ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η δράση του Μουσείου Παραμυθιού “Να σου πω ένα παραμύθι” Christmas Edition ολοκληρώνεται

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ένας ολόκληρος μήνας, 31 ημέρες, 37 αφηγητές και 37 χριστουγεννιάτικα παραμύθια για τα παιδιά.

Ο φετινός Δεκέμβριος ήταν πολύ διαφορετικός και για το Μουσείο Παραμυθιού. Η πανδημία κράτησε μακριά γονείς και παιδιά από το Μουσείο μας και έτσι περάσαμε τα φετινά Χριστούγεννα χωρίς παιδικές φωνές, γιορταστικά τραγούδια και δραστηριότητες όπως είχαμε συνηθίσει όλα τα προηγούμενα χρόνια λειτουργίας του Μουσείου Παραμυθιού.

Παραμένοντας κλειστό, τις περισσότερες ημέρες του Δεκέμβρη, το Μουσείο και η ομάδα του αποφάσισαν να ξεκινήσουν μία πρωτότυπη αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά μέσα από τη σελίδα του Μουσείου μας στο Facebook. Έτσι, θελήσαμε να δώσουμε συνέχεια στην επιτυχημένη δράση μας, κατά τη διάρκεια της πρώτης καραντίνας, “Να σου πω ένα παραμύθια” με μία χριστουγεννιάτικη εκδοχή.

Έτσι, από την 1η μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου το Μουσείο Παραμυθιού μετρούσε καθημερινά αντίστροφα για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά με ένα ή και δύο παραμύθια, με αφηγητές αγαπημένα και γνωστά μας πρόσωπα από διάφορους χώρους. Καλλιτέχνες, ηθοποιοί, μουσικοί, συγγραφείς, εκπαιδευτικοί, πολιτικοί, δημοσιογράφοι και παρουσιαστές έγιναν ο καθένας τους ένας κρίκος μίας μεγάλης αλυσίδας χριστουγεννιάτικων παραμυθιών τα οποία παρακολουθούσαμε καθημερινά σε βίντεο στη σελίδα μας στο Facebook.

Παράλληλα, ο κάθε αφηγητής που συμμετείχε στη δράση στήριζε και την καμπάνια του Μουσείου Παραμυθιού “Αυτά τα Χριστούγεννα... δωρίζω βιβλία!” δωρίζοντας το παραμύθι που διάβαζε σε ένα παιδάκι που προέκυπτε μέσα από κλήρωση. Έτσι, πάνω από 30 παραμύθια δωρίστηκαν σε παιδιά από Κύπρο και Ελλάδα με την αφιέρωση του εκάστοτε αφηγητή.

Live σύνδεση με Ροβανιέμι και ευχές από τον Άγιο Βασίλη

Κατά τη διάρκεια της δράσης μας βιώσαμε μία πολύ ιδιαίτερη και ξεχωριστή στιγμή που έκανε όλη την ομάδα του Μουσείου να νιώσει μεγάλη χαρά και περηφάνια. Από τη μία, η ζωντανή μας σύνδεση με το μακρινό Ροβανιέμι της Φινλανδίας μέσω Facebook και από την άλλη οι ευχές του Άγιου Βασίλη μέσω μαγνητοσκοπημένου βίντεο αποκλειστικά για το Μουσείο Παραμυθιού. Ο Γιώργος Φραντζόγλου, τον οποίο ευχαριστούμε πολύ, που ζει και εργάζεται στο Ροβανιέμι της Φινλανδίας μέσω μίας Facebook live σύνδεσης μας αφηγήθηκε ένα παραμύθι με φόντο το χωριό του Άγιου Βασίλη. Όλο αυτό όμως δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την στήριξη της Πρεσβείας της Φινλανδίας στην Κύπρο, του Πρέσβη κ. Harri Mäki-Reinikka για την τιμή που μας έκανε και την κ. Μαριλένα Κυπριανού, βοηθό του Φινλανδού Πρέσβη που αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή την πρότασή μας και αποδέκτηκαν να συμβάλουν σε αυτή την τόσο όμορφη στιγμή της δράσης μας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ όμως το Μουσείο Παραμυθιού απευθύνει στους αφηγητές μας που αποδέκτηκαν με χαρά να δημιουργήσουν οι ίδιοι το βίντεο με το παραμύθι τους, να το διαβάσουν και στη συνέχεια να το δωρίσουν με την αφιέρωσή τους σε ένα παιδάκι. Η αρχή των αφηγήσεων των παραμυθιών έγινε με την διευθύντρια του Μουσείου κ. Βίκυ Μπαλωμένου και ακολούθησαν οι: στιχουργός Σταύρος Σταύρου, η συγγραφέας Στέλια Μιχαηλίδου Δημητρίου, η ηθοποιός Χριστίνα Μαρούχου, ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, η υπεύθυνη του Τμήματος Θεατρικής Ανάπτυξης του ΘΟΚ Μαρίνα Μαλένη, οι δημοσιογράφοι Γιώτα Δαμιανού και Αντρέας Δημητρόπουλος, ο ηθοποιός Βασίλης Χαραλάμπους, η δημοσιογράφος Δήμητρα Γεωργίου, ο ηθοποιόςΒασίλης Χαραλάμπους, ο ηθοποιός Μάριος Δημητρίου, ο δημοσιογράφος Αντρέας Γιώρτσιος, η παρουσιάστρια Ελπίδα Ιακωβίδου, ο δημοσιογράφος-newsique.gr social media expert Γιώργος Χριστοφορίδης, ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου, η ηθοποιός Μαρύλια Γιαλλουρίδου, ο ηθοποιός Αντρέας Τσέλεπος, η πρόεδρος της ΠΟΕΔ Μύρια Βασιλείου, η ραδιοφωνική παραγωγός Πέγκυ Σπινέλη, οι ηθοποιοί Ανδρούλα Ηρακλέους και Χριστίνα Παπαδοπούλου, η ηθοποιός Μαργαρίτα Ζαχαρίου, η βουλευτής Αννίτα Δημητρίου, η food blogger Χρύσα Γιουλούντα, η ηθοποιός Σοφία Καλλή, ο σεφ Σταυρής Γεωργίου, η αντιπρόεδρος του κλάδου Λευκωσίας του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού Γιώτα Παπαδοπούλου και η κόρη της Αναστασία, η παρουσιάστρια Ιωάννα Μαλέσκου, η ηθοποιός Αννίτα Σαντοριναίου, ο Καθηγητής Μικροβιολογίας / Μοριακής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και μέλος της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής για τον κορωνοϊό, Δρ Πέτρος Καραγιάννης, η Επίτροπος Περιβάλλοντος Κλέλια Βασιλείου, ο Γιώργος Μίντλετον και η Νάγια Παναγιώτου, ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Ιάσωνος, η ηθοποιός Ελευθερία Τέτουλα, βραβευμένη συγγραφέας και πρόεδρος του κυπριακού συνδέσμου παιδικού και νεανικού βιβλίου, Έλενα Περικλέους, ο δημοσιογράφος Λουκάς Χάματσος και η art director Ζενεβιέβ Μαζαρί. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους!

Τέλος, ευχαριστούμε θερμά τους υποστηρικτές της δράσης μας που ήταν:
Alpha Κύπρου
Hello Cyprus
Ελληνική Τράπεζα
Υπεραγορές METRO