ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έτσι θα πηγαίνουμε για... καφέ από τις 10/5

WIZ TEAM

Ο Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε lockdown, το οποίο τίθεται σε ισχύ από την Δευτέρα 26/4 μέχρι τις 9/5. 

Μετά τις ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα, ο κύριος Ιωάννου μεταξύ άλλων δήλωσε «Από την αρχή της πανδημίας, η Κυβέρνηση έθεσε μόνο ένα στόχο. Να σώσουμε ζωές και να είμαστε σε θέση να προσφέρουμε υψηλού επιπέδου ιατροφαρμακευτική φροντίδα σε όποιον συνάνθρωπο μας χρειαστεί αυτή την φροντίδα. Βρισκόμαστε σε μια ιδιαίτερα δύσκολη φάση της πανδημίας. Ο αριθμός των κρουσμάτων και το ποσοστό θετικότητας βρίσκονται πάνω από το όριο, οι νοσηλείες αυξάνονται και το Σύστημα Υγείας δέχεται πίεση. Ο ΟΚΥπΥ ενεργοποιεί το πλάνο για την ανάπτυξη περισσότερων κλινών στα δημόσια νοσηλευτήρια με τη συνδρομή και του ιδιωτικού τομέα, στον οποίο παραπέμπονται άλλα περιστατικά, όμως η συνεχιζόμενη αύξηση των κρουσμάτων στην κοινότητα δεν μπορεί να μας αφήσει απαθείς».

Ωστόσο από τις 10 Μάϊου η επιστροφή στην κανονικότητα θα γίνει υπό προϋποθέσεις.

Συγκεκριμένα ο Υπουργός ανακοίνωσε «Από την 10η Μάιου 2021 αίρονται τα πιο πάνω μέτρα και επαναφέρονται οι ρυθμίσεις που ισχύουν τώρα, με την προϋπόθεση ότι σε χώρους όπου υπάρχει συνάθροιση (χώρους εστίασης, χώρους συνάθροισης, γυμναστήριο, λιανικό εμπόριο, θέατρα, κτλ), ο επισκέπτης θα πρέπει να έχει στην κατοχή του rapid test ή PCR σε ισχύ 72 ωρών ή να έχει εμβολιασθεί τουλάχιστον με την 1η δόση και να έχουν παρέλθει τρεις εβδομάδες ή να έχει νοσήσει από την ασθένεια COVID-19 τους τελευταίους 3 (τρεις) μήνες.

Η υιοθέτηση της πιο πάνω ρύθμισης θα δώσει την δυνατότητα της πιο εύκολης και ασφαλούς διακίνησης των συμπολιτών μας και θα επιτρέψει να επανέλθουμε με ασφάλεια σε πιο φυσιολογικές συνθήκες».

ΠΗΓΗ: 24NEWS