ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Εκτός Έδρας» ξεκίνησαν οι αναγνώσεις του πολυβραβευμένου έργου του Χιού Λέοναρντ στον ΘΟΚ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ποτέ δεν σε άκουσα να λες πως είχες μια ελπίδα, ένα όνειρο. Ποτέ σου δεν είπες μια ξεκάθαρη, σωστή κουβέντα. Πενήντα οχτώ χρόνια κηπουρός, εννιά ώρες την ημέρα, σ’ ένα βραχότοπο που ούτε κατσίκι δεν ανεβαίνει. […] Μια ζωή καθισμένος πάνω στ’ αγκάθια, και δεν κουνήθηκες από κει, μήπως σου πάρει άλλος τη θέση!»

Ξεκίνησαν την περασμένη Τρίτη 9 Μαρτίου οι αναγνώσεις για το ανέβασμα της πολυβραβευμένης κωμωδίας (τέσσερα βραβεία Τόνυ) του Ιρλανδού συγγραφέα Χιου Λέοναρντ, που αποτελεί μια βαθιά συγκινητική οικογενειακή ψυχογραφία, ικανή να αγγίξει από το πρώτο λεπτό την καρδιά των θεατών.

Ο, ενήλικας πια, συγγραφέας Τσάρλυ επιστρέφει στη γενέθλια πόλη του στην Ιρλανδία για την κηδεία του θετού πατέρα του. Ξεκαθαρίζοντας τα πράγματα στο σπίτι, ανακαλεί στη μνήμη του την πατρική φιγούρα, τον κηπουρό Ντα (υποκοριστικό του αγγλοσαξονικού Daddy = Μπαμπάς), και καταφέρνει στο εδώ και τώρα να έχει μια συζήτηση μαζί του την οποία δεν κατάφερε να κάνει όσο ζούσε. Μια επιστροφή στις αναμνήσεις της παιδικής και εφηβικής ηλικίας και στις συχνά ακανθώδεις σχέσεις πατέρα-γιου, όπου δύο κόσμοι διασταυρώνονται, της μνήμης και του παρόντος, και όπου κωμικότητα και δραματικότητα εναλλάσσονται για να φωτίσουν τα απλά και τα ανθρώπινα.

Την τρυφερή ματιά του συγγραφέα έχει αναλάβει να μεταφέρει στη θεατρική σκηνή η σκηνοθέτιδα Μαρία Μανναρίδου-Καρσερά, με τον καταξιωμένο ηθοποιό Κώστα Βήχα, στο ρόλο του Ντα, και ένα δυναμικό σύνολο ερμηνευτών και συντελεστών. Το έργο επανέρχεται στο ρεπερτόριο του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου έπειτα από 25 χρόνια, ως μια παραγωγή προγραμματισμένη να ταξιδέψει «Εκτός Έδρας» σε δήμους και κοινότητες του νησιού, που, σε αρχική φάση, προσαρμόζεται λόγω των συνθηκών στη Νέα Σκηνή ΘΟΚ.

Δημιουργική ομάδα
Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές
Σκηνοθεσία: Μαρία Μανναρίδου-Καρσερά
Δραματουργική επεξεργασία: Μαρία Μανναρίδου-Καρσερά – Φώτης Φωτίου
Σκηνικά-Κοστούμια: Θέλμα Κασουλίδου
Μουσική: Αντώνης Αντωνίου
Βοηθός σκηνοθέτιδας: Φώτης Φωτίου

Παίζουν:
Φώτης Αποστολίδης, Κώστας Βήχας, Νεκτάριος Θεοδώρου, Βασίλης Παφίτης, Κωνσταντίνος Τσίτσιος, Βαλάντω Χαραλάμπους, Έλενα Χριστοφή, Χριστίνα Χριστόφια

Από τον Μάιο του 2021 στη Νέα Σκηνή ΘΟΚ
Κι από τη χειμερινή περίοδο 2021-2022 σε δήμους και κοινότητες της χώρας Πληροφορίες στο 22 86 43 30