ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η όπερα «Cavalleria Rusticana» του Pietro Mascagni σε δύο παραστάσεις στο Παττίχειο Λεμεσού

WIZ TEAM

O Δήμος Λεμεσού παρουσιάζει την όπερα «Cavalleria Rusticana» του Pietro Mascagni, σε δύο παραστάσεις που θα πραγματοποιηθούν στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου 2023 στις 20:30 στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο.

Η τραγική ιστορία της Santuzza και του Turiddu ξεδιπλώνεται σε ένα χωριό της Σικελίας. Μια κλειστή κοινωνία που την χαρακτηρίζουν οι κοινωνικές προκαταλήψεις, ο θρησκευτικός πουριτανισμός και οδηγεί τελικά τους πρωταγωνιστές σε συγκρούσεις και αδιέξοδα. Πάθος, προδοσία, εκδίκηση σε ένα έργο που αγγίζει το συναίσθημα, καθώς κουβαλάει όλα τα χαρακτηριστικά του σύγχρονου δράματος.

Πρόκειται για μια κυπριακή παραγωγή που χρηματοδοτείται από το Δήμο μας και που έχει βασικό στόχο να στηρίξει συμπατριώτες μας καλλιτέχνες. Το έργο είναι βασισμένο στο ομώνυμο δράμα του Τζοβάννι Βέργκα.
Με εξαίρεση τον Ιταλό τενόρο Lorenzo Papasodero ο οποίος θα υποδύεται τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Turiddu, όλο το υπόλοιπο καστ της όπερας, συμπεριλαμβανομένης και της σοπράνο Μαρίας Παπαϊωάννου η οποία θα υποδυθεί το δεύτερο πρωταγωνιστικό ρόλο της Santuzza, αποτελείται από Κύπριους καλλιτέχνες.

Μάριος Ανδρέου, Μαρίζα Αναστασιάδη, Ειρήνη Κακογιάννη και Αλεξία Μουστάκα Κωνσταντινίδου, οι οποίοι θα υποδυθούν τους υπόλοιπους ρόλους, συνθέτουν ένα εμπλουτισμένο καστ σε σχέση με τις συνήθεις παραστάσεις της όπερας. Στους χαρακτήρες έχει προστεθεί και η Rosalia, που μέσω της αφήγησής της στα ελληνικά θα πληροφορεί το κοινό για σημαντικά στοιχεία της πλοκής τα οποία δεν περιλαμβάνονται στο λιμπρέτο.

Την ορχήστρα θα διευθύνει, ο Ιταλός Μαέστρος Piergiorgio Del Nunzio, με μεγάλη εμπειρία στην Όπερα και σημαντική διεθνή καριέρα.

Σκηνοθέτης είναι ο Ιταλός Paolo Baiocco, ο οποίος σκηνοθέτησε όπερες σε όλο τον κόσμο.
Στις παραστάσεις συμμετέχουν επίσης η Ορχήστρα του Δήμου Λεμεσού και Χορωδία της Λυρικής Σκηνής Κύπρου.

Εισιτήρια προπωλούνται στο https://shop.tickethour.com/ 
Τιμή: €20