ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κορωνοϊός: Τι ισχύει πλέον στην εστίαση

WIZ TEAM

O Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου ανακοίνωσε μία σειρά νέων μέτρων που έχουν σαν στόχο τον έλεγχο και την αποτροπή της μετάδοσης του Covid-19. Μεταξύ άλλων ανακοίνωσε πως από σήμερα μέχρι τις 30 Νοεμβρίου θα απαγορεύεται σε παγκύπρια βάση η κυκλοφορία από τις 11 το βράδυ μέχρι τις 5 της επόμενης μέρας.

Όσον αφορά στους χώρους εστίασης από σήμερα 5 Νοεμβρίου μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου ισχύουν τα εξής:

1. Επιτρέπεται η λειτουργία των χώρων εστίασης μέχρι τις 10:30 το βράδυ. Ως χώροι εστίασης νοούνται τα εστιατόρια, οι χώροι εστίασης εντός ξενοδοχείων και άλλων τουριστικών καταλυμάτων, οι χώροι εστίασης εντός εμπορικών κέντρων, πολυκαταστημάτων και malls, οι ταβέρνες, οι καφετέριες, οι πιτσαρίες, οι μπυραρίες, τα σνακ-μπαρ, τα μπαρ, τα καφενεία, και οι χώροι εστίασης εντός κυλικείων ή/και αθλητικών ομίλων, πολιτιστικών ομίλων, σωματείων, συλλόγων, κοκ. Διευκρινίζεται ότι οι πιο πάνω χώροι δύνανται να παρέχουν υπηρεσίες κατ’ οίκον παράδοσης (delivery) μετά τις 10:30 μ.μ.. Από την απαγόρευση εξαιρούνται οι χώροι εστίασης στους Αερολιμένες Λάρνακας και Πάφου.

2. Ο μέγιστος αριθμός προσώπων που επιτρέπεται να εξυπηρετούνται στα υποστατικά εστίασης, ορίζεται σε 75 άτομα σε εσωτερικούς χώρους και 150 άτομα σε εξωτερικούς χώρους.

3. Ο μέγιστος αριθμός προσώπων ανά κράτηση/τραπέζι/ομάδα σε χώρους εστίασης, δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 6 άτομα.