ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οι 9 καρναβαλίστικες παρελάσεις της Κύπρου

WIZ TEAM

Από την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου μέχρι και την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, από την Αγλαντζιά, ως το Αρεδιού, και από την Αμμόχωστο ως τη Λεμεσό και την Πάφο, όλο το νησί ζει σε ρυθμούς καρναβαλιού.


Καρναβάλι Αγλαντζιάς, 19/2
Θα γίνει την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, από τις 11.30. Θα πραγματοποιηθεί στη λεωφόρο Κηρυνείας, με σημείο εκκίνησης το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής. Η συνολική απόσταση που θα διανύσουν οι καρναβαλιστές είναι 1300μ. Στις 4 καλύτερες ομάδες/άρματα θα δοθούν βραβεία (€1000, €800, €600 και €400), από Κριτική Επιτροπή που θα απαρτίζεται από μέλη τα οποία θα ορίσει ο Δήμος. Τα βραβεία θα δοθούν στον χώρο τερματισμού της Παρέλασης (χώρος στάθμευσης απέναντι από την Εκκλησία του Αποστόλου Ανδρέα).

Αρεθκιώτικο Καρναβάλι, 19/2
Η μεγάλη (5η) αποκριάτικη παρέλαση της κοινότητας Αρεδιού (επ. Λευκωσίας) θα γίνει την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου. Θα ξεκινήσει στις 11.00 από την στάση λεωφορείων Αρεδιού (CPT) και θα τερματίσει στο Δημοτικό Σχολείο του χωριού, όπου στο γήπεδο του σχολείου θα γίνει ένα αποκριάτικο ξεφάντωμα, με καλλιτεχνικό πρόγραμμα, παιχνίδι, λιχουδιές και πολλά άλλα!

Παιδική Καρναβαλίστικη Παρέλαση Λεμεσού, 19/2
Θα γίνει την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, στις 11.30. Η παρέλαση θα ξεκινήσει από τον Παραλιακό Δρόμο (φώτα τροχαίας Δημοσίου Κήπου) και οι καρναβαλιστές θα κατευθυνθούν στο παλιό Λιμάνι, ως τον χώρο στάθμευσης του Μόλου που βρίσκεται κάτω από την καφετέρια «Red» (δεύτερος χώρος στάθμευσης). Της παρέλασης θα προπορεύεται ο «Βασιλιάς της Φλόγας» του Λεμεσιανού Καρναβαλιού, με το εντυπωσιακό του άρμα. Συμμετέχουν επίσης οι Μαζορέττες του Σώματος Κυπρίων Οδηγών και οι Μαζορέττες Λεμεσού.

Κάθε πόλη του νησιού και μια μεγάλη καρναβαλίστικη παρέλαση, από τις 19 ως και τις 26 Φεβρουαρίου 2023.

Νυχτερινή Παρέλαση Πελλόμασκας Λεμεσού, 21/2
Ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με το Lemesos Media Group διοργανώνουν τη νυχτερινή παρέλαση της Πελλόμασκας, την Τρίτη 21 Φεβρουάριου, στις 20.00. Της παρέλασης θα προπορεύεται ο Βασιλιάς του Καρναβαλιού, η Βασιλική Οικογένεια και οι Μαζορέττες του Σώματος Κυπρίων Οδηγών. Σημείο εκκίνησης η αρχή της οδού Αγκύρας (μπροστά από το τζαμί) και σημείο τερματισμού η Πλατεία Μεσαιωνικού Κάστρου. Εκεί θα γίνει ο «Ο χορός της Τρίτης», με τον Δήμο Λεμεσού να καλεί όλους, μικρούς και μεγάλους, να πάνε μασκαρεμένοι σε ένα αλλιώτικο μουσικό πρόγραμμα με ρετρό διάθεση. Το συγκρότημα Λωποδύτες, μια από τις μακροβιότερες μπάντες της Κύπρου, θα ξεσηκώσει τον κόσμο με ένα ρετρό πάρτι, με τραγούδια της δεκαετίας του ‘90. Το καρναβαλίστικο ξεφάντωμα θα συνεχίσει με μουσική και χορό με τον DJ Mad Max. Οι τρεις καλύτερες αμφιέσεις (Πελλόμασκας και Έξυπνης Μάσκας) θα βραβευτούν.

Βραδινή Καρναβαλλίστικη Ποδαράτη Λεμεσού, 23/2
Την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου, στις 20.00, με σημείο εκκίνησης την Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου (Διοικητήριο) και κατάληξη στην Πλατεία Μεσαιωνικού Κάστρου. Ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με τον σύνδεσμο «Φίλοι του Λεμεσιανού Καρναβαλιού» διοργανώνουν και φέτος τη Βραδινή Καρναβαλίστικη Ποδαράτη, με το σλόγκαν «Νυχτερινά Μασκαροπερπατήματα». Συμμετέχει η ομάδα Κρουστών Batukinio και οι Μαζορέττες Λεμεσού. Θα προπορεύεται ο Βασιλιάς της Φλόγας του Λεμεσιανού Καρναβαλιού. Στον τερματισμό, στην Πλατεία Μεσαιωνικού Κάστρου, θα γίνει «Ο Χορός της Πέμπτης», ένας μεγάλος χορός, με τη συμμετοχή τον Χοβίκ, Γιώργου Καλοπαίδη, Γιώργου Σταματάρη και η Έλενας Παπαπαναγιώτου που θα διασκεδάσουν τον κόσμο. Διαγωνισμός ΠΕΛΛΟΜΑΣΚΑΣ και ΕΞΥΠΝΗΣ ΜΑΣΚΑΣ, με βραβεία για τις τρεις καλύτερες αμφιέσεις.

