ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οι έξι νέες αφίξεις του νησιού που αξίζει να ανακαλύψεις

WIZ TEAM

Ένα beach bar και ένα cocktail-rooftop bar στην επαρχία Λάρνακας, μια patisserie και ένα καφενείο στην Πάφο, ένα ιταλικό στη Μαρίνα Λεμεσού και ένα all day café-restaurant στην ύπαιθρο, είναι οι χώροι που λειτούργησαν στην Κύπρο τις τελευταίες μέρες και αξίζουν της προσοχής σου.

Παραδοσιακό Καφενούι «Αυλή της Νεφέλης»

Στην καρδιά της Πάφου, κοντά στη Δημοτική Αγορά της πόλης, σε μια ωραία αυλή με μουριές, ροδιές, συκιές και κλήματα, μπορείς να απολαύσεις ένα δροσιστικό μαχαλεπί ή μια φρεσκοψημένη τυρόπιτα, συνοδεύοντάς τα με ένα μερακλίδικο κυπριακό καφέ. Ο ιδιοκτήτης μετέτρεψε την αυλή της μητέρας του (Νεφέλης) σε αυτό το παραδοσιακό «καφενούι», όπου πλέον μπορείς να πας χαλαρά για να διαβάσεις το βιβλίο σου, να παίξεις τάβλι, να πιείς έναν καφέ, μια μπύρα ή μια λεμονάδα και φυσικά, να απολαύσεις ένα γλυκό του κουταλιού, ένα σπιτικό κέικ, μια καραμελέ, ένα μαχαλεπί και ένα ριζόγαλο.

Τηλ. 94418931
Ιχσάν Αλή, Πάφος
ΤΡ-Σ 9.00-21.00, Κ 9.00-20.00
 

Jamie Oliver Kitchen

«Το πρώτο Jamie Oliver Kitchen της Ευρώπης εγκαθίσταται στην όμορφη Μαρίνα Λεμεσού», αναφέρει ο ίδιος ο Jamie Oliver, συμπληρώνοντας πως μέσα στο επικό μενού του εστιατορίου υπάρχει εμπειρία, έμπνευση και δημιουργικότητα 25 χρόνων». Εκτός από τις γνωστές επιλογές του μενού, από ζυμαρικά, πίτσα και είδη σχάρας, μέχρι θαλασσινά, bowls αλλά επιλογές για τα παιδιά, στον χώρο μπορείς να πας απλώς και για καφέ, γλυκό, κοκτέιλ και μπύρα.

Τηλ. 25057575
Μαρίνα Λεμεσού, 3601, Λεμεσός
Δ-Κ 12.00-22.30
 

Βεράντα του Ονείρου

Ένα όμορφο μέρος στην Πάνω Παναγιά, με διακόσμηση που αποπνέει μια ρετρό αίσθηση. Ειδικά ο τεράστιος πέτρινος καναπές με τα ωραία του μαξιλάρια αποτελεί το ιδανικό σημείο για να απολαύσεις τη θέα, έχοντας μπροστά σου ένα κοκτέιλ, ένα κρασί (επιλέγοντας ανάμεσα σε ετικέτες από Χρυσορογιάτισσα, Κολιό, Φικάρδο, Vasilikon κ.ά.), αλλά και φαγητό και γλυκό. Στο μενού θα βρεις από σουβλάκι, μπιφτέκια και μπριζόλα, μέχρι σνακ όπως πίτσα και ομελέτα, φαγητά όπως κουπέπια και ταβά, αλλά και κλασσικά γλυκά που προσφέρονται στην μοντέρνα εκδοχή τους.

Τηλ. 99562900
Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 73, Πάνω Παναγιά, επ. Πάφου
Δ-Κ 09.00-23.00
 

Georges Alain Pâtisserie

Αφού δούλεψε σε διάσημα ξενