ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έξι ταβερνάκια για ρομαντικές ψυχές στη Λευκωσία

WIZ TEAM

Στις παλιές ελληνικές ταίνιες τα κουτούκια και τα μικρά ταβερνάκια πρωτοστατούσαν στις εξόδους των Αθηναίων, φιλοξενόντας ερωτευμένα ζευγάρια που με ρετσίνα και ούζο γιορτάζουν την αγάπη τους τα Σαββατόβραδα. Μια ταβέρνα μπορεί να θεωρηθεί ιδανική για ένα ρομαντικό ραντεβού αν στεγάζεται σε όμορφο "ζεστό" χώρο, αν παίζει την κατάλληλη μουσική και αν έχει μερακλήδικο μεζέ. Άλλωστε, όπως λένε, ο έρωτας περνάει από το στομάχι.

Το WiΖ σάς προτείνει έξι ρομαντικά ταβερνάκια στη Λευκωσία για να προγραμματίσετε το επόμενό σας ραντεβού.

Σωματείο Ειρήνη Πλατύ
Άσσιας 19 Αγλαντζιά
Tηλ. 96646457

Ένα ταβερνάκι με άπλετη θέα, ιδανικό για ρομαντικά ραντεβού. Στα συν του συγκαταλέγεται και χορταστικός μεζές του αλλά και η ζωντανή μουσική τις Παρασκευές και τα Σάββατα.
Δ-Σ 12.00-24.00

Μεζεδοκαφενείο Χωρίς Άγχος
Στέλιου Μαυρομμάτη, Αγία Βαρβάρα, Λευκωσία
Τηλ. 97892709

Μεζεδοκαφενείο που βρίσκεται στο χωριό Αγία Βαρβάρα λίγο έξω από την Λευκωσία το οποίο διαθέτει περιποιημένη και άκρως ρομαντική αυλή. Ένας χώρο που σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή αφού αποπνέει ηρεμία αλλά και νοσταλγία στο παλιό προσφέρει μικρούς μεζέδες εξαιρετικής νοστιμιάς με απολαυστικά πιάτα από επιλεγμένα κρεατικά και φρέσκα θαλασσινά. Συχνά τις βραδιές συνοδεύουν γνώριμες πενιές από εγχωρίους καλλιτέχνες.

Άγιος Γεώργιος
Πλατεία Δημαρχείας 27, Λευκωσία
Τηλ. 99824262

Ρομαντική αυλή και ζεστά διακοσμημένος εσωτερικός χώρος, προσφέρει μεζεδάκια, τα οποία μπορείς να απολαύσεις μαζί με το κρασί, το ούζο, τη ζιβανία ή το τσίπουρό σου. Δοκίμασε τα χοιρινά παϊδάκια, τον μαρινάτο γαύρο, αλλά και το γκασπάτσο. Η ταβέρνα δουλεύει βράδυ, αλλά και τα μεσημέρι του σαββατοκύριακου. Στην ρομαντική του ατμόσφαιρα προσφέρει ζεστές πινελιές η όμορφη διακόσμηση.

Η Καρδιά του Μάγκα
Τρικώμου 7 Παλλουριώτισσα Λευκωσία
Τηλ. 97892848

Πρόκειται για ένα ρομαντικό απόμερο ταβερνάκι που θυμίζει αθηναϊκά κουτούκια, με νόστιμο φαγητό, ουζάκι η κρασάκι και ελληνική μουσική. Η Καρδιά του Μάγκα στην Παλλουριώτισσα σερβίρει καθημερινά τα βράδια και τα μεσημέρια της Κυριακής πλούσιο κυπριακό μεζέ. Σε ότι αφορά στη μουσική, Τετάρτη παίζει λαϊκό, Πέμπτη και Κυριακή μεσημέρι ρεμπέτικο με τη Λευκωδεία, και Παρασκευή και Σάββατο λαϊκά άσματα με τη Λαϊκή Τετρακτύς.

Κουτούκι Χάλαντρα
Γρηγορίου Αυξεντίου 144 Άγιος Δομέτιος
Τηλ. 99698948

Μια όμορφη, ρομαντική γωνιά στον Άγιο Δομέτιο που τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί ως στέκι. Πρόκειται για έναν χώρο με ιδιαίτερο χαρακτήρα και ζεστή-παρείστικη ατμόσφαιρα. Το κατάστημα σερβίρει είδη σχάρας, πιατέλες κρεατικών και το δικό του μεζέ που περιλαμβάνει τα κλασικά κυπριακά πιάτα όπως σεφταλιά και σουβλάκι αλλά και πιάτα από ελληνική κουζίνα. Το μενού περιλαμβάνει επίσης ολόφρεσκα προϊόντα τα οποία έρχονται κατευθείαν από την φύση στο πιάτο σου. Από Τετάρτη μέχρι Σάββατο δύο κιθάρες και μια φωνή τιμούν το καλό ελληνικό τραγούδι.

Τσιπουράκι Μεζεδάκι
Οθέλλου 1, Παλιά Λευκωσία
Τηλ. 99754417

Μερακλήδικος και ατμοσφαιρικός χώρος για τσιπουράκι, ουζάκι και κρασί. Μικρό μενού με τσιμπηματάκια που θυμίζουν Ελλάδα και ταιριάζουν με το ποτό, επιλεγμένα γλυκά, φιλική εξυπηρέτηση και καλές τιμές. Κάθε Κυριακή είναι αφιερωμένη σε διαφορετική πόλη και κουζίνα της Ελλάδας. Αγαπά τη ζωντανή, ελληνική μουσική.