ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η Πάφος με τα 500 εστιατόρια, η καλύτερη μικρή πόλη στον κόσμο

WIZ TEAM

Δεν το λέμε εμείς, αλλά η έκθεση της Compare the Market AU, η οποία ανέδειξε την πανέμορφη Πάφο ως την πιο βιώσιμη μικρή πόλη στον κόσμο, προσμετρώντας παραμέτρους όπως ο αριθμός των εστιατορίων, οι επιλογές διασκέδασης, το ποσοστό ανεργίας, η βαθμολογία του δείκτη υγείας, ο αριθμός των ημερών βροχόπτωσης, ο δείκτης ασφάλειας και το συνολικό κόστος των αγαθών.

Η Πάφος αναδείχθηκε πρώτη με βαθμολογία 5,495 στα 7, ενώ την πρώτη τριάδα με τις καλύτερες μικρές πόλεις συμπληρώνουν το Arrecife της Ισπανίας (4,717) και το Trapani της Ιταλίας (4,622).

Στην παγκόσμια κατάταξη συγκαταλέγονται και δύο ελληνικές πόλεις, τα Ιωάννινα και η Ξάνθη, που καταλαμβάνουν την 22η και την 44η θέση αντίστοιχα. Το Grande Prairie του Καναδά είναι η μόνη μη ευρωπαϊκή πόλη που κατάφερε να μπει στην πρώτη δεκάδα με βαθμολογία 4,295.

Σχολιάζοντας την έρευνα, ο Γενικός Διευθυντής της Compare the Market AU, Stephen Zeller ανέφερε: «Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα στο να ζει κανείς σε μικρότερες πόλεις, όπως ένας πιο αργός ρυθμός ζωής, εύκολη πρόσβαση στη φύση και φθηνότερη στέγαση, καθώς οι μικρότερες πόλεις τείνουν να είναι πιο προσιτές, απλώς και μόνο επειδή υπάρχει μικρότερη ζήτηση για ανθρώπους που μετακομίζουν εκεί. Έτσι, όχι μόνο τα καθημερινά είδη, όπως ο καφές και τα γεύματα έξω είναι φθηνότερα, αλλά και τα ακίνητα τείνουν να είναι επίσης πιο φθηνά».

Εμείς, πάντως, αναγνωρίζουμε ότι η Πάφος έχει εξαιρετικό φαγητό, με εκατοντάδες επιλογές εστιατορίων, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην έρευνα που ανέδειξε την Πάφο στην κορυφή (πατήστε εδώ για να δείτε όλες τις επιχειρήσεις εστίασης της πόλης).

Διαβάστε επίσης:

22 δυνατά μαγαζιά στην «παλιά αγορά» της Πάφου

Δώδεκα προτάσεις για έξοδο στην Πλατεία Δημαρχείου στην Πάφο

Τα must του Ακάμα

Hidden gems στη βορειοδυτική ακτογραμμή του νησιού

Για ψάρι στην Πάφο σε δεκατέσσερις πολύ καλές ψαροταβέρνες