ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ «Ντα» του Χιου Λέοναρντ Πρεμιέρα μετά το Πάσχα στο ΘΟΚ

WIZ TEAM

Παραστάσεις από 7 Μαΐου 2021 στη Νέα Σκηνή ΘΟΚ

Η πολυβραβευμένη κωμωδία (τέσσερα βραβεία Τόνυ) του Ιρλανδού συγγραφέα Χιου Λέοναρντ, μια τρυφερή οικογενειακή ιστορία που θα χαρίσει γέλιο και δυνατές στιγμές συγκίνησης στους θεατές, δίνει την πρώτη της παράσταση στις 7 Μαΐου 2021 (20:30) στη Νέα Σκηνή ΘΟΚ.

«Ποτέ δεν σε άκουσα να λες πως είχες μια ελπίδα, ένα όνειρο. Ποτέ σου δεν είπες
μια ξεκάθαρη, σωστή κουβέντα. Πενήντα οχτώ χρόνια κηπουρός, εννιά ώρες την ημέρα,
σ’ ένα βραχότοπο που ούτε κατσίκι δεν ανεβαίνει. […] Μια ζωή καθισμένος πάνω στ’ αγκάθια, και δεν κουνήθηκες από κει, μήπως σου πάρει άλλος τη θέση!»

Ένας γνωστός και επιτυχημένος Ιρλανδός συγγραφέας, ο Τσάρλι Τάιναν, επιστρέφει στην ιδιαίτερη πατρίδα του για την κηδεία του θετού πατέρα του. Ξεκαθαρίζοντας τα πράγματα στο σπίτι, ανακαλεί στη μνήμη του την πατρική φιγούρα, τον κηπουρό Ντα (υποκοριστικό του αγγλοσαξονικού Daddy = Μπαμπάς), και καταφέρνει στο εδώ και τώρα να έχει μια συζήτηση μαζί του την οποία δεν κατάφερε να κάνει όσο ζούσε. Μια επιστροφή στις αναμνήσεις της παιδικής και εφηβικής ηλικίας και στις συχνά ακανθώδεις σχέσεις πατέρα-γιου, εκεί όπου διασταυρώνονται δύο κόσμοι, της μνήμης και του παρόντος, με την κωμικότητα και τη δραματικότητα να εναλλάσσονται για να φωτίσουν τα απλά και τα ανθρώπινα.
Την τρυφερή ματιά του συγγραφέα έχει αναλάβει να μεταφέρει στη θεατρική σκηνή η σκηνοθέτιδα Μαρία Μανναρίδου-Καρσερά, έχοντας στο πλευρό της τον καταξιωμένο ηθοποιό Κώστα Βήχα, στο ρόλο του Ντα, και ένα δυναμικό σύνολο ερμηνευτών και συντελεστών. Το έργο επανέρχεται στο ρεπερτόριο του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου έπειτα από 25 χρόνια, ως μια παραγωγή προγραμματισμένη να ταξιδέψει «Εκτός Έδρας» σε δήμους και κοινότητες του νησιού, και σε αρχική φάση προσαρμόζεται λόγω των συνθηκών στη Νέα Σκηνή ΘΟΚ.

Ταυτότητα παράστασης
Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές
Σκηνοθεσία: Μαρία Μανναρίδου-Καρσερά
Δραματουργική επεξεργασία: Μαρία Μανναρίδου-Καρσερά – Φώτης Φωτίου
Σκηνικά-Κοστούμια: Θέλμα Κασουλίδου
Μουσική: Αντώνης Αντωνίου
Βοηθός σκηνοθέτιδας: Φώτης Φωτίου

Παίζουν:
Φώτης Αποστολίδης, Κώστας Βήχας, Νεκτάριος Θεοδώρου, Βασίλης Παφίτης, Κωνσταντίνος Τσίτσιος, Βαλάντω Χαραλάμπους, Έλενα Χριστοφή, Χριστίνα Χριστόφια

Παραστάσεις μέχρι και 29 Μαΐου
Λευκωσία: Θέατρο ΘΟΚ, Νέα Σκηνή
Πρώτη παράσταση: Παρασκευή 7 Μαΐου 2021
Κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 20:30

Υπερτιτλισμένες παραστάσεις
27 Μαΐου 2021, ελληνικοί υπέρτιτλοι
28 Μαΐου 2021, αγγλικοί & τουρκικοί υπέρτιτλοι

Πληροφορίες / Εισιτήρια
Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717, www.thoc.org.cy 

Τιμές Εισιτηρίων
€12 / €6 (άνεργοι, συνταξιούχοι, πολύτεκνοι με την επίδειξη του αντίστοιχου αποδεικτικού εγγράφου και άτομα κάτω των 25 ετών με την επίδειξη πολιτικής ταυτότητας)

Κι από τη χειμερινή περίοδο 2021-2022 σε δήμους και κοινότητες της χώρας Πληροφορίες στο 22 86 43 30