ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Καλοκαιρινές βραδιές σε 8 στέκια της γειτονιάς

WIZ TEAM

Τα συνοικιακά στέκια μπορεί να μην έχουν την αίγλη του κέντρου και να βρίσκονται σε στενά, αλλά πάντα μαζεύουν κόσμο που δεν μπορεί να αντισταθεί στις περιποιημένες γεύσεις τους.

Και επειδή εμείς οι wizers λατρεύουμε τα εκλεκτά μεζεδάκια, τις ωραίες αυλές και ό,τι έχει να κάνει με σχάρα, μαζέψαμε ταβέρνες σε γειτονιές της Λευκωσίας που θα τιμηθούν δεόντως αυτές τις μέρες.

Το Στενορύμι


ΤΗΛ.22876543
Πλατεία Κυριάκου Καραολή 3, Αγλαντζιά
Συνοικιακό ταβερνάκι στην Αγλαντζιά, που θυμίζει κουτούκι παλαιοτέρων δεκαετιών. Στο «στενό σοκάκι» όπως σημαίνει το όνομά του, σερβίρουν παραδοσιακούς μεζέδες και καλοψημένα κρεατικά με καλές πρώτες ύλες και γλυκές τιμές. Σπέσιαλ τα χοιρινά κρασάτα παϊδάκια και τα συκωτάκια κοτόπουλου. Τα βράδια του Σαββάτου πιάνουν και τις κιθάρες και τα μπουζούκια και γίνονται όλοι μια παρέα. Μόνιμοι θαμώνες που επιστρέφουν στο στέκι τους αλλά και νέοι που εκτιμούν το αυθεντικό του είδους. Ο χώρος διαθέτει όμορφη περιποιημενή αυλή.

Κουτούκι Χάλαντρα


ΤΗΛ.99698948
Γρηγορίου Αυξεντίου 144 Άγιος Δομέτιος
Μια όμορφη γωνιά στον Άγιο Δομέτιο δημιουργήθηκε με σκοπό να καθιερωθεί ως στέκι. Πρόκειται για έναν χώρο με ιδιαίτερο χαρακτήρα και ζεστή-παρείστικη ατμόσφαιρα. Το κατάστημα σερβίρει είδη σχάρας, πιατέλες κρεατικών και το δικό του μεζέ που περιλαμβάνει τα κλασικά κυπριακά πιάτα όπως σεφταλιά και σουβλάκι αλλά και πιάτα από ελληνική κουζίνα. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο το μενού διαθέτει και δύο κιθάρες με καλό ελληνικό τραγούδι απο τα '60s-'80s.

Το Μεζεδόσπιτο


ΤΗΛ.22251051
Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙΙ 65, Λακατάμια, Λευκωσία
Προσεγμένη ταβέρνα στην Λακατάμια. Θα βρείτε διάφορα είδη σχάρας, κεφτέδες, κλασικούς κυπριακούς μεζέδες με κρεατικά και ζεστά πιάτα. Το μέσα της ταβέρνας είναι περιποιημένο, σε λιτές γραμμές διακόσμησης όπως και η εξωτερική του αυλή. Συχνά με ζωντανή μουσική. Τρίτη και Πέμπτη προσφέρουν και οφτό κλέφτικο.

Ταβερνείο Το Ιστορικόν


ΤΗΛ.22780555
Οδός Μάρκου Δράκου 5 Άγιος Δομέτιος
Αυθεντικό κυπριακό ταβερνείο στον ιστορικό πυρήνα του Αγίου Δομετίου με παραδοσιακή κυπριακή κουζίνα. Το μενού περιλαμβάνει επιλογές όπως σουβλάκι, μεζέδες, κεμπάπ, μιξ, καθώς και πιάτα ημέρας και μαγειρευτά. Φρέσκια διάθεση και ωραία αυλή.

Τακης & Παμπος


ΤΗΛ.22485887
Λεωφόρος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 96, Λατσιά, Λευκωσία
Πολυσύχναστη κυπριακή ταβέρνα, σε κεντρικό δρόμο στα Λατσιά, προσφέρει καθημερινά ποιοτικό, καλοψημένο φαγητό. Γρήγορη και φιλόξενη εξυπηρέτηση.

Πλάκα


ΤΗΛ.22352898
Πλατεία Αρχ. Μακαρίου Γ’ 6-8, Έγκωμη, Λευκωσία
Παραδοσιακή, διάσημη ταβέρνα από το 1969, είναι καλό μέρος για να δοκιμάσετε την κυπριακή κουζίνα και τους μεζέδες της, οπου κατά καιρούς ανανεώνονται. Με προσεγμένη ποιότητα υλικών, σε μια ήσυχη γειτονιά, με όμορφη αυλή, καλές τιμές, φιλική και γρήγορη εξυπηρέτηση και δικό της χώρο στάθμευσης. Κάθε Σάββατο ζωντανή μουσική από κομπανία. Τραπεζάκια έξω στην πλατεία το καλοκαίρι.

To Μαντρί


ΤΗΛ.22252282
Αρχ. Κυπριανού 27, Στρόβολος, Λευκωσία
Σ' ένα παλιό αρχοντικό, διαμορφωμένο με παραδοσιακή διακόσμηση, προσφέρει αυθεντικά κυπριακά πιάτα και πολύ νόστιμους μεζέδες δίπλα στο τζάκι. Καλό σέρβις και αυλή για τους θερινούς μήνες. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο ζωντανή μουσική, με λαϊκά και παρεΐστικα τραγούδια.

Το Σουβλάκι του Δημήτρη


ΤΗΛ.22252951
Καντάρας 6, Αγλαντζιά
Eνα καλόγουστο ταβερνάκι στην Α.Ε Κυθραίας με φιλικό περιβάλλον. Προσφέρει πλούσιους ποιοτικούς μεζέδες όπως σουβλάκια, παϊδάκια, σεφταλιές, νόστιμα συνοδευτικά και διάφορα άλλα πιάτα που ετοιμάζονται με πολύ μεράκι. Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε τις σπεσιαλιτέ του μαγαζιού πανσέτα με bbq σος και κοτόπουλο μαριναρισμένο με μουστάρδα.