ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Καλαμιές, ψάρι με θέα τα καταγάλανα νερά του Πρωταρά

WIZ TEAM

Από τα αγαπημένα γαστρονομικά στέκια πολλών Κυπρίων και μη, με εμπειρία πέραν των 40 χρόνων, η οικογενειακή ψαροταβέρνα Καλαμιές, που φτιάχτηκε με αληθινό μεράκι, έχει δημιουργήσει τον δικό της θαλασσινό μύθο, καταφέρνοντας να γίνεται το απόλυτο γαστρονομικό στέκι κάθε καλοκαίρι.

Με θαλασσινά αρώματα, η δημοφιλής ψαροταβέρνα στον Πρωταρά προσφέρει μοναδική θέα στο απέραντο γαλάζιο αλλά και στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου αφού βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα, με την ξύλινη βεράντα του να «γλείφει» το κύμα. Το ντεκόρ ακολουθεί το παραλιακό τοπίο, με έπιπλα σε άσπρες και μπλε αποχρώσεις, κάτω από την πέργκολα, με ειδυλλιακά φωτάκια και κεριά τη νύχτα να συνθέτουν ένα σκηνικό που σε γαληνεύει.

Με επαγγελματισμό και κρατώντας ψηλά την ποιότητα, η κυρία Μαρία Ζαχαριάδου – Μουστακά και η ομάδα της λαμβάνουν συχνά πολύ καλές κριτικές τόσο για τις γαστρονομικές τους λιχουδιές αλλά και για τη γρήγορη εξυπηρέτηση. Από το μενού του εστιατορίου δεν λείπει τίποτα.

Απολαύστε το γεύμα σας σε μια υπέροχη ατμόσφαιρα, με το αεράκι να σας δροσίζει, την υπέροχη θέα στη Μεσόγειο τη μέρα και τον έναστρο ουρανό κάτω από το φως του φεγγαριού σε μια κομψή, ρομαντική ατμόσφαιρα, δοκιμάζοντας γεύσεις όπως γαρίδες κανταΐφι, μύδια αχνιστά, σολομό ταρτάρ, καλαμαράκια, οστρακοειδή αστακομακαρονάδες αλλά και μυδομακαρονάδες.

Εκτός από τα ψάρια που είναι το κυρίως μενού της ταβέρνας, θα βρείτε επίσης είδη κρεατικών στη σχάρα και ζυμαρικά.

Η λίστα κρασιών είναι πολύ ικανοποιητική σε ποικιλία, με κρασιά στην πλειονότητά τους από Ελλάδα, κάποια από Κύπρο και κάποια από Γαλλία.

∆εν μιλάμε για μια απλή ψαροταβέρνα, αλλά για μια ιστορία γεύσης φτιαγμένη με αγάπη για όλους τους λάτρεις του καλού φαγητού σε πολύ προσιτές τιμές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόσβαση προς την ταβέρνα είναι αρκετά εύκολη αφού διατίθεται άνετος χώρος στάθμευσης.

Θα τους βρείτε στη διεύθυνση: Ελλήνων 40, Περνέρα-Πρωταράς, 529. Για κρατήσεις, τηλεφωνήστε στο 23831145. Ωράριο λειτουργίας Δευτέρα με Κυριακή 11.00-23.00.

Ιστοσελίδα: https://kalamiesrestaurant.com/our-menu/