Παφίτικο Καρναβάλι, 25/2
Η μεγάλη Αποκριάτικη Παρέλαση αρμάτων και ομάδων θα γίνει το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου, στη Λεωφόρο Γ. Γρίβα Διγενή, στις 15.00. Πριν την έναρξη της Παρέλασης, στις 14.30, οι Κανταδόροι του Μουσικού Ομίλου Πάφου, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Σωτήρη Καραγιώργη, θα εμπλουτίσουν την αποκριάτικη ατμόσφαιρα με όμορφες μελωδίες και τραγούδια. Την Παρέλαση θα παρουσιάσουν ο ηθοποιός Πέτρος Πέτρου και η δημοσιογράφος B. J. Brown. Ακόμη, από την Πλατεία Κένεντυ θα μεταδίδεται ζωντανά η Παρέλαση, ενώ με το πέρας της θα ακολουθήσει γλέντι με όλους τους συμμετέχοντες στον ίδιο χώρο.

Νυχτερινή Ποδαράτη Παρέλαση Παραλιμνίου, 25/2
Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου, παραμονή της Καρναβαλίστικης Παρέλασης, στις 20.00, μικροί και μεγάλοι καρναβαλιστές θα συμμετάσχουν στην καθιερωμένη, πλέον, Νυχτερινή Ποδαράτη Παρέλαση στους δρόμους του Παραλιμνίου. Η παρέλαση ξεκινά από την οδό Γρίβα Διγενή (παλιό ταχυδρομείο) και θα καταλήξει στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, όπου εκεί θα στηθεί ένα πάρτι με μουσική και διασκέδαση.

Καρναβάλι Αμμοχώστου, 26/2
Οι καρναβαλίστικες εκδηλώσεις στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου κορυφώνονται με τη μεγάλη Καρναβαλίστικη Παρέλαση η οποία επιστρέφει και πάλι μετά από δύο χρόνια απουσίας. Θα γίνει την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, στις 14.00, ξεκινώντας από τον προαύλιο χώρο του Β’ Δημοτικού Σχολείου Παραλιμνίου. Θα κινηθεί μέσω της λεωφόρου Πρωταρά και θα καταλήξει στο τέρμα της πλατείας Αγίου Γεωργίου. Εκατοντάδες καρναβαλιστές με πεζοπόρες ομάδες και άρματα θα συμμετάσχουν και πάλι στο πιο διασκεδαστικό και φιλόξενο καρναβάλι που φιλοξενεί η επαρχία Αμμοχώστου με οικοδεσπότη τον Δήμο Παραλιμνίου.

Μεγάλη Καρναβαλίστικη Παρέλαση Λεμεσού, 26/2
Την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, στις 13.00, στη Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ -με σημείο εκκίνησης τον Κυκλοφοριακό Κόμβο Αγίου Νικολάου και κατάληξη στα φώτα τροχαίας Πολεμιδιών (Fairways). Της παρέλασης θα προηγηθούν η Φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού, οι Μαζορέττες του Σώματος Κυπρίων Οδηγών, οι Κανταδόροι, η ομάδα κρουστών Batukinio και οι Μαζορέττες Λεμεσού. Επικεφαλής της παρέλασης θα είναι ο «Βασιλιάς της Φλόγας» του Λεμεσιανού Καρναβαλιού και η συνοδεία του, με άρματα και ομάδες πεζών, ενώ η παρέλαση θα εμπλουτίζεται από τα εντυπωσιακά άρματα του Δήμου Λεμεσού. Την ίδια μέρα, στις 21.00, θα πραγματοποιηθεί ο Υπαίθριος Καρναβαλίστικος Χορός, στην Πλατεία Παλιού Λιμανιού. Εκεί θα αποχαιρετήσουμε το Λεμεσιανό Καρναβάλι με έναν πανηγυρικό υπαίθριο καρναβαλίστικο χορό, μασκαρεμένους και μουσική με το συγκρότημα Los Carnavalos. Ένα απόλυτα καρναβαλίστικο πρόγραμμα  που περιλαμβάνει όλα τα στυλ της καθιερωμένης πλέον από το Λεμεσιανό Καρναβάλι χορευτικής μουσικής, που απαιτεί το καρναβαλίστικο ξεφάντωμα. Θα ακολουθήσει χορευτικό πρόγραμμα με DJ, ενώ θα πραγματοποιηθεί και διαγωνισμός ΠΕΛΛΟΜΑΣΚΑΣ και ΕΞΥΠΝΗΣ ΜΑΣΚΑΣ, με βραβεία για τις τρεις καλύτερες αμφιέσεις.