ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ένα αλλιώτικο Δωμάτιο Μπύρας (Beeroom)

WIZ TEAM

Γράφει ο Λεόντιος Τσέλεπος

Μέχρι τώρα είχα ακούσει για δωμάτιο πανικού, δωμάτιο καπνιστών αλλά όχι για δωμάτιο μπύρας. Αλλά υπήρξε (το επιβεβαιώνω) και πρόσφατα μετεξελίχθηκε σε μια μοντέρνα μπυραρία στο εμπορικό κέντρο της παλιάς πόλης, το Beeroom. Δύο ζυθόφιλοι, όπως αποκαλούνται οι ιδιοκτήτες, ο Λέανδρος και ο Γιάννος έκαναν το επόμενο βήμα σχετικά με την αγάπη τους για την μπύρα και εδώ και ένα εξάμηνο (περίπου) προσηλυτίζουν και άλλους!

Η αγάπη τους για την μπύρα δεν κρύβεται αφού βασική ατραξιόν του μαγαζιού και μέρος της εσωτερικής διακόσμησης αποτελεί η τεράστια προθήκη με συλλεκτικές μπύρες και ποτήρια από τα ταξίδια, δικά τους και φίλων (έτυχε να φέρω και εγώ)!

Και αφού οι αρχιτέκτονες (Sofronis Marcou Architects) πάλεψαν να μετατρέψουν ένα χαλαμάντουρο σε μαγαζί, πάντρεψαν τις απόψεις των ιδιοκτητών και εννοείται ενσωμάτωσαν τη συλλογή στο διάκοσμο.

Ατραξιόν του μαγαζιού δεν είναι μόνο η τεράστια συλλογή αλλά και ο τοίχος με γκράφιτι, εμπνευσμένος από κινούμενα σχέδια και τα οποία προσδίδουν μια χαρούμενη νότα αλλά και τέχνης του δρόμου στο όλο σκηνικό. Η arcade «μηχανούα» στη γωνιά συμπληρώνει το σκηνικό.

Την ίδια στιγμή η τεράστια μπάρα του μαγαζιού, ειδικά κατασκευασμένη από μεταλλικά μέρη κοντέινερ προσφέρει χώρο φιλοξενίας στις 100 και ετικέτες μπύρας (που συνεχώς ανανεώνονται). Αλλά φιλοξενεί και τα 10 taps που συνδέονται με το cold room, για να διατηρούνται φρέσκες οι craft μπύρες, όπως κάνει άλλωστε κάθε craft μπυραρία που σέβεται τον εαυτό της!

Τα μεγάλα ξύλινα τραπέζια με τα industrial stools, το ζεστό και διακριτικό φωτισμό και τις ψαγμένες μουσικές, έφεραν ένα άψογο αισθητικό αποτέλεσμα και δημιούργησαν το τέλειο σκηνικό για να απολαύσει κανείς τη μπύρα του και όχι μόνο μαζί με την παρέα. Ο πεζόδρομος μπροστά από το μαγαζί επιτρέπει και την al fresco επιλογή στο στενό της πόλης!

H αύρα του χώρου μεταφέρθηκε και στο μενού που περιλαμβάνει συνοδευτικά της μπύρας. Τσιπς, biltong, jerky, νάτσος, κοτοφτερούγες, ποικιλίες τυριών και αλλαντικών και φυσικά 3 είδη πίτσας! Φυσικά εκτός από μπύρες προσφέρονται επίσης κρασί και άλλα οινοπνευματώδη.

Είναι ένα από τα σημεία που βρίσκει γκάμα από τα (οικογενειακά) κρασιά Κτήμα Τσέλεπου! Δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερο συνδυασμό από μια πίτσα μαργαρίτα και την αγαπημένη μου σαμπάνια (με την παραδοσιακή μέθοδο της Καμπανίας) Amalia Brut (Κτήμα Τσέλεπου)!

Κρατήσεις δεν κάνουν, ούτε για τα ξαδέρφια τους (το ξέρω από πρώτο χέρι)! Αλλά όπως λεν και οι ίδιοι don’t worry, be hoppy (hop=λυκίσκος)!

May the beer be with you!

#pafianontour #santinpafoeneshi