ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Moυσική στον Κήπο του Τεχνόπολις 20 μέχρι και τον Οκτώβριο

WIZ TEAM

Το Τεχνόπολις 20 συνεχίζει τις εκδηλώσεις του στον ανθισμένο του κήπο, κρυμμένο στην πίσω αυλή, στο κέντρο της πόλης της Πάφου. Η ομάδα έχει προγραμματίσει ένα γεμάτο πρόγραμμα μέχρι και τον Οκτώβριο, με συναυλίες κυρίως τζαζ μουσικής αλλά και με μια επιλογή διαφορετικών μουσικών ακουσμάτων. Απολαύστε καλή μουσική, κάτω από τα αστέρια, με παρέα ένα ποτήρι τοπικό κρασί ή σπιτική λεμονάδα.

Οι εκδηλώσεις στον εξωτερικό χώρο ξεκίνησαν τον Μάιο με μεγάλη επιτυχία, με όλες τις συναυλίες μέχρι στιγμής να είναι sold out, κάτι που δείχνει την δίψα του κοινού για ζωντανές συναυλίες, αλλά και την αγάπη του για τη μουσική. Διανύουμε μια πολύ δύσκολη περίοδο, με τον πολιτισμό και τους ανθρώπους της να έχουν πληγεί σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό. Η στήριξη, η αγάπη και το χειροκρότημα που δέχονται οι καλλιτέχνες από το κοινό αυτή τη στιγμή είναι ίσως ο πιο σημαντικός παράγοντας που τους δίνει την ώθηση να προχωρούν.

Το πρόγραμμα συνεχίζει με σεβασμό πάνω απ’ όλα προς το κοινό, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα και ακολουθώντας τις οδηγίες που έχουν δωθεί από την κυβέρνηση.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων του Ιουλίου, θα δεχόμαστε εισφορές για την στήριξη των οικογενειών που πλήγηκαν από τις φονικές πυρκαγιές στη Λεμεσό και Λάρνακα. Επίσης, μέρος των καθαρών εσόδων θα δοθεί για τον ίδιο σκοπό.

Το πρόγραμμα των επερχόμενων συναυλιών:

Jazz Quartet με την Ιωάννα Τρουλλίδου
Σάββατο, 10 Ιουλίου, 20:00
Τρία χρόνια μετά την τελευταία παρουσίασή της στο Τεχνόπολις 20, η Ιωάννα Τρουλλίδου, μια από τις σημαντικότερες φωνές της τζαζ μουσικής σκηνήες στην Κύπρο, επιστρέφει στην σκηνή μας με τους Γιώργο Μορφίτη (πλήκτρα), Ειρηναίο Κουλλούρα (κοντραμπάσο) και Στέλιο Ξυδιά (ντραμς). Ο κήπος του Τεχνόπολις 20 θα γεμίσει με μελωδίες από τα κομμάτια που θα ερμηνεύσει το κουαρτέτο, σε μια διαδρομή στις δεκαετίες του 30, του 40 και του 50. Θα παρουσιαστούν επίσης πρωτότυπες συνθέσεις της Ιωάννας Τρουλλίδου.

Alkman Saxophone Quartet: ‘Πέντε αιώνες μουσική σε λευκό και γαλάζιο: Από τον Λεονταρίτη στον Κουμεντάκη και τον Glass’
Παρασκευή, 16 Ιουλίου, 20:00
Με αφορμή την επέτειο από τα διακόσια χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης, το Κουαρτέτο Σαξοφώνων Αλκμάν επιχειρεί να εγκολπίσει πέντε αιώνες ελληνικής μουσικής μέσα από το ξεχωριστή ηχητική δομή του κουαρτέτου σαξοφώνων. Το νεοσύστατο κουαρτέτο σαξοφώνων Αλκμάν αποτελεί σύμπραξη Ελλήνων και Κυπρίων μουσικών: Χρίστος Ζένιος (σοπράνο σαξόφωνο), Γιώργος Δαραβέλης (άλτο σαξόφωνο), Θεόφιλος Σωτηριάδης (τενόρο σαξόφωνο), Γιάννης Μυράλης (βαρύτονο σαξόφωνο). Τα μέλη του είναι διακεκριμένοι σολίστ και παιδαγωγοί σαξοφώνου με πλούσια καλλιτεχνική και ερευνητική δραστηριότητα.

