ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο «Φρανκενστάιν» του Ντάνι Μπόιλ δωρεάν από το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας

WIZ TEAM

Μπορεί ο Ντάνι Μπόιλ να είναι περισσότερο γνωστός σε μας για τις κινηματογραφικές του δημιουργίες («Trainspotting», «Yesterday»), όμως η καριέρα του ξεκίνησε από τις θεατρικές σκηνές της Joint Stock Theatre Company. Στη διάρκεια της καριέρας του, έχει σκηνοθετήσει παραστάσεις για το περίφημο Royal Court Theatre του Λονδίνου αλλά και για την ιστορική Royal Shakespeare Company.

Τώρα, το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας διαθέτει δωρεάν μία από τις πιο επιτυχημένες παραστάσεις της πρόσφατης ιστορίας του σε σκηνοθεσία Ντάνι Μπόιλ. Ο «Φρανκενστάιν» που ανέβηκε με απανωτά sold out το 2011, θα είναι διαθέσιμος από την Πέμπτη 30 Απριλίου (9μ.μ. ώρα Kύπρου) και για μία εβδομάδα στο επίσημο κανάλι του θεάτρου στο Youtube . Η παράσταση ανέβηκε με διπλή διανομή, καθώς ο σκηνοθέτης θέλησε να δοκιμάσει τους δύο πρωταγωνιστές, Τζόνι Λι Μίλερ και Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, και στους δύο κύριους ρόλους (δημιουργός και δημιούργημα) αποδεικνύοντας τη διπλή υπόσταση των χαρακτήρων. Η δεύτερη εκδοχή (με τον Τζόνι Λι Μίλερ στο ρόλο του τέρατος και τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς ως Βίκτωρ Φρανκενστάιν) θα είναι διαθέσιμη την ακριβώς επόμενη μέρα και μέχρι τις 8 Μαΐου.

Η παράσταση είναι μια διασκευή του θεατρικού συγγραφέα Νικ Ντίαρ, πάνω στο κλασικό γοτθικό μυθιστόρημα της Μέρι Σέλεϊ, ένα από τα πρώτα έργα του φανταστικού που γράφτηκαν από γυναίκα. Η υπόθεση του έργου, περιγράφει την ιστορία του Βίκτορ Φρανκενστάιν και του κακόσχημου δημιουργήματος του, που στρέφεται εναντίον του για εκδίκηση όταν ο δημιουργός του το εγκαταλείπει.

Πηγή: Αθηνόραμα