ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Για steak στην ταβέρνα

WIZ TEAM

5 ταβέρνες που έχουν πιάσει τον παλμό της εποχής και προσφέρουν πολύ επιλεγμένα κρέατα.

Το steak ανεβαίνει γενικά ως τάση στην εστίαση και οι ταβέρνες δεν θα μπορούσαν να μείνουν εκτός παιχνιδιού. Πιο κάτω ορισμένοι από τους πιο δυνατούς «παίκτες» του είδους σε όλες τις πόλεις!

5 ταβέρνες που έχουν αναγάγει την εμπειρία της κρεατοφαγίας σε κάτι πολύ σπέσιαλ, αφού ανάμεσα σε ορεκτικά, αλοιφές, σαλάτες, μαγειρευτά και σουβλάκια, στα τραπέζια τους σερβίρονται επίσης ζουμερά steaks και άλλα επιλεγμένα κρέατα!

Τρεις & ο Κούκος στoν Ναυτικό Όμιλο Πασιμις στη Λευκωσία

Σε ένα παλιό κυπριακό σπίτι με 50s αισθητική, θα πας κυρίως για να γευτείς πιάτα με γεύσεις από όλη την Ελλάδα -την Κρήτη, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία, τα Χανιά, τα Ζαγοροχώρια, το Μέτσοβο, τα Τρίκαλα, την Πρέβεζα και τη Θεσσαλονίκη. Αναφέρουμε ενδεικτικά πιάτα όπως φάβα, μελιτζανοσαλάτα και τυροκαφτερή, το εξαιρετικό λαδοτύρι σαγανάκι Μυτηλίνης, τους κολοκυθοκεφτέδες, τον παστουρμά και το λουκάνικο με ούζο και φυσικά την ανάμεικτη με αρνί και χοιρινό σεφταλιά. Εκτός όμως από αυτά, τα κλασσικά δηλαδή μεζεδάκια ταβέρνας, στο μενού θα βρεις επίσης και επιλεγμένα κρέατα, με μια ποικιλία που θα ζήλευαν ακόμα και τα καλά, ακριβά εστιατόρια. Από Picanha, Ribeye, Sirloin, T-Bone, Φιλέτο και Tomahawk, μέχρι αρνί καρέ Νέας Ζηλανδίας, χοιρινά μπριζολάκια Iberico, αρνίσιο παϊδάκι Μυτιλήνης, αλλά και αντικριστό αρνί.

Τηλ. 22320380
Ιφιγενείας & Λυσάνδρου γωνία, Λευκωσία
Δ-Σ 19.00-22.30

7 Λινοί στο Καπηλειό, επ. Λεμεσού

Το Καπηλειό, ως λέξη, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το γνωστό άσμα των Χαΐνηδων, περιγράφοντας μια ολόκληρη εποχή και μια πολύ νοσταλγική συνθήκη. Ακούγοντάς την θες να βρεθείς σε μια ταβέρνα, σε κρασοπουλειό, όπως είναι η σημασία του καπηλειού, και να απολαύσεις μεζέ, μπόλικο κρασί, αλλά και ωραία λαϊκή μουσική. Αυτό, στο χωριό Καπηλειό, όπου βρίσκεται η ταβέρνα «7 Λινοί», είναι μια εμπειρία που μπορείς να την απολαύσεις κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ και κάθε Κυριακή μεσημέρι. Μεζέδες και ζωντανό ελαφρολαϊκό και έντεχνο. Επιπλέον, όμως, στην ωραία ταβέρνα λίγο έξω από τη Λεμεσό, τις Πέμπτες μπορείς να πας για steak ή πίτσα στον ξυλόφουρνο. Σε ότι αφορά στα κρέατα, οι επιλογές είναι Ribeye και Tomahawk Αμερική και Φιλέτο Ουρουγουάης. Μαζί με το steak έρχονται ως συνοδευτικά baby carrot, king oyster mushrooms, σπαράγγια, celeriac espuma και baby potatos, ενώ για σος μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε Béarnaise ή mushroom sauce. Στο τραπέζι μπορεί να έρθει και ωραία φρέσκια σαλάτα. Ο κατάλογος των ποτών περιλαμβάνει πολύ καλά κυπριακά κρασιά αλλά και draft μπύρα.

