ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ένα αλμοδοβαρικό μπαρ τέρμα Λήδρας

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Αν ο Pedro Almodovar έμενε Λευκωσία έχουμε την εντύπωση πως θα σύχναζε στο Volver. Και σίγουρα όχι μόνο για τον προφανή λόγο.

Τέρμα Λήδρας, εδώ και μερικούς μήνες λειτουργεί ένα νέο μπαρ το οποίο έχει γίνει ήδη στέκι για αρκετό κόσμο. Βλέποντας το όνομά του, το πρώτο πράγμα που θελήσαμε να μάθουμε είναι κατά πόσο το Volver σημαίνει «επιστροφή», αν δηλαδή είναι ακριβής μετάφραση της λέξης στα ισπανικά, ή αν τυχόν αυτό  παραπέμπει και στην αγαπημένη ταινία του Almodovar.

Μιλώντας με ένα από τα άτομα της ομάδας, μας διευκρίνισε ότι «το όνομα σημαίνει και το προφανές και στον Almodovar παραπέμπει και σε 100 άλλα πράγματα».

Λίγη σημασία έχει το όνομα πάντως, για έναν χώρο όπως το Volver η φιλοσοφία του οποίου είναι «καλό ποτό, εξαιρετική μουσική και… λίγα λόγια». Σχεδόν κάθε βράδυ ένας DJ κάνει παιχνίδι πίσω από τα decks, παίζοντας καλή μουσική, την ίδια ώρα που οι θαμώνες απολαμβάνουν ένα από τα δυνατά κοκτέιλ που βγαίνουν από τη μπάρα.

Μουσικά πού κινείστε; Ποιο είναι το προφίλ των ανθρώπων που φτιάχνουν το soundtrack του μαγαζιού;
Παίζουμε καλή μουσικη. Η καλή μουσική δεν έχει όρια, τίτλους και κατηγορίες. Οι άνθρωποι που επιμελούνται τη μουσική, είναι απλούστατα άτομα που αγαπούν τις μπάρες και τη μουσική που τις γεμιζει.

Σε σχέση με τα κοκτέιλ, τι μπορούμε να δοκιμάσουμε στο Volver;
Το 1, το 2, το 3, το 4 και το 5 [Δείτε το μενού ΕΔΩ]

Κάθε πόσο αλλάζει το μενού και πόσο ποντάρετε στα φρέσκα υλικά και στα premium spirits;
Το μενού δεν ειναι συνέχεια το ίδιο. Τα φρέσκα υλικά, πλέον εννοούνται. Τα premium brands επίσης.

Πόσο ψαγμένος είναι ο κόσμος στην Κύπρο σε σχέση με το ποτό και δη με τα κοκτέιλ;
Σίγουρα όχι όσο νομίζει.

Προσφέρετε και συνοδευτικά για το ποτό;
Πολυαγαπημένες ελιές.

Ισχύει ότι το Volver έγινε στέκι για τους επαγγελματίες του κλάδου, οι οποίοι σχολώντας από τα μαγαζιά που δουλεύουν έρχονται εκεί;
Ναι. Και εμείς πρέπει να βρούμε κάπου να πηγαίνουμε όταν σχολνάμε.

Ποια είναι τα άτομα πίσω από αυτό το πρότζεκτ;
Αυτοί που είναι και καθημερινά πίσω από το bar, οι οποίοι αν και προτιμούν να μείνουν άνευ αναφοράς, οι επισκέπτες τους ξέρουν ήδη.

Θα σας ενδιέφερε μια διεθνής διάκριση;
Μπα.

Instagram: volver.nic