Aris Constantinou Quartet
Παρασκευή, 23 Ιουλίου, 20:00
Το κουαρτέτο ‘Άρης Κωνσταντίνου’ εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Πάφο, στον κήπο του Τεχνόπολις 20, παρουσιάζοντας κομμάτια από τις κλασσικές Αμερικάνικες συνθέσεις και την εποχή της bebop, ενορχηστρωμένα από τον Άρη Κωνσταντίνου. Η μπάντα απαρτίζεται από τους Δημήτρη Μίαρη στο πιάνο, Κώστα Χαλλούμα στο κοντραμπάσο, Μάριο Σπύρου στα ντράμς και τον ανερχόμενο κιθαρίστα Άρη Κωνσταντίνου.

Kyprothen Jazz Trio
Παρασκευή, 6 Αυγούστου, 20:00
Το ‘Kyprothen Trio’ σας προσκαλεί στον κήπο του Τεχνόπολις 20, σε μια αυγουστιάτικη μουσική συναυλία, για να ακούσετε τη δική τους μουσική, που βασικά της στοιχεία είναι οι ζωηροί ρυθμοί της fusion – jazz μουσικής, σε ένα αρμονικό συνδυασμό με τον κυπριακό μουσικό παραδοσιακό χαρακτήρα. Το τρίο αποτελείται από τους Παντελή Κωνσταντίνου (ηλεκτρικό μπάσο), Δημήτρη Τερπίζη (ντραμς) και Moses Joseph (πλήκτρα και πιάνο), οι οποίοι είναι φοιτητές τζαζ μουσικής στο Conservatorium Maastricht στην Ολλανδία. Η ιδέα του ‘kyprothen’ γεννήθηκε από την κοινή τους αγάπη για τον τόπο καταγωγής τους και τη μουσική της Κύπρου, αλλά και το πάθος τους για την τζαζ μουσική.

Beats’n’Pieces
Παρασκευή, 13 Αυγούστου, 20:00
Το Beats’n’Pieces είναι ένα ρεπερτόριο τραγουδιών που έχουν ως κύριο άξονα τους την αγάπη. Από τον Gershwin μέχρι τον Χατζηδάκι, τον Dizzy Gillespie μέχρι τον Hermeto Pascoal, το πρότζεκτ ταξιδεύει σε ρυθμούς τζαζ, άφρο, μπολερό και λάτιν-μπραζίλιαν τζαζ με ελληνικό, αγγλικό, ισπανικό και ιταλικό στίχο. Το τρίο απαρτίζεται από μουσικούς με ποικίλες μουσικές επιρροές και εκπαιδεύσεις και έχει ως κοινό παρονομαστή την αγάπη για την πρόσμειξη της τζαζ με τις μουσικές του κόσμου: Ελεονώρα Ρούσου (φωνή, φλάουτο), Αλέξης Κάσινος (κιθάρα), Ανδρέας Ροδοσθένους (μπάσο).

‘Blue Skies’ with Sarah Fenwick
Παρασκευή, 20 Αυγούστου, 20:00
Η γνωστή τραγουδίστρια της jazz μουσικής σκηνής της Κύπρου, Sarah Fenwick σας προσκαλεί στον κήπο του Τεχνόπολις 20 στο swinging κονσέρτο ‘BlueSkies’. Απολαύστε ένα μοναδικό μουσικό μείγμα αυτοσχέδιας Τζαζ που θα εμπνεύσει την ψυχή και την καρδιά σας. Μαζί της θα παρουσιαστούν ο Κώστας Χαλλουμάς στο κόντρα μπάσο και ο Ορέστης Μιάρης στην κιθάρα, ο οποίος θα βρεθεί για πρώτη φορά στη σκηνή του Τεχνόπολις 20.