Τηλ. 99 039004
Καπηλειό, επ. Λεμεσού
Πεμ-Σ από 19.00, Κ μεσημέρι

Ταβερνείο το Ιστορικόν στον Άγιο Δομέτιο

Ένα από τα πλέον αγαπημένα ταβερνάκια στη Λευκωσία και δη στην περιοχή Αγίου Δομετίου, στον ιστορικό πυρήνα της περιοχής. Ο μεζές του είναι δημοφιλής ανάμεσα σε όλους τους καλοφαγάδες της πόλης, αλλά παρόλα αυτά ο Κύπρος ποτέ δεν εφησυχάζει, εμπλουτίζοντάς τον με πιάτα όπως Ribeye steak αμερικάνικο, ιρλανδέζικο και κυπριακό, T-bone Ιρλανδίας και κυπριακό, αλλά και Tomahawk. Αυτό που κάνει ξεχωριστά τα steak που προσφέρονται στο Ιστορικό είναι πως είναι dry aged, αφού παλαιώνουν σε ειδικό ψυγείο. Στο ιστορικό μπορείτε να τα συνδυάσετε με οτιδήποτε επιθυμείτε από το υπόλοιπό μενού, αλλά και με κρασιά από την πλούσια οινική λίστα.

Τηλ. 22780555
Μάρκου Δράκου 5, Άγιος Δομέτιος
Τρ-Σ 17.00-24.00, Κ 12.00-16.00

Το Μυλάρι στην Κρήτου Τέρρα

Τα τελευταία μερικά χρόνια, η όμορφη αυτή ταβέρνα στην Κρήτου Τέρρα, με την απρόσκοπτη θέα και τον μεγάλο ορίζοντα, έχει εμπλουτίσει το κλασσικό μενού της και με ορισμένα πολύ σπέσιαλ πιάτα. Εκτός από τις σπιτικές αλοιφές, όπως το humus με παντζάρι ή τη μελιντζανοσαλάτα, προσφέρονται επίσης πιάτα όπως σπιτικά ravioli με τρούφα, ψαρικά όπως λαβράκι φιλέτο με σπανάκι ή καλαμάρι ολόκληρο σχάρας με λαδορίγανη και φυσικά δαμαλάκι ribeye steak κυπριακό (28 μέρες ωρίμανσης), το οποίο συνοδεύεται από λαχανικά σχάρας και πουρέ πατάτας. Μη φύγετε χωρίς να δοκιμάσετε τις πιο σπέσιαλ γεύσεις παγωτού Παπαφιλίππου.

Τηλ. 99472219
Πλατεία, Κρήτου Τέρρα, επ. Πάφου
Τρ-Κ 11.00-22.30 

Ο Φίλιππος στη Λάρνακα

Αν είσαι από Λάρνακα ή ξέρεις τα καλά κρυμμένα στέκια της πόλης, τότε σίγουρα γνωρίζεις πολύ καλά ότι Ο Φίλιππος είναι ένα hidden gem ειδικά για όσους ξέρουν να εκτιμούν την ποιότητα στην απλότητα. Ο μερακλής κύριος Φίλιππος θα σου σερβίρει ό,τι παράγει στο χωράφι του και πολλά εποχιακά εδέσματα. Εκτός από τον μεζέ, ενίοτε εδώ θα βρεις φρέσκο τόνο αλλά και steak -για το οποίο έχουν να λένε για την ποιότητά του. Η ταβέρνα διαθέτει επίσης προσεγμένη κάβα. Τέλος, σε σχέση με το γλυκό, αν είναι η μέρα τους θα φας μπουρέκια και πίττα καρπασίτικη στη σχάρα, με χαρουπόμελο δικής του παραγωγής.

Τηλ. 99454877
Αγίου Γεωργίου Μακρή 62, Λάρνακα
Δ-Σ 18.00-22.00