. Σπούδασε στην αγγλική ακαδημία χορού Modern Theatre Dance Branch και έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών πάνω στη σωματοψυχοπαιδαγωγική μέθοδος Danis Bois (Universidad Moderna de Lisboa curso universitario livere de especializacuo em somato- psichopedagogia).
Από το 2000 μελετά και ασχολείται με τη μέθοδο “Danis Bois” εφαρμόζοντάς την σε ομάδες χορού, ενώ παραδίδει σεμινάρια σε εργαστήρια έρευνας και σχολές χορού. Το 2008 δημιούργησε την ομάδα "Fascia" για την οποία χορεύει καιχορογραφεί. Εχει διδάξει στην επαγγελματική σχολή ΔΗ.ΚΕ "ΙΡΙΣ" Θεσσαλονίκης καθώς και στο Α.Π.Θ αισθητήρια κίνηση και την εφαρμογή της στο σύγχρονο χορό.

Οι τελευταίες της δουλειές ως χορογράφος είναι: ‘’Έρως- Πράξη 1’’, σε συνεργασία με την εικαστικό Χρ. Παπακυριακού, το 2015/ ‘’Antigone’’ σε παραγωγή και σκηνοθεσία της Τατού Δέδε, το 2017/ ‘’Hum-ant’’, το 2019/ ‘’Υπερσυντέλικος’’, σε συνεργασία με την συμπεριληπτική ομάδα Dance and the mind, το 2020. Υπήρξε μέλος των ομάδων χορού : "Ιλάιρα" της Α. Χριστοδούλου, "Δρώσα μάζα" της Α. Προγκίδη, "Vis motrix" του Κ. Γεράρδου, καθώς και του εργαστηρίου έρευνας "Αlma kalma" του Ι.Μήτρου. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με ανεξάρτητους καλλιτέχνες και καλλιτεχνικούς οργανισμούς: "Μιτος", "Αnemicinema", Δ. Σωτηρίου, Γ. Τσελέπη ως performer παίρνοντας μέρος σε φεστιβάλ χορού στη χώρα μας και στο εξωτερικό.

Η Δέσποινα Καπουλίτσα δραστηριοποιείται ως χορογράφος και performer στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασε xoρό και vομική. Διδάσκει σύγχρονο χορό, έχοντας συνεργαστεί με Επαγγελματικές Σχολές Χορού και Θεάτρου, το Καλλιτεχνικά Σχολείο Θεσσαλονίκης και το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Έχει δημιουργήσει και ερμηνεύσει ομαδικές και ατομικές χορογραφίες συμμετέχοντας σε διάφορα φεστιβάλ, όπως στην 14η Biennale Νέων καλλιτεχνών της Ευρώπης και της Μεσογείου με την ομάδα χορού ‘’Δρώσα Μάζα’’ (‘’Πολύανθος’’, Σκόπια, 2009), στα 51α Δημήτρια (‘’The nest- one route to freedom/ Trial One, 2016) και στο Φεστιβάλ Δάσους του ΚΘΒΕ (‘’Sound moves’’, 2018).

Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας παραστατικών τεχνών Random magnetic moment που εστιάζει στην σωματική και κινητική έρευνα, καθώς και στην διαδικασία και στις μεθόδους δημιουργίας παραστάσεων άμεσης σύνθεσης. Η ομάδα παρουσίασε την παράσταση αυτοσχεδιασμού και άμεσης σύνθεσης ''Watching me watching you'', στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Δάσους του ΚΘBE (2019) και τα site specific project ''Εκμηδενίζοντας τις αποστάσεις'' (2019) και ‘’ΒΑΒΕΛ’’ (2020) στην Θεσσαλονίκη, με την υποστήριξη του ΥΠΠΟΑ.