ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«εν μέλιν» οι λουκουμάδες των έξι φίλων στα Λύμπια

WIZ TEAM

Μια παρέα έξι φίλων έφτιαξε μια μικρή καντίνα και παρασκευάζει λουκουμάδες -από τον κλασσικό σιροπιαστό με την παραδοσιακή συνταγή της γιαγιάς, μέχρι λουκουμάδες με πιστάτσιο-, διαθέτοντας μάλιστα μέρος από τα έσοδα σε λιγότερο εύπορες οικογένειες.

Η Ελένη, η Άντρη, η Μαρία, η Ξένια, ο Φώτης και ο Αλέξανδρος, όλοι με καταγωγή από τα περίχωρα της Λευκωσίας, πήραν ένα παλιό καραβάνι, το αναπαλαίωσαν και εκτός από πολλή αγάπη και μεράκι, έβαλαν στόχο να μαζέψουν όσα περισσότερα χρήματα μπορούν με σκοπό να βοηθήσουν άπορες οικογένειες της κοινότητάς τους. Η καντίνα με την επιγραφή «εν μέλιν», που έχει και κοινωνικό χαρακτήρα, βρίσκεται σταθμευμένη έξω από το Κοινοτικό Πάρκο Λυμπιών, κάθε φορά που υπάρχει event εκεί (συναυλίες κυρίως), ενώ συχνά ταξιδεύει και σε άλλα μέρη.

Ερέθισμα για τη δημιουργία της καντίνας είναι η αγάπη της ομάδας για τους λουκουμάδες, αλλά και για το πλαίσιο στο οποίο τους συναντούμε, εννοώντας τα πανηγύρια, τα φεστιβάλ και τα πολιτιστικά δρώμενα -χώρους δηλαδή γεμάτους ζωή.

Όπως προαναφέραμε, οι έξι φίλοι-εθελοντές στοχεύουν στην κοινωνική προσφορά σε λιγότερο εύπορες οικογένειες, μέσω των εσόδων από τις πωλήσεις, με την ενέργεια να στηρίζεται επίσης από το πρόγραμμα Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης.

«Το feedback που λάβαμε μέχρι στιγμής ήταν αρκετά θετικό, κυρίως λόγω του γεγονότος ότι πίσω από αυτή την παραδοσιακή τέχνη που είναι η παρασκευή λουκουμάδων εμφανίζεται μια ομάδα νέων με πάθος και θέληση να δημιουργήσει, να μάθει και να προσφέρει», αναφέρει άτομο από την ομάδα στο WiZ. «Θέλαμε το παλιό να έρθει να συναντήσει το νέο, να δημιουργήσουμε μια επωνυμία και μια συνολική εμπειρία, όπου στο ίδιο τραπέζι θα καθίσει ο παππούς με την εγγονή και ο καθένας να ικανοποιήσει τη δική του γευστική παλέτα. Παρέχουμε από τον κλασσικό σιροπιαστό λουκουμά με την παραδοσιακή συνταγή της γιαγιάς, μέχρι λουκουμάδες με πιστάτσιο».

Πιο συγκεκριμένα, το μενού περιλαμβάνει τους παραδοσιακούς συροπιαστούς (που είναι και vegan), αυτούς με πραλίνα, αυτούς με πιστάτσιο, αυτούς με Ferrero, αυτούς με Lotus Biscoff και αυτούς με Bueno, ενώ υπάρχουν και διάφορα toppings για ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση.

Ακολουθείστε τους στο Instagram @enmelin.cy για να μαθαίνετε πού και πότε είναι οι επόμενες στάσεις τους.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Εν μέλιν (@enmelin.cy)

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Εν μέλιν (@enmelin.cy)