ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κυπριακή Ταινία στους Φιναλίστ του φεστιβάλ Fantaspoa

WIZ TEAM

Το μεγαλύτερο φεστιβάλ φανταστικού κινηματογράφου στη Λατινική Αμερική, Fantaspoa - το οποίο διεξάγεται κάθε καλοκαίρι εδώ και 15 χρόνια στο Porto Alegre της Βραζιλίας, ανέθεσε σε σκηνοθέτες ανά το παγκόσμιο να ετοιμάσουν ταινίες μικρού μήκους με θέμα την πανδημία. Η ενεργεία αυτή ήρθε σαν αντίδοτο στη δύσκολη απόφαση του φεστιβάλ να μην προχωρήσει με προβολές φέτος, ακολουθώντας έτσι άλλες μεγάλες διοργανώσεις του είδους.

Με πάνω από 100 συμμετοχές, οι κριτές του φεστιβάλ διάλεξαν μόλις 15 για να διαγωνιστούν για το διεθνές βραβείο κοινού. Οι θεατές θα απολαύσουν διαδικτυακές προβολές που θα γίνονται μεταξύ 1ης και 10ης Μαΐου και η ψηφοφορία θα εξαρτηθεί από τα “likes” του κοινού. Μέσα στους φιναλίστ βρίσκεται και η μόνη Κυπριακή συμμετοχή, το θρίλερ “Strain Roulette”, σε σκηνοθεσία, μοντάζ και σενάριο Ανδρέα Κυριάκου.

Η ταινία γυρίστηκε αρχές Απριλίου κάτω από τις δύσκολες συνθήκες της καραντίνας αφού το φεστιβάλ ήταν αυστηρό με τους κανονισμούς του και τόνιζε την ανάγκη όλες οι ταινίες να γίνουν από το σπίτι και χωρίς να μπαίνει κανενός η υγεία σε κίνδυνο.

Το “Strain Roulette” πραγματεύεται ένα διαδικτυακό “game show”, με τέσσερις παίχτες που αγωνίζονται κυριολεκτικά για την ζωή τους. Πρωταγωνιστούν οι: Μαρία Παπακώστα, Πέννυ Φοινίρη, Χριστόδουλος Μαρτάς, Παναγιώτης Κυριάκου και Ανδρέας Φυλακτού. Αγαπημένοι ηθοποιοί του Κυπριακού θεάτρου και της τηλεόρασης που αψήφησαν την πολιτιστική αδράνεια των ημερών και τόλμησαν να δημιουργήσουν κάτι καινούργιο.

Άλλοι συντελεστές αυτού του ντόπιου “lockdown” θρίλερ είναι οι: Χριστίνα Γεωργίου στη μουσική επιμέλεια και σχεδιασμό ήχου, ο Νέαρχος Κωνσταντίνου στο character design, ο Σταύρος Χριστόφορου στο animation και ο Αρτέμης Ψαθάς στα promo graphics. Όλοι δούλεψαν αφιλοκερδώς από το σπίτι και χωρίς καμιά προσωπική επαφή μεταξύ τους.

Για να δείτε την ταινία ακολουθείστε τον σύνδεσμο πιο κάτω και υποστηρίξετε την Κυπριακή συμμετοχή με το δικό σας LIKE!

https://www.youtube.com/watch?v=-KhCQszgBAQ:cc=off

Μπορείτε να δείτε την λίστα με όλους τους φιναλίστ εδώ:

https://www.fantaspoaathome.com/curtas-internacionais?fbclid=IwAR2L64RFgBUWnd_HUUdTkjOFgk-L0Ai13PU9uKlP9Ma6FGQjDmaTvBoEXJc

Η ταινία είναι μια παραγωγή της Splash Screen Entertainment και Black Lemon Tv, σε συνεργασία με το GeekOtopos Collaborative Hive