ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η δυνατή εμπειρία ενός γεύματος στο KAMARA

WIZ TEAM

Η λεωφόρος Μακαρίου έγινε και πάλι hot προορισμός όχι μόνο για shopping αλλά και για φαγητό, κοκτέιλ και καφέ. Ανάμεσα στις επιλογές που έχουμε -στις πολύ καλές επιλογές θα λέγαμε- συγκαταλέγεται σαφώς και το KAMARA.

Φωτογραφίες: Ντέμης Σιρανίδης

Μετά το άνοιγμά της, η Μακαρίου άρχισε να παίρνει και πάλι τα πάνω της, αργά και σταθερά. Η άφιξη μαγαζιών στο κέντρο βοηθά σίγουρα στην αύξηση της δημοφιλίας της περιοχής, οπότε όλα τα νέα ανοίγματα εστιατορίων, μπαρ και café βάζουν το λιθαράκι τους ώστε ο άλλοτε πιο εμπορικός δρόμος της πόλης να αποκτήσει ξανά την αίγλη του παρελθόντος.

Πριν από μερικούς μήνες γεμίσαμε με ενθουσιασμό βλέποντας τη νέα εικόνα του νεοκλασικού κτίσματος που φιλοξενεί το KAMARA, στην αρχή της Μακαρίου. Το κτήριο αυτό που φτιάχτηκε από Άγγλους το 1948, και που τα τελευταία χρόνια λειτουργούσε ως cafe-restaurant, πλέον φιλοξενεί το all day restaurant-bar, που λειτουργεί υπό τη διεύθυνση του Occhio Hospitality Group, προσφέροντας ωραίες γεύσεις και ωραία κοκτέιλ.

Η εξαιρετική δουλειά που έγινε από την interior architect & designer Κρίστη Παφίτη, η οποία κατάφερε να δημιουργήσει έναν cozy χώρο ο οποίος όμως ταυτόχρονα αποπνέει μια έντονη αίσθηση πολυτέλειας, λόγω κυρίως των υλικών και των χρωμάτων που επιλέχθηκαν για τη διακόσμηση, δημιουργεί το καλύτερο σκηνικό για να απολαύσεις έναν καφέ, ένα κοκτέιλ, ένα κρασί και φυσικά ένα γεύμα στο κέντρο της Λευκωσίας -πρόγευμα, lunch ή dinner.

Στην πρόσφατη επίσκεψή μας απολαύσαμε ένα ωραίο μεσημεριανό γεύμα, με δυνατές γεύσεις, μέσω ενός μενού που έχει διεθνή προσανατολισμό.

Από τις σαλάτες παραγγείλαμε την πολύ δροσιστική Kamara Mix με φιστίκια αιγίνης και από τα small platters το Cheesy Choux με καπνιστή γραβιέρα Κρήτης, πάπρικα και λιαστές ντομάτες -το συγκεκριμένο πιάτο αποτελεί σαφέστατα ένα από τα highlights του μενού.

Εξαιρετικά σε γεύση και υφή ήταν επίσης το beef tartare, αλλά και το tartare σφυρίδας (catch of the day για τη μέρα που πήγαμε), το πολύ δημοφιλές Schnitzel on the bone, αλλά και το πολύ σωστά ψημένο steak n’ fries. Το γεύμα μας συμπλήρωσε ένα καλοφτιαγμένο Giouvetsaki με μοσχαρίσια μάγουλα, αλλά και ένα γευστικότατο steak τόνου με baby potatoes.

Αυτό που αγαπήσαμε λίγο παραπάνω όμως ήταν τα sushi! Από τα καλύτερα που δοκιμάσαμε τον τελευταίο καιρό στη Λευκωσία. Τόσο αυτά με τη σφυρίδα (catch of the day) όσο και το Volcano Maki που πραγματικά ήταν… όνομα και πράγμα, ως μια έκρηξη γεύσεων μέσα στο στόμα, απογείωσαν την εμπειρία του lunch break στο κέντρο!

Την όλη εμπειρία συμπλήρωσαν με τον καλύτερο τρόπο τα ωραία σε γεύση και εμφάνιση κοκτέιλ, αλλά και τα γλυκά -επιλέξαμε αποδομημένο Millefeuille, αλλά και το Kamara’s Hot Messi με semifreddo praline, σοκολάτα, salted caramel και σος σοκολάτας.

Ως επιλογή για πρόγευμα, lunch ή dinner, καφέ ή κρασί και κοκτέιλ, το KAMARA είναι εξαιρετικό. Το μόνο που μένει είναι να επιλέξεις ποια ώρα της ημέρας θα κατέβεις στο κέντρο!