ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κινδυνεύει ή όχι το άνοιγμα της εστίασης;

WIZ TEAM

Κρίσιμη εβδομάδα η επόμενη, αφού την Τρίτη συναντώνται στο Προεδρικό Μέγαρο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Επιδημιολόγοι, με σκοπό να αξιολογήσουν τα δεδομένα της επιδημιολογικής εικόνας, μετά και από την αύξηση των θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού, καθώς και την αύξηση του αριθμού νοσηλευομένων, που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, για την ώρα το άνοιγμα της εστίασης, που έχει αποφασιστεί για τις 16 Μαρτίου, δεν κινδυνεύει, όπως επίσης δεν κινδυνεύει και η επιστροφή των μαθητών των Γυμνασίων στις τάξεις τους.

Ωστόσο, οι ήδη ειλημμένες αποφάσεις θα κριθούν την ερχόμενη εβδομάδα από τους δύο πλέον γνωστούς παράγοντες, που είναι ο αριθμός των κρουσμάτων και η πίεση στα δημόσια νοσηλευτήρια, η οποία αποτυπώνεται στις νοσηλείες ασθενών.

Οι ειδικοί πρόκειται να ενημερώσουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την επιδημιολογική εικόνα, ενώ δεν αποκλείεται να του παρουσιάσουν και εισηγήσεις για περαιτέρω χαλαρώσεις από τις 16 Μαρτίου, εάν και εφόσον δεν επιβαρυνθεί η επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

Εξάλλου, όπως αναφέρει στο ΚΥΠΕ έγκυρη πηγή, η συνάντηση που καθορίστηκε την Τρίτη είναι επίκαιρη όσο ποτέ, αφού μέχρι τότε θα υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα, για τις τάσεις που θα επικρατούν, ενώ το θέμα θα μπορεί να εξεταστεί σφαιρικά σε σχέση με το κατά πόσον είναι ανησυχητική ή όχι η αύξηση που παρατηρείται και να ληφθούν οι ανάλογες αποφάσεις, υπό την καθοδήγηση πάντα των ειδικών.

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι αν και επικρατεί προβληματισμός και ανησυχία λόγω της αύξησης των θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού, καθώς και της αύξησης των νοσηλευομένων τις τελευταίες μέρες, εντούτοις το άνοιγμα της εστίασης συνεχίζει να προσανατολίζεται για το δεύτερο δεκαπενθήμερο Μαρτίου, στη βάση αυστηρών πρωτοκόλλων.

Ωστόσο, ο φόβος για πισωγύρισμα με το που θα βγει το λουκέτο από εστιατόρια και καφετέριες παραμένει, συμπληρώνει η ίδια πηγή.

«Θα είναι δύσκολο να υπάρξουν αλλαγές. Η πίεση θα είναι τρομερή. Προς το παρόν δεν αλλάζει κάτι μέχρι τις 16 Μαρτίου. Για την ώρα ισχύει το άνοιγμα της εστίασης, παρόλο που υπάρχει μια αύξηση κρουσμάτων και νοσηλευομένων», σημειώνει.

Το ζήτημα της άρσης της απόφασης για άνοιγμα της εστίασης θα τεθεί στο τραπέζι εάν και εφόσον η αύξηση των ημερησίων κρουσμάτων και νοσηλευομένων είναι ραγδαία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι επιδημιολόγοι επιμένουν σε μικρά βήματα μέχρι το τέλος του μήνα, που θα αυξηθεί περισσότερο η εμβολιαστική κάλυψη, η οποία αναμένεται να φτάσει το 40% με 45%.

Στο μεταξύ, τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της Διυπουργικής Επιτροπής, η οποία θα εξετάσει το θέμα της επαναλειτουργίας των χώρων εστίασης, καθώς και το πρωτόκολλο που ήδη ετοιμάζεται για τον τρόπο λειτουργίας τους.

Πηγή 24newscy