Συναυλία παραδοσιακής μουσικής με τo σχήμα ‘Σαντούτο’ και τη χορωδία με την χορωδία ‘Λαλιά’
Κυριακή, 29 Αυγούστου, 19:30 (ώρα προσέλευσης 19:00)
Μια διαφορετική μουσική βραδιά θα παρουσιαστεί στον κήπο του Τεχνόπολις 20 με ήχους από την μουσική παράδοση της Ελλάδας και της Κύπρου, με το σχήμα ‘Σαντούτο’ αλλά και με την χορωδία παραδοσιακής μουσικής ‘Λαλιά’.Το μουσικό σχήμα ‘Σαντούτο’ αποτελείται από τους Βερόνικα Αλωνεύτου (Σαντούρι), Γιώργο Λάμπρου (Βιολί), Κωνσταντίνα Ξενοφώντος (Τραγούδι) και Χαράλαμπο Παντελή (Λαούτο). Tο ρεπερτόριο του σχήματος περιλαμβάνει τραγούδια, και οργανικούς σκοπούς από την Κύπρο και τον Ελλαδικό χώρο γενικότερα, με ιδιαίτερη έμφαση στις τοπικές μουσικές παραδόσεις της Κύπρου, Νησιών του Αιγαίου, Μικράς Ασίας και παραλίων, αστικών κέντρων Κωνσταντινούπολης - Σμύρνης, περιοχές Θράκης, Μακεδονίας κ.ά. Η χορωδία παραδοσιακής μουσικής “Λαλιά” μελετά την παραδοσιακή μουσική μέσα από το τραγούδι και την διαρκή έρευνα καθιστώντας την κάθε τους συνάντηση και μια νέα εμπειρία. Η Μικρά Ασία, τα νησιά του Αιγαίου, η Θράκη, η Μακεδονία, η Κύπρος, η Κωνσταντινούπολη, ο Πόντος, η Κρήτη, η Νότια Ιταλία και πολλές άλλες περιοχές, συναντιούνται στη μουσική της ‘Λαλιά’, γλεντούν και τραγουδιούνται με μεγάλο πάθος!

Elena Era with special guest Lefteris Moumtzis
Παρασκευή, 3 Σεπτεμβρίου, 20:00
Οι δύο ταλαντούχοι και ξεχωριστοί Κύπριοι μουσικοί Eleni Era και Freedom Candlemaker (Λευτέρης Μουμτζής) έρχονται για μια μοναδική συναυλία στον κήπο του Τεχνόπολις 20. Μεγαλωμένη στην μόνιμη αλλά αναζωογονητική ασφάλεια ενός μικρού κυπριακού χωριού, πριν την εγκατάστασή της στο Βερολίνο στην ηλικία των 18, η Eleni Era έχει μια αδιανόητη ικανότητα να μετατρέπει την προσωπική της υπόσταση σε ένα ακουστικό ελιξίριο μέσα στα κομμάτια της. Χρησιμοποιώντας τόσο την αγγλική όσο και τη μητρική της γλώσσα (ελληνικά), η τραγουδοποιός εκφράζει τον εαυτό της χωρίς συστολή, μέσα από τα πολυμορφικά δημιουργήματα του Younger Heart που αποτελείται από ονειρικές ποπ μπαλάντες, ακούσματα από chamber ποπ, επιρροές από νεοϋορκέζικο Χιπ Χοπ αλλά και επιρροές από ποπ της δεκαετίας του 80. Απολαύστε ένα ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό live set, όπου η Eleni θα παρουσιάσει κομμάτια από τους δύο της δίσκους τραγουδώντας και παίζοντας πιάνο, και θα συνοδεύεται από τον Λευτέρη Μουμτζή στην κιθάρα, τα πλήκτρα και τα φωνητικά, ενώ θα παρουσιαστούν και κομμάτια του Λευτέρη.

Latin Jazz with Macumba
Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου, 20:00
Απολαύστε μια διαφορετική προσέγγιση της λάτιν μουσικής, ένα εκρηκτικό μείγμα βραζιλιάνικης funk, σάμπα, ρούμπα, guaguanco, afro-cuban, μέσα από μία σύγχρονη jazz αισθητική. Το γνωστό συγκρότημα Macumba παρουσιάζει ένα δυναμικό ρεπερτόριο που περιλαμβάνει πρωτότυπα τραγούδια και διασκευές της λάτιν-τζαζ μουσικής. Το κουαρτέτο δημιουργείται λίγο μετά την άφιξη του Χιλιανού μπασίστα Rodrigo Cáceres στην Κύπρο, τον Μάρτιο του 2017. Εκεί θα γνωρίσει τον Ρόδο Παναγιώτου (ντραμς), Ηλία Ιωάννου (τρομπέτα) και Γιώργο Μορφίτη (πλήκτρα), τρείς βιρτουόζους μουσικούς, καταξιωμένους στoν χώρο της κυπριακής μουσικής σκηνής του νησιού.

