ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Για ψάρι δίπλα στο κύμα

ΜΑΡΙΑ ΦΑΝΤΗ

Τι και αν είναι Μάιος; Ο καιρός έχει αλλάξει για τα καλά, με τις μέρες να μυρίζουν καλοκαίρι και τις θερμοκρασίες να μας καίνε, αλλά και τους αγαπημένους θερινούς προορισμούς να μας περιμένουν με στρωμένα, αποστειρωμένα προπάντων τραπέζια.

Το μενού για μετά την καραντινα, λοιπόν, είναι γεμάτο φρέσκο ψάρι, θαλασσινά και ουζομεζέδες με θέα το γαλάζιο της θάλασσας.

Ψάξαμε, βρήκαμε και μάθαμε ποια αγαπημένα εστιατόρια με θέα τη θάλασσα πήραν τα μέτρα και είναι έτοιμα να μας υποδεχθούν. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε τα ατομικά μέτρα προστασίας και να αφεθείτε στις γαστρονομικές τους απολαύσεις.

ΛΕΜΕΣΟΣ

ΠΥΞΙΔΑ


ΤΗΛ.25051200
Μαρίνα Λεμεσού, Λεμεσός
Με δέκα χρόνια ειδίκευσης στο ψάρι στη Λευκωσία, διαθέτει το μοντέρνο πνεύμα της θάλασσας. Καλαίσθητος χώρος, με εκλεκτή πρώτη ύλη, φρέσκα ψάρια, γευστικές μακαρονάδες με θαλασσινά, απίθανη ψαρόσουπα και πολύ καλό σέρβις. Καλή λίστα κρασιών, με ελληνικές, ιταλικές και κυπριακές ετικέτες, στη σωστή θερμοκρασία. Όμορφη θέα στη Μαρίνα, τσιμπημένες τιμές. Έχει αναδειχθεί ως ένα από τα 50 καλύτερα εστιατόρια για το 2018.

ΛΙΜΑΝΑΚΙ


ΤΗΛ.25832030 
Λεωφ. Αμαθούντος 75, Amathus Beach Hotel, Λεμεσός
Σικάτη ψαροταβέρνα, ικανή σχάρα και πνεύμα μοντερνισμού με ανανεωμένο μενού, σ’ ένα ανάλαφρο περιβάλλον με προνομιούχα θέση και θέα στη θάλασσα. Άριστη εξυπηρέτηση, πολύ καλή κάρτα κρασιών και ακριβό.

CAPTAIN'S CABIN


ΤΗΛ.77777758
Παραλία Lady's Mile, Λεμεσός
Φιλικό στέκι με λιτή διακόσμηση, σε ένα ανάλαφρο περιβάλλον με θέα στη θάλασσα. Φρέσκο ψάρι και ψαρομεζέδες, κλασικές σαλάτες και ορεκτικά αλλά και κυπριακά μαγειρευτά. Λειτουργεί και ως beach bar.

ΛΑΡΝΑΚΑ

PYXIDA SEAFRONT


ΤΗΛ.24664411
Πιαλέ Πασά 54, Λάρνακα
Ένα από τα πιο αγαπημένα εστιατόρια πολλών Κυπρίων σε Λεμεσό και Λευκωσία. Σε μοντέρνο υπέροχο σκηνικό με θέα το απέραντο της θάλασσας, προσφέρει φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, γευστικές μακαρονάδες, όλα εξαιρετικά ψημένα, γι' αυτό κι έχει καθιερωθεί στη συνείδηση των καλοφαγάδων. Ωραία ατμόσφαιρα, φιλόξενο περιβάλλον με μια καλοκαιρινή αυλή ιδανική για ένα δροσερό κοκτέιλ.

ΠΕΝΤΑΣΧΟΙΝΟΣ


ΤΗΛ.24440044
Λεωφ. Ελλάδος, παραλία Αγίου Θεοδώρου, Άγιος Θεόδωρος
Παραθαλάσσια ταβέρνα με όνομα από τον ποταμό της περιοχής, χαλαρή ατμόσφαιρα. Φρέσκες ψαριές από δικές τους βάρκες, σωστό ψήσιμο στη σχάρα και στο τηγάνι -μέλι το φρέσκο καλαμάρι- προσιτές τιμές. Η καλοκαιρινή του βεράντα δίπλα στη θάλασσα είναι απόλαυση. Την Κυριακή απαραίτητη κράτηση. Χωρητικότητα προς το παρόν στα 70 άτομα.

