ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Για μπούκωμα στην Τσακίστρα

WIZ TEAM

Όπως έχουμε πει αρκετές φορές αλλά όπως ξέρετε και εσείς το brunch έχει μπει στο μενού μας για τα καλά με αρκετούς χώρους να ψάχνονται περισσότερο στο είδος αυτό. Για αρκετούς χώρους δε μακριά από το πολύβουο κέντρο της πόλης, η συνήθεια αυτή συνδυάζεται με νόστιμες κυπριακές γεύσεις και τοπικά προϊόντα με αρκετά καταλύματα να προσφέρουν κάθε σαββατοκύριακο «και του πουλιού το γάλα» (μεταφορικά τουλάχιστον).

Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και σε ένα στέκι που μέχρι πρόσφατα ήταν γνωστό για τις νόστιμες κυπριακές τους γεύσεις του στο χωριό Τσακίστρα. Το «στέκι της Τσακίστρας» γνωστό σε αρκετό κόσμο που το επισκέπτεται μετά την επίσκεψη του στο μοναστήρι του Κύκκου αφού σερβίρει πλούσιο κυπριακό μεζέ, διάφορα μαγειρευτά, είδη σχάρας, όπως μπριζόλες, παϊδάκια, σουβλάκια και φυσικά, (κατόπιν παραγγελίας) σούβλα και το τελευταίο καιρό brunch.

Με τα παιδιά του ιδιοκτήτη του χώρου να κάνουν την έκπληξη τον τελευταίο χρόνο αφού όντας κάτοικοι Λευκωσίας έχουν αναλάβει τα σαββατοκύριακα ανεβαίνουν στο χωριό για να ετοιμάσουν και να σερβίρουν ένα άκρως νόστιμο brunch με εδέσματα εμπνευσμένα από την δικιά μας παράδοση.

Πως ήρθε η ιδέα για το brunch;

Ο πατέρας μας, όταν ήταν ακόμη μαθητής αγόρασε τον χώρο αυτό που λειτουργούσε τότε ως καφενείο. Πρωτολείτουργησε τον χώρο ως καινούριος ιδιοκτήτης σαν καφενείο με την βοήθεια του παππού μας, του πατέρα του δηλαδή. Το 2009 πήρε την απόφαση μαζί με την μητέρα μας να ανακαινίσουν το καφενείο και να λειτουργήσουν ως εστιατόριο για πρώτη φορά. Η ιδέα του brunch αναπτύχθηκε πρόσφατα μετά από μια συνάντηση φίλων στο σπίτι μας οπού αντί για βραδινή ώρα μαζευτήκαμε λίγο πριν το μεσημέρι για brunch. Το ένα έφερε το άλλο, και η ιδέα γεννήθηκε στο τραπέζι του σπιτιού μας καθώς τρώγαμε brunch και από τότε εξελίσσεται. 

Τι προσφέρετε στο brunch;

Σερβίρουμε από ψωμιά μέχρι μαρμελάδες, από τυριά μέχρι αυγά και από κυρίως πιάτο μέχρι επιδόρπιο. Μερικά πράγματα που μπορείτε να βρείτε στο μενού είναι γλυκιά ταχίνι, κανέλα και καρύδια από το χωριό μας, αναρή και χαλούμι από φίλο γαλακτοκόμο, τυρί κρέμα πασπαλισμένη με μπόλικο σουσάμι, ντομάτες και αγγουράκια από τις αυλές των σπιτιών μας. Φέτες γαλλικής μπαγκέτας αλλά και κουλούρι φρεσκοψημένο, ολόφρεσκα αβγά τηγανιτά ή ομελέτα, μπέικον αλλά και γερμανικά λουκάνικα.

Παντρέψαμε την παράδοση με τις σύγχρονες απαιτήσεις του κόσμου, είχε και έχει επιτυχία και για αυτό το συνεχίζουμε. Τα περισσότερα από τα προϊόντα που προσφέρουμε είναι τοπικά, με ορισμένα από αυτά να τα προμηθευόμαστε από φίλους και συγγενείς παραγωγούς.

Πρέπει να κάνει κράτηση κάποιος πριν έρθει;

Ναι, η κράτηση είναι απαραίτητη γιατί απαιτείται συγκεκριμένη προετοιμασία για όσα προσφέρονται στον πελάτη. Το εστιατόριο μας λειτουργεί τα Σαββατοκύριακα από τις 9:30 – 15:00 ως μπραντσάδικο και από τις 15:00 – 23:45 ως κυπριακή παραδοσιακή ταβέρνα.

Το Brunch εκτός πόλης έχει γίνει πλέον trend πως αποφασίσατε να αρχίσετε; Σας το ζητούσε ο κόσμος;

Ήταν κάτι το οποίο είχαμε στα πλάνα από παλιά και τώρα που μας δόθηκε η ευκαιρία αφού το brunch στο χωριό έχει γίνει πλέον trend το τολμήσαμε.