7 χρόνια Τεχνόπολις 20: ErmisVickyLee Jazz Trio
Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 20:00
Το Τεχνόπολις 20 γιορτάζει εφτά χρόνια από την δημιουργία του και σας καλούμε να γιορτάσετε μαζί μας, με μια συναυλία με τους τρεις αγαπημένους και ταλαντούχους μουσικούς, τη Βασιλική Αναστασίου (φωνή), τον Ερμή Μιχαήλ (κιθάρα) και τον Ανδρέα Παντελή (πιάνο). Η μπάντα θα παίξει αγαπημένα soul, jazz και pop τραγούδια, ενσωματώνοντας ισχυρές επιρροές από blues, soul και gospel, αυτή τη φορά και με μια επιλογή ελληνικών διασκευασμένων τραγουδιών.

Gabriel Karapatakis Trio
Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου, 20:00
Το ‘Gabriel Karapatakis Trio’ είναι ένα νέο συγκρότημα που δημιουργήθηκε από τον Κύπριο μπασίστα και συνθέτη Γαβριήλ Καραπατάκη, τον Χρήστο Γερολατσίτη (πιάνο) και Στέλιο Ξυδιά (τύμπανα). Το Gabriel Karapatakis trio θα παρουσιάσει μουσική από προηγούμενες δουλειές και συνεργασίες του Γαβριήλ όπως και κάποιες καινούργιες συνθέσεις. Η μουσική τους είναι αναμφισβήτητα λυρική και προσιτή φτάνοντας παράλληλα σε κορυφώσεις που είναι πραγματικά συναρπαστικές και δυναμικές. Τζαζ μουσική διαποτισμένη από μελωδίες και επικεντρωμένη στην ατμόσφαιρα και τη διάθεση.

Workin’ Trio
Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου, 20:00
Το Workin’ Trio δημιουργήθηκε το 2020. Η μουσική τους προέρχεται από εκρηκτικούς σουίνγκ ρυθμούς αναμιγμένους με στοιχεία παρμένα από Γκόσπελ, Νιού Ορλίνς και Μπουγκαλού. Ο συνδυασμός των σαξοφώνου, οργάνου και τυμπάνων δίνει ένα μοναδικό ήχο στη μπάντα. Στόχος του Τρίο είναι να ξεθάψει τα λιγότερο γνωστά κομμάτια των 40s, 50s and 60s όπως και να συνθέσει μουσική στα ίδια πλαίσια. Η μπάντα αποτελείται από τους Χάρη Ιωάννου στο σαξόφωνο, Χρήστο Γερολατσίτη στο πιάνο και Μάριο Σπύρου στα ντραμς.

Garden closing with Monsieur Doumani
Κυριακή, 17 Οκτωβρίου
Οι εκδηλώσεις του Τεχνόπολις 20 στον κήπο κλείνουν όπως και την περσινή χρονιά, με την καθιερωμένη μας συναυλίας με το δημοφιλές κυπριακό συγκρότημα Monsieur Doumani. Η μπάντα θα παρουσιάσει τραγούδια από το νέο του άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο, καθώς και από τα τρία προηγούμενα του άλμπουμ. Το πολυβραβευμένο σχήμα Monsieur Doumani δημιουργήθηκε το 2012 από μουσικούς προερχόμενους από διαφορετικούς χώρους, οι οποίοι επηρεασμένοι από την κυπριακή παράδοση επικεντρώνονται στη σύνθεση κυπριακών τραγουδιών που αντλούν έμπνευση από τη σύγχρονη κυπριακή κοινωνία και την κρίσιμη εποχή που διανύουμε. Αρχικά, η μπάντα επικεντρώθηκε στη διασκευή κυπριακών παραδοσιακών τραγουδιών, προσδίδοντας ένα ιδιαίτερο σύγχρονο χρώμα, τόσο στον ήχο όσο και στη διάθεση των κομματιών, δημιουργώντας έτσι το δικό της προσωπικό ύφος. Αντώνης Αντωνίου (τζουράς, φωνητικά

Πληροφορίες | Κρατήσεις | Εισιτήρια:
70002420
info@technopolis20.com
www.technopolis20.com