ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο Δεκέμβρης στο Θέατρο Ριάλτο

WIZ TEAM

 Τι θα παρακολουθήσουμε τον Δεκέμβριο στο Θέατρο Ριάλτο!

Φάλαινες τον Αύγουστο ΣΑΤΙΡΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου
18:30 (100’)

Το συγκινητικό έργο του David Berry φέρνει μαζί πέντε σπουδαίους πρωταγωνιστές του κυπριακού Θεάτρου: η Δέσποινα Μπεμπεδέλη, η Αννίτα Σαντοριναίου, ο Στέλιος Καυκαρίδης, η Λένια Σορόκου και ο Νεόφυτος Νεοφύτου ενώνουν μετά από πολλά χρόνια τις δυνάμεις τους και πρωταγωνιστούν σε ένα έργο-ύμνο στη ζωή και στην αγάπη που διαρκεί και ξεπερνά τις εποχές και την ηλικία.

Μετάφραση: Φώτης Φωτίου
Σκηνοθεσία /Φωτισμός / Μουσική Επιμέλεια: Νίκος Καραγέωργος

€15 / 12 (μαθητές, φοιτητές, συνταξιούχοι)

Ο Τριγωνοψαρούλης ΘΕΑΤΡΟ ΤΣΕΠΗΣ (4-7 χρονών)
Σάββατο 5 Δεκεμβρίου
17:00 ( 45’)

Το Θέατρο Τσέπης με τις περιπέτειες του Τριγωνοψαρούλη, από την πένα του Βαγγέλη Ηλιόπουλου έρχεται να μας δείξει τον δρόμο προς την αγάπη για όλους, τον αυτοσεβασμό, τη συγχώρεση και την αποδοχή.

Σκηνοθεσία: Μάριος Θεοχάρους.
Πρωταγωνιστούν Βάρσια Αδάμου, Λήδα Καραγιάννη, Αφροδίτη Ντζιούρου & Έλενα Παναγή.
€ 8

Πράγματα δικά μου, αληθινά ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΥΠΡΟΥ
Σάββατο 12- Κυριακή 13 Δεκεμβρίου
17:30 (135’) 16+

Το έργο του Andrew Bovell είναι ένα έργο με αμεσότητα, ένταση και ευαισθησία, αλλά και με τον απαραίτητο ποιητικό, λυρικό τόνο. Η οικογένεια Πράις, μια οικογένεια της μακρινής Αυστραλίας, έγινε μια οικουμενική οικογένεια. Κάθε θεατής βρήκε στους χαρακτήρες και τις καταστάσεις στοιχεία οικεία και σημεία ταύτισης.

Μετάφραση: Βάιος Λιαπής
Σκηνοθεσία: Μαρία Κυριάκου
Παίζουν: Πόπη Αβραάμ, Βασίλης Βασιλάκης, Γιώργης Βασιλόπουλος, Γιώργος Κυριάκου, Χριστίνα Παπαδοπούλου, Νιόβη Χαραλάμπους.

€12 / 6

Develop. Develop Again. Develop Better (Developing in Cyprus)
Τρίτη 15 Δεκεμβρίου
18:30 (80’)

Θεατρικό αναλόγιο τεσσάρων νέων μονόπρακτων θεατρικών έργων από Κύπριους συγγραφείς, ως αποτέλεσμα ενός πεντάμηνου εργαστηρίου συγγραφής σε συνεργασία με την Fresh Target Theatre Ensemble.

Συμμετέχουν οι συγγραφείς Στέφανος Σταυρίδης, Αυγή Λίλλη, Μαρία Α. Ιωάννου και Γιώργος Τριλλίδης, οι σκηνοθέτες οι Πάρις Ερωτοκρίτου και Μαρία Κυριάκου και οι ηθοποιοί Έλενα Καλλινίκου, Γιώργος Κυριάκου, Βασίλης Χαραλάμπους, Παναγιώτα Παπαγεωργίου και Βαρβάρα Χριστοφή.

€ 7 

«The Women» CLARE BOOTHE LUCE
Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου
19:00 (100’)

Μυστικά, φήμες και ίντριγκες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι κάθε γυναικείας κοινότητας, αλλά και πηγή έμπνευσης για μυθιστορήματα, ταινίες, τραγούδια και θεατρικά. Το συγκεκριμένο έργο επικεντρώνεται σε δύο από αυτά – τον γάμο και τη γυναικεία φιλία. Τι αξία έχουν στη σύγχρονη κοινωνία; Είναι άραγε η φιλία ισχυρότερη από τον έρωτα;

Υπάρχουν, ωστόσο, και άντρες στο μελοδραματικό αυτό έργο! Είναι, όμως, όλοι στα παρασκήνια και στην καρδιά κάθε γυναίκας που αγαπά.
Σκηνοθεσία Stasy Tikolenko.

€30 / 25

7thJazz and World Music Showcase
Παρασκευή 18- Σάββατο 19 Δεκεμβρίου
18:30

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, το Κέντρο Μουσικής Πληροφόρησης και το Θέατρο Ριάλτο διοργανώνουν για 7η χρονιά την Πλατφόρμα Jazz and World Music παρουσιάζοντας μια σφαιρική εικόνα της σύγχρονης κυπριακής μουσικής δημιουργίας.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθούν μετά το τέλος των παραστάσεων δύο Jam Sessions στο Art Studio 55, δίπλα από το Θέατρο Ριάλτο.

€10 / 8

Θαλάσσιο τείχος SIMON STEPHENS
Κυριακή 20 Δεκεμβρίου
19:00 ( 40’)

Στο κείμενο επιχειρείται μια ειλικρινής εξερεύνηση της απώλειας ενός πατέρα. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι η εξιστόρηση γίνεται από έναν άντρα, ο οποίος, μέσα στα πλαίσια του κοινωνικού του φύλου, έχει να αντιπαλέψει ταυτόχρονα και με τις έμφυλες προκαταλήψεις που του περιορίζουν το δικαίωμα στη θλίψη και την ανθρώπινη αδυναμία.

Μετάφραση / Σκηνοθεσία: Μαρία Ιόλη Καρολίδου
Ερμηνεύει ο Πάνος Μακρής

Στο πλαίσιο του προγράμματος FlashArt του Θεάτρου Ριάλτο

€10 / 8

«Λάμπρος»
Τρίτη 22 Δεκεμβρίου
τρι 19:00 (60’)

Ο Λάμπρος, ένα νέο παιδί, εργάζεται ως ψευδομάρτυρας σε ένα παραδικαστικό κύκλωμα. Όλα λειτουργούν θαυμάσια, ως τη στιγμή που παύουν να λειτουργούν θαυμάσια. Ο Λάμπρος παγιδεύεται. Τι έχει συμβεί ; Τι είναι αλήθεια, και τι ψέμα;

Δημιουργία - Σκηνοθεσία: Μυρτώ Παπαχριστοφόρου
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Κατερίνα Ατταλίδου

Στο πλαίσιο του προγράμματος FlashArt του Θεάτρου Ριάλτο

€10 / 8