ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η Ελλάδα στέλνει στα Όσκαρ την ταινία «Μήλα»

WIZ TEAM

H ταινία «Μήλα» του Χρήστου Νίκου θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στις διαδικασίες της 93ης διοργάνωσης των Όσκαρ, διεκδικώντας το βραβείο Διεθνούς Ταινίας Μεγάλου Μήκους.

Το Υπουργείο Πολιτισμού της Ελλάδας θα μεριμνήσει για την έγκαιρη ολοκλήρωση των διαδικασιών εκπροσώπησης της χώρας στην 93η διοργάνωση των Βραβείων Oscar.

Η ταινία επελέγη κατά πλειοψηφία από την Επιτροπή του Υπουργείου Πολιτισμού «για την καλή φωτογραφία, την οικουμενικότητα και την επικαιρότητα του θέματος που τη διακρίνει».

Τι ξέρουμε για την ταινία και τον δημιουργό
Σημειώνεται ότι ο Χρήστος Νίκου έχει εργαστεί ως βοηθός σκηνοθέτη σε πολλές ταινίες, όπως ο «Κυνόδοντας» του Γιώργου Λάνθιμου και το «Πριν τα Μεσάνυχτα» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ.

Με πρωταγωνιστή τον Άρη Σερβετάλη και παρτενέρ του τη Σοφία Γεωργοβασίλη, η υπόθεση της ταινίας άθελά της ηχεί ανατριχιαστικά οικεία, καθώς περιστρέφεται γύρω από μια καθόλου συνηθισμένη επιδημία, όπως αναφέρει το Αθηνόραμα.

Οι άνθρωποι που προσβάλλονται από αυτήν παθαίνουν αιφνίδια αμνησία, ενώ ο κεντρικός ήρωας πέφτει θύμα της πανδημίας.

Τα «Μήλα» κάνουν τις επόμενες μέρες ελληνική πρεμιέρα στο 61ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, όπου μάλιστα διεκδικούν το βραβείο «Χρυσός Αλέξανδρος», καθώς η ταινία συμμετέχει στο διεθνές διαγωνιστικό τμήμα.

Υπόθεση

Μια αναπάντεχη επιδημία, που προκαλεί ξαφνική αμνησία στους ανθρώπους, βρίσκει τον Άρη, ένα άνδρα γύρω στα 40, (Άρης Σερβετάλης) να ακολουθεί ένα πρόγραμμα αποκατάστασης που έχει ειδικά σχεδιαστεί για να χτίσει ένας αμνησιακός μια καινούργια ζωή. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει καθημερινές αποστολές που είναι ηχογραφημένες από τους γιατρούς του. Μετά την ολοκλήρωση κάθε αποστολής, ο Αρης βγάζει μια φωτογραφία polaroid ως αποδεικτικό στοιχείο. Προσπαθώντας να δημιουργήσει μια νέα ζωή και αναμνήσεις θα συναντήσει την Άννα (Σοφία Γεωργοβασίλη), μια γυναίκα που βρίσκεται στο ίδιο πρόγραμμα. 

Πηγή Lifo, Sputniknews