ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κυπριακή κουζίνα με twist στο Casa Mespilea

WIZ TEAM

Ο φιναλίστ του φετινού Master Chef, Νίκος Τράκας, έρχεται Κύπρο για να βρεθεί στο αγαπημένο εστιατόριο της Πάφου.

Σε μια πολύ μεγάλη αυλή έκτασης 400τμ, καταπράσινη χάρη στις πορτοκαλιές, τις κιτρομηλιές, μανταρινιές, αλλά και βότανα όπως θυμάρι και ρίγανη, μπορείτε να απολαύσετε πιάτα φτιαγμένα με ολόφρεσκα και ιδιαίτερα κυπριακά προϊόντα, αλλά και ΠΟΠ προϊόντα από Ελλάδα.

Με ένα μενού που δημιουργήθηκε υπό την επίβλεψη της ιδιοκτήτριας Γιούλας Παπαέτη Κουτσοφτίδη, στο εστιατόριο Chez Mamma Bistro του boutique hotel Casa Mespilea θα βρεις κυπριακή κουζίνα με ένα twist, έχοντας ως πρώτες ύλες αρχικά τα παφίτικα προϊόντα, γενικά τα προϊόντα από την Κύπρο, αλλά και προϊόντα από την Ελλάδα, από το μέλι και το κρασί, ως τη γύρη, το αλεύρι, το ελαιόλαδο, τα γαλακτοκομικά προϊόντα (κυρίως από την Πάφο), αλλά και τα αλλαντικά από χωριά όπως η Κακοπετριά και ο Αγρός.

Σε ένα πανέμορφο τεράστιο σπίτι του 1890, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της Πάφου, στον πεζόδρομο κοντά στην επαρχιακή διοίκηση και στο οποίο δεσπόζει μια μεγάλη μεσπηλιά που φύτεψε ο παππούς (εξ ου και το όνομα), μπορείτε να πάτε από το πρωί για πρόγευμα (brunch/lunch), ενώ το βράδυ θα φάτε πολύ ωραίες γεύσεις που πατούν στην παράδοση, έχοντας όμως μια γκουρμέ πινελιά.

Δοκιμάστε οπωσδήποτε τους πολύ φρέσκους κολοκυθοκεφτέδες, το χταπόδι με τα herbs της αυλής, ψάρι, ceviche, πολύ ωραίο κότσι, iberico pork, αλλά και λαχταριστά σπιτικά γλυκά, όπως πορτοκαλόπιτα και cheesecake σε διάφορες παραλλαγές (σύκα, μάγκο κλπ).

Πολύ συχνά το εστιατόριο φιλοξενεί γνωστούς σεφ, στο πλαίσιο κάποιων events που διοργανώνει. Μέχρι στιγμής έχουν περάσει από το εστιατόριο ο Ηλίας Κιαζόλι και ο Ιωάννης Χαραλάμπους, ενώ μέσα στον Αύγουστο θα έρθει στην Κύπρο για τον ίδιο σκοπό και ο φιναλίστ του φετινού Master Chef, Νίκος Τράκας, για μια γκεστ εμφάνιση.