ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η Ελένη Σιδερά μας συστήνει τις αγαπημένες της ταινίες και βιβλία

WIZ TEAM

H ξαφνική «παύση» που επέφερε η πανδημία πέτυχε την ηθοποιό Ελένη Σιδερά λίγο πριν την πρεμιέρα της παράστασης «Ράους» των Ρέππα Παπαθανασίου, σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Λάρκου στο θέατρο «Διόνυσος» και λίγο πριν την πρεμιέρα της εκπομπής «Block» στο Σίγμα. Ραδιοφωνικά την  «συνάντησε»  στο πρωινό του Ράδιο Σφαίρα μαζί με τον Μέμνων Σωτηρέλη και τον Μαρίνο Νομικό! Αυτό τον καιρό η αγαπημένη μας ηθοποιός μένει σπίτι,  απολαμβάνει όμορφες στιγμές με την οικογένειά της και χαλαρώνει βλέποντας ταινίες και διαβάζοντας βιβλία.

Η Ελένη Σιδερά μας προτείνει τρεις αγαπημένες της ταινίες και τρία βιβλία που θα γεμίζουν ευχάριστα τον ελεύθερο χρόνο μας!

ΤΑΙΝΙΕΣ

The Rocky Horror Picture Show (1975)

Σκηνοθεσία: Τζιμ Σάρμαν
Πρωταγωνιστούν: Τιμ Κάρι, Σούζαν Σάραντον, Μπάρι Μπόστγουικ, Τσαρλς Γκρέι

Η Τζάνετ και ο Μπραντ είναι ένα ευτυχισμένο αρραβωνιασμένο ζευγάρι. Πηγαίνοντας με το αυτοκίνητο να συναντήσουν έναν φίλο, τους πιάνει λάστιχο στη μέση του πουθενά. Μόνη τους ελπίδα ένας πύργος από τον οποίο θα μπορούσαν να καλέσουν για βοήθεια. Κάτι όμως δεν τους αρέσει στην όψη του πύργου και μόλις μπουν μέσα, θα καταλάβουν ότι το ένστικτό τους είχε δίκιο. Οικοδεσπότης τους είναι μια μετάλλαξη του Dr. Frankestein μόνο που λατρεύει να τραγουδά, είναι τραβεστί και έρχεται από τον πλανήτη τρανσέξουαλ. Το τι ακολουθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας δεν περιγράφεται, αφού θα μπλεχτούν μέσα και οι εξωγήινοι υπηρέτες του οικοδεσπότη, το δημιούργημά του, το πρώην δημιούργημά του που νιώθει παραμελημένο κι ένα σωρό απίστευτες καταστάσεις. Και όλα αυτά ...σε ρυθμούς μιούζικαλ.

Amadeus (1984)

Σκηνοθεσία: Μίλος Φόρμαν
Πρωταγωνιστούν: Μάρει Αμπραχαμ, Τομ Χαλς

Η ταινία έχει πάρει οκτώ Οσκαρ το 1985. Στη Βιένη του 1781 εμφανίζεται ένας νεαρός μουσικός, ο Μότσαρτ, που ανατρέπει τις μουσικές φόρμες της εποχής και αναδεικνύεται γρήγορα σε μια μεγαλοφυία.


Big Fish (2003)

Σκηνοθεσία: Τιμ Μπάρτον
Πρωταγωνιστούν:Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Άλμπερτ Φίνεϊ, Τζέσικα Λανγκ.

Γνωστός αλλά και αγαπητός στο περιβάλλον του ως μεγάλος μυθοπλάστης, ο Έντουαρντ Μπλουμ, αν και βρίσκεται στη δύση της ζωής του, επιμένει να αφηγείται φανταστικές ιστορίες. Ο απόμακρος όμως γιος του, ο Γουίλ, δεν μπορεί να διακρίνει το αληθινό βίωμα από το μύθο και προσπαθεί, λίγο πριν από το τέλος, να βρει την αλήθεια πίσω από τις αφηγήσεις του.

BIBΛΙΑ

Α Thousand Ships, Natalie Haynes


Πως να είσαι καλός, Nick Hornby


Σεισάχθεια, Εύα Ομηρόλη