ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εντατικές προετοιμασίες στην Πάφο για την επαναλειτουργία της εστίασης

WIZ TEAM

Εντατικές προετοιμασίες ξεκίνησαν από χθες οι επιχειρήσεις εστίασης στην Πάφο με σκοπό την επαναλειτουργία τους την Δευτέρα 10 Μαΐου.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής ( ΟΣΙΚΑ) Φύτος Θρασυβούλου ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως οι προετοιμασίες των κέντρων αναψυχής για την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων τους βρίσκονται στο αποκορύφωμα τους, ενώ ευχήθηκε να είναι η τελευταία φορά που κλείνουν. Ο κ. Θρασυβούλου σημείωσε πως ήδη πολλά εστιατόρια άρχισαν καθαριότητα και προχωρούν στις αγορές τους, ώστε μέχρι τη Δευτέρα να μπορέσουν να προετοιμαστούν και να φιλοξενήσουν τον κόσμο, ντόπιο και ξένο.

Ευελπιστούμε, σημείωσε, όπως μέχρι τα τέλη του Σαββατοκύριακου ετοιμαστούν περισσότερες επιχειρήσεις για να μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν. Είπε ακόμη, πως εκείνο που προσδοκούν είναι όπως η τουριστική βιομηχανία μπορέσει να βρει τον δρόμο της ώστε όλες οι επιχειρήσεις να είναι σε θέση να επαναλειτουργήσουν τη θερινή περίοδο.

Τέλος, είπε πως το ερχόμενο Σαββατοκύριακο μετά την επαναλειτουργία των κέντρων αναψυχής και με τους Κύπριους που θα μπορούν να διακινηθούν στα ξενοδοχεία των πόλεων της Κύπρου, θα αποτελέσει ένεση λειτουργίας των επιχειρήσεων. Εξέφρασε τέλος όλα τα πάνε καλά και όπως η τουριστική βιομηχανία να μπορέσει να ανακάμψει .

Από την άλλη ο Δημήτρης Καλλής επιχειρηματίας και Ταμίας στο Σύνδεσμο Κέντρων Αναψυχής Πάφου ( ΣΙΚΑΠ) αναφέρθηκε στις προετοιμασίες, οι οποίες εστιάζονται στον καθαρισμό των χώρων, στις παραγγελίες των προμηθειών, και στις σχετικές απολυμάνσεις αλλά και στο πως το τρίτο ολικό lockdown στοίχισε στους επιχειρηματίες της Πάφου που είναι κατεξοχήν τουριστική πόλη και έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από την πανδημία, προσθέτοντας πως υπάρχουν συνάδερφοι του που δεν θα επαναλειτουργήσουν . Ο κ. Καλλής ανέφερε πως μεγάλο απόθεμα έχει παραμείνει στις αποθήκες τους αφού είχαν προετοιμαστεί για τις εορτές του Πάσχα και τελικά αναγκάστηκαν να κλείσουν.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Καλλής εξέφρασε την αισιοδοξία του, αναφέροντας πως το καλοκαίρι θα ξεκινήσει η κίνηση λόγω και του εμβολιαστικού προγράμματος αλλά και των μέτρων που έχουν παρθεί και πως αυτή η “κατάρα” της πανδημίας, σιγά σιγά θα εξαφανιστεί. Σε σχέση με το μέτρο του Coronapass ο κ.Καλλής ανέφερε πως οι ιδιοκτήτες των κέντρων αναψυχής δεν μπορούν να κάνουν τους αστυνομικούς. Απηύθυνε επίσης έκκληση στα μέλη της δύναμης που θα προχωρήσουν στους σχετικούς ελέγχουν να είναι προσεκτικά και να μην προκαλούν αναστάτωση ανάμεσα στους θαμώνες γιατί θα καταστεί δύσκολη και η θέση των επιχειρηματιών.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