ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έξι ταβέρνες για μεζέ… στης εκκλησιάς την πόρτα

WIZ TEAM

Ταβέρνες που είτε βρίσκονται κυριολεκτικά μέσα στην πλατεία της εκκλησίας είτε γειτνιάζουν με αυτή σε απόσταση αναπνοής. Ταβέρνες που το background τους περιλαμβάνει ένα καμπαναριό, καθιστώντας το φαγητό κυριολεκτικά ως μια ιεροτελεστεία.

Έξι ταβέρνες για να απολαύσετε μεζέδες με την παρέα... στης εκκλησιάς την πόρτα.
 

Προαύλιο στην Παρεκκλησιά - Δίπλα στον ιερό ναό Τιμίου Σταυρού

Αναβαθμισμένη ταβέρνα με σπιτικές κυπριακές γεύσεις, φτιαγμένες όλες με μεράκι και αγάπη. Στην κουζίνα ο σεφ Θεόδωρος Παπαθεοδώρου σέβεται την παράδοση και την αξιοποιεί με φρέσκα και προσεκτικά επιλεγμένα υλικά, τα περισσότερα από τοπικούς παραγωγούς. Ξεχωρίζει ο μουσακάς (διαθέσιμος και χορτοφαγικός με παραγγελία), το κλέφτικο που σερβίρετε ολόχρονα και το γαλακτομπούρεκο της γιαγιάς. Τρως και χαίρεσαι την τοπική κουζίνα. Το καλοκαίρι στρώνει τραπέζια δίπλα στο προαύλιο της εκκλησίας του χωριού και φτιάχνει σκηνικό μιας άλλης εποχής.

Τηλ. 25222444
Τιμίου Σταυρού 19, Παρεκκλησιά, Λεμεσός
ΤΡ-Σ 19.00-00.00, Κ 12.30-16.00
 

Γιατί Έτσι στην Αραδίππου - Δίπλα στην εκκλησία του Αποστόλου Λουκά

Ουζερί-μεζεδοπωλείο στην Πλατεία του Αποστόλου Λουκά στο οποίο μπορείς να επιλέξεις πιάτα μέσω ενός μενού με καμιά 20ριά επιλογές και να φτιάξεις τον δικό σου μεζέ. Πιάτα όπως το γιαουρτλού κεμπάμ, το μπεκρή μεζέ, το σπετσοφάι, οι πιπεριές κέρατα, τα κοπανάκια (μαριναρισμένο κοτόπουλο μπούτι), το σαγανάκι, η σαρδέλα, οι γαρίδες, το χταπόδι, το λαδοτύρι κ.ά., συνδυάζονται άψογα μαζί με αποστάγματα όπως ούζα, τσίπουρα, ζιβανίες, τσικουδιές, ρακές κ.λπ. Στο μενού με τα ποτά θα βρείτε επίσης ρακόμελα, μπύρες και κρασιά από Κύπρο και Ελλάδα.

Τηλ. 96719999
Αποστόλου Λουκά 3, Αραδίππου
Τρ-Κ 19.00-23.00
 

Το Καμπαναρκό στη Δερύνεια - Δίπλα στην εκκλησία της Παναγίας (Γεννήσεως της Θεοτόκου)

Κυπριακή παραδοσιακή ταβέρνα στην κεντρική πλατεία, απέναντι ακριβώς από τη βυζαντινή εκκλησία της Παναγίας. Στο Καμπαναρκό θα φας μεζέδες, εποχιακά πιάτα, ακόμα και χορτοφαγικά πιάτα. Παρασκευή και Σάββατο με ζωντανή μουσική.

Τηλ. 23743943
Δημοκρατίας 32, Δερύνεια, επ. Αμμοχώστου
Δ-Σ 18.00-00.00
 

Παλαιών Αρχών στο Κίτι - Δίπλα στην εκκλησία του Αρχαγγέλου Μιχαήλ

Κυπριακή ταβέρνα στην πλατεία του χωριού, δίπλα από την εκκλησία Αρχαγγέλου Μιχαήλ. Σερβίρει είδη σχάρας μεζέδες, σουβλάκια και μαγειρευτά, ενώ η σπεσιαλιτέ της είναι ο μουσακάς. Τον χειμώνα, τις Κυριακές το μεσημέρι έχει live μουσική.

Τηλ. 99437823
Αρχαγγέλου Μιχαήλ 1, Πλατεία Κιτίου, Κίτι, Λάρνακα
Δ-Κ 17.30-22.30

Κουτσονικολιάς στο Καλό Χωριό - Δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Βασιλείου

Σε ένα γραφικό ταβερνάκι-νοσταλγία στο Καλό Χωριό Λάρνακας, κρύβεται ένας κρυμμένος θησαυρός της κυπριακής γαστρονομίας. Συναισθηματική κουζίνα, πολλά και ενδιαφέροντα παραδοσιακά πιάτα φτιαγμένα με μεράκι και αγάπη, καρπασίτικες αναφορές, πρώτης τάξεως υλικά και εποχικά λαχανικά που αναδεικνύουν τις γεύσεις. Διάσημο το ρίφι που στεγνώνει για μέρες και το οφτό της τερατσιάς. Λιτή κάρτα κρασιών με κυπριακές ετικέτες, ζεστή υποδοχή, φιλική εξυπηρέτηση και εξαιρετικές τιμές. Στέκεται ως το λαμπρό παράδειγμα που πρέπει να ακολουθήσουν και άλλες παραδοσιακές ταβέρνες της χώρας μας.

Τηλ. 99651818
Καλό Χωριό, Λάρνακα
ΔΕΥ-ΣΑΒ 19.30-24.30 

Μερακλής στην Αραδίππου - Δίπλα στην εκκλησία του Αποστόλου Λουκά

Στην πλατεία του Αποστόλου Λουκά, στην Αραδίππου, λειτουργεί εδώ και μερικά χρόνια μια ταβέρνα που προσφέρει έναν πολύ μερακλίδικο κρεατομεζέ. Αυτό που καθιστά ιδιαίτερη την ταβέρνα είναι η συνήθεια που έχουν να γεμίζουν το τραπέζι με ορεκτικά, μικρά μεζεδάκια αλλά και επιδόρπιο της ημέρας, άσχετα με το αν κάποιος θα παραγγείλει τον μεζέ ή απλώς ένα σουβλάκι. Συχνά παίζει και με live μουσική.

Τηλ. 97894339
Πλατεία Αποστόλου Λουκά, Αραδίππου
Δ-Σ 18.30-00.00