ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η Λευκωσία μου: The Cypriot Traveler

WIZ TEAM

Αν και κοσμογυρισμένος, o @thecypriottraveler εστιάζει για λίγο στον χώρο που διαμένει και κινείται καθημερινά και μοιράζεται μαζί μας όλα όσα αγαπά να απολαμβάνει στη Λευκωσία.

Για φαγητό και για upskill κουζίνα ένα είναι το εστιατόριο στη Λευκωσία: Tocayo. Αν ένα εστιατόριο στην Κύπρο αξίζει αστέρι Michelin είναι αυτό. Sophisticated εστιατόριο, υψηλών επιδόσεων, με επιδράσεις από Λατινική Αμερική και Ασία, με αγαπημένο μου πιάτο (best selling του εστιατορίου) το θεϊκό ριζότο μανιταριών Takimomi.

Για ποτό δεν θα πω όχι στο The Gym, στην Ονασαγόρου, για το αγαπημένο μου Pale Pink τζιν τόνικ, αρωματισμένο με λίτσι και σαμπούκο, ούτε στο all time classic Vino Cultura, για ψαγμένα κρασιά, όμως, αγαπώ ιδιαίτερα τον χώρο και τους ανθρώπους της Λόλας στη Στασάνδρου. Cool, χαλαρό στέκι από νωρίς το απόγευμα.  

Για καφέ δεν πάω και πολύ μακριά από το σπίτι μου. Πρώτη σκέψη της ημέρας το The Daily Roast. Κέντρο Λευκωσίας, στην οδό Εσπερίδων, ένα χαριτωμένο μαγαζάκι με μικρή αυλή στο πίσω μέρος που ξέρει από καλό καφέ. Εκεί θα πιεις τον καλύτερο -βέβαια για τα γούστα και την ιδιοτροπία μου- freddo espresso της Λευκωσίας.

Για σουβλάκι κατευθύνομαι προς Άγιο Παύλο...  Σουβλάκι λαμπρό στον Λάμπρο, που νομίζω ότι φτιάχνει ίσως από τα καλύτερα σουβλάκια και σεφταλιές που δοκίμασα όχι μόνο στη Λευκωσία αλλά σε όλη την Κύπρο.


Η θέα από το σπίτι μου!

Για μεζέ θα βγω εκτός πόλης και θα πάω προς Δευτερά, στο αγαπημένο μου Σπήλαιο (ειδικά την εποχή του κλέφτικου) και θα φάω πολύ καλομαγειρεμένο κρέας και άλλα μεζεδάκια.

Για burger δεν τον συζητώ! Το έχω ψάξει αρκετά και έχω καταλήξει πλέον φανατικά στο Liberty Diner, στη Βυζαντίου, με την 50s αισθητική στον χώρο του. Είτε επί τόπου είτε delivery στο σπίτι, το burger από το Liberty είναι η ιεροτελεστία μου! Αγαπώ τα Cream Cheese Bites για αρχή, ενώ θα επιλέξω μεταξύ των Uncle Sam's Burger, πάντα με αβγό τηγανιτό, ή το Liberty με διπλό μπέικον!


Η αγαπημένη παλιά Λευκωσία

Για ζωντανή μουσική ανέκαθεν ήμουν θαμώνας του RED, στην προηγούμενή του έδρα, στην παλιά Λευκωσία, το οποίο ακολουθώ και σήμερα στην Καλλιπόλεως. Τελευταία, αγαπώ και τη φάση κιθαρούλα, ρεμπέτικο και κρασάκι στα διάφορα μικρά στέκια που ξεφυτρώνουν κατά καιρούς με μερακλίδες μουσικούς και καλές φωνές. Ένα από αυτά είναι και ο Άγιος Γεώργιος, στην πλατεία Δημαρχίας, στην παλιά πόλη.

Για street food θα περάσω σίγουρα για ένα απ’ όλα ενισχυμένο με λουκάνικο από την Αφροδίτη, στη Μετοχίου, ή θα πάρω delivery στο σπίτι τις μέρες που δεν κάνω δίαιτα...


Για live music, στον Άγιο Γεώργιο

Φεστιβάλ: μπορώ να σου πω ότι μου λείπει το Φάρμα Project, το οποίο δεν είναι ακριβώς φεστιβάλ, αλλά άφησε το στίγμα του και μας έβγαζε εκτός πόλης εκεί στην ύπαιθρο. Τα Κύπρια κάθε χρόνο είναι και πιο απογοητευτικά, ενώ θα πω ότι μου λείπει ένα εκτεταμένο φεστιβάλ θεάτρου στη Λευκωσία, διεθνούς κύρους, με παραστάσεις από Κύπρο και εξωτερικό. Γιατί όχι;

instragram: @TheCypriotTraveler