ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έξι εστιατόρια που αξίζει να ανακαλύψεις

WIZ TEAM

Νέοι χώροι αλλά και μαγαζιά που ανακαλύψαμε εκ νέου, σε περιμένουν για να σου προσφέρουν τις πιο ωραίες καλοκαιρινές αναμνήσεις.

Ένα εστιατόριο θαλασσινών στην επαρχία Λάρνακας (που ανοίγει σήμερα Κυριακή 10 Ιουλίου), ένα μεσογειακό εστιατόριο στην παλιά Λευκωσία, ένα κοκτέιλ μπαρ στην Πάφο, ένα εστιατόριο που τιμά τα τοπικά φρέσκα υλικά στη Λεμεσό, ένα café-restaurant στον δρόμο για Πάφο, αλλά και μια ψαροταβέρνα δίπλα στο κύμα, στο βορειότερο άκρο της ελεύθερης Κύπρου.

 

Theta

Εστιατόριο θαλασσινών, το οποίο αγκαλιάζει τη Μεσόγειο στη γενικότερη φιλοσοφία του -από τα σκεύη και τη διακόσμηση, μέχρι τις πρώτες ύλες και τα ίδια τα πιάτα. Τοποθετημένο ακριβώς δίπλα στον φάρο των Περβολιών, σε ένα υπερυψωμένο σημείο που προσφέρει μαγευτική θέα στη θάλασσα, προσφέρει ένα μενού με θαλασσινά, φρέσκα ψάρια και άλλες μεσογειακές γεύσεις, το οποίο έχει αναλάβει ο καταξιωμένος Έλληνας σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου, όπως επίσης και κοκτέιλ και άλλα ποτά, μέσω του lounge bar του.

Τηλ. 99774433
Φάρου 1, Περβόλια, επ. Λάρνακας.

 

Madama Residence

Στεγάζεται στο ισόγειο ενός πανέμορφου κτηρίου του 19ου αιώνα, στην εντός των τειχών πόλη της Λευκωσίας, σε ένα μικρό πλην όμως πολυτελές boutique hotel με έξι σουίτες. Προσφέρει άριστης ποιότητας ιταλική-μεσογειακή κουζίνα, ενώ το μενού του έχει μια «to share» λογική, με επιλογές όπως κρέας, ψάρι, pasta, ριζότο και επιδόρπια, ενώ έμφαση δίνεται στα σπέσιαλ της ημέρας αναλόγως του τι θα βρει ο chef στην αγορά. Λειτουργεί από νωρίς του πρωί, αφού εκτός από lunch και dinner προσφέρει επίσης τη δυνατότητα για πρόγευμα ή brunch.

Τηλ. 22445551
Σόλωνος 54, παλιά Λευκωσία
Δ-Κ 08.00-23.30

 

Marvel Bar

Με ένα πλούσιο cocktail menu που περιλαμβάνει 35 διαφορετικές επιλογές (εκ των οποίων οι 20 αφορούν signature cocktails), και μια μεγάλη συλλογή σε gin και ουίσκι (γύρω στις 70 διαφορετικές ετικέτες ουίσκι), ακόμα και οι ήρωες της Marvel θα έκαναν μια στάση εδώ. Το Marvel διαθέτει ουίσκι, gin, vodka, brandy, κονιάκ κλπ, αλλά και τσιμπήματα όπως cheese platter, fruit platter, όπως επίσης και sushi από το διπλανό Sushi Mass.

Τηλ. 99302877
Θερμοπυλών 34, Πάφος
ΤΕΤ-Κ 19.30-02.00, Σ 19.30-02.30

 

Alley

 

Τοποθετημένο στην καρδιά της Λεμεσού, το Alley προσφέρει κουζίνα βασισμένη στις εποχιακές πρώτες ύλες. Ένα casual dining εστιατόριο, με λιτό μενού, που όμως ποντάρει στην ποιότητα και στην ευρηματικότητα. Το μενού περιλαμβάνει επιλογές vegan, ενώ τιμά επίσης τα κοκτέιλ και το κρασί. Θα λατρέψετε τη μινιμάλ διακόσμηση, το location του, αλλά και την πανέμορφη αυλή με τη νοσταλγική διάθεση.

Τηλ. 96347416
Τοσίτσα 2, παλιά Λεμεσός
ΤΡ-ΠΕΜ 18.00-23.45, ΠΑΡ&Σ 18.00-00.30, Κ 18.00-00.00

 

Londos Perasma

Στη Κοινότητα της Τίμης, μόλις πέντε λεπτά από το αεροδρόμιο Πάφου, βρίσκεται ένας όμορφος χώρος με ρουστίκ διακόσμηση, ιδανικός για να απολαύσεις μεζέδες, καλομαγειρεμένα παραδοσιακά φαγητά, βασισμένα σε κυπριακές συνταγές της γιαγιάς, αλλά και για να ξαποστάσεις με έναν καφέ και το γλυκό σου.

Τηλ. 96374181
Λεωφ. Αρχ. Μακαρίου 7, Τίμη, επ. Πάφου
ΤΡ-Κ 9.00-21.30

 

Αλέξης

 

Εδώ δεν θα βρεις τον κλασσικό ψαρομεζέ, αλλά ό,τι έχει η ψαριά της ημέρας, αφού κάπως έτσι προκύπτει κάθε μέρα το μενού. Συνήθως προσφέρει μπαρμπούνι, φαγκρί, τον πιο νόστιμο σκάρο που έχεις γευτεί και άλλα ψάρια του παραγαδιού. Επίσης, θα βρεις φρεσκοκομμένη κυπριακή πατατούλα με ρίγανη της περιοχής, αλλά και θαλασσινά (χταπόδι, σουπιές κλπ) στα οποία επίσης μπαίνει ρίγανη, απογειώνοντας τη γεύση. Must try είναι και ο σπιτικός ταραμάς. Το γεύμα στον Αλέξη κλείνει πάντα με έναν κυπριακό μερακλίδικο καφέ και ένα γλυκό του κουταλιού, κιτρόμηλο ή καρυδάκι της περιοχής.

Τηλ. 99983440
Κάτω Πύργος, επ. Λευκωσίας
Δ-Κ 11.00-16.00 & 19.30-22.30