ΛΟΐΖΟΣ ΚΟΥΜΠΑΡΗΣ


ΤΗΛ.24332450
Γρηγόρη Αυξεντίου 71, Ζύγι
Γνωστή στο ψαροχώρι, πάνω στο κύμα, με καλό ψαρομεζέ σε γενναίες μερίδες και φρέσκα ψάρια στη σχάρα. Γρήγορο σέρβις, θέα στη Μαρίνα. Με παιχνιδότοπο στο γρασίδι, δίπλα στην ταβέρνα. Χωρητικότητα προς το παρόν στα 200 άτομα.

LUSH


ΤΗΛ.70008089
Ακτή Μακένζι, Λάρνακα
Λευκό ντεκόρ, αναπαυτικοί καναπέδες, ανοικτό από το πρωί με καφέδες και σνακ. Νέο μενού, δημιουργικά πιάτα με twist από τον Παντελή Δημοσθένους, δροσερά cocktails, κλασικά και signatures. Συχνά live με special guests από την Ελλάδα, μπερδεύει νεανικό crowd και celebrities. Εξωτερικό bar και τραπεζάκια έξω το καλοκαίρι.

ΠΡΩΤΑΡΑ-ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ

ΚΑΛΑΜΙΕΣ


ΤΗΛ.23831145
Ελλήνων 42, Περνέρα, Πρωταράς
Δημοφιλής ψαροταβέρνα, δίπλα στην παραλία με θέα το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου. Φρέσκο ψάρι από τις βάρκες, θαλασσινά, ψαρομεζές με 24 πιάτα, αστακομακαρονάδα και μυδομακαρονάδα στο προσκήνιο, γαρίδες με διάφορες σος και κρέας στο grill. Χωρητικότητα προς το παρόν στα 200-250 άτομα. Τα σαββατοκύριακα απαραίτητη κράτηση.

ΑΙΓΙΑΛΟΣ


ΤΗΛ.99988600
Βρυσούδων 79, Περνέρα, Πρωταράς
Γοητευτική ψαροταβέρνα στην Περνέρα, με όμορφο ντεκόρ από ψάθες, καλάμια, άσπρες καρέκλες και τραπέζια. Τα φρέσκα ψάρια θέλουν παρέα για να μοιραστούν και το λογαριασμό, πολλά θαλασσινά από τους ντόπιους ψαράδες, μακαρονάδες και μερικά κρεατικά. Μην προσπεράσετε την σπιτική ταραμοσαλάτα και το χταπόδι με φάβα. Η καλοκαιρινή βεράντα με την άπλετη θέα προς τη θάλασσα είναι σκέτη απόλαυση. Το καλοκαίρι μαζεύει πλήθη τα μεσημέρια μετά το μπάνιο. Χωρητικότητα προς το παρόν 220 άτομα. Τα σαββατοκύριακα απαραίτητη κράτηση, η κουζίνα κλείνει στις 21.00 το βράδυ. 

VASSOS


ΤΗΛ.23721884
Λιμάνι Αγίας Νάπας
Πάνω στο λιμανάκι της Αγίας Νάπας, με άπλετη θέα. Μεγάλο μενού με ψάρι, θαλασσινά, μύδια, στρείδια, γυαλιστερές, κυδώνια, αστακομακαρονάδα, αλλά και κάρτα με sushi και πιάτα με κρέας στα κάρβουνα. Έχει αναδειχθεί ως ένα από τα 50 καλύτερα εστιατόρια για το 2018.

ΠΑΦΟΣ

OUZERI


ΤΗΛ.26888700
Λεωφ. Ποσειδώνος 12, Πάφος
Μια υπέροχη μικρή ταβέρνα ακριβώς δίπλα από την θάλασσα με εξαιρετική θεά. Σε παραδοσιακό style με τις κυπριακές καρέκλες και τα μικρά τραπεζάκια σε άσπρους και μπλε χρωματισμού, σερβίρει καλής ποιότητας μεζέδες, σε μικρά πιάτα έχοντας λίγο τσιμπημένες τις τιμές. Το ουζερί είναι ανοικτό από νωρίς το μεσημέρι μέχρι αργά το βραδύ προσφέροντας τοπικές σπεσιαλιτέ, με ελαφρά γεύματα, φρέσκα ψάρια αλλά και ακόμη πιάτα με βάση το κρέας όπου μπορείς να τα συνοδεύσεις με το ούζο ή την μπίρα σου. Διαθέτουν επίσης παιδικό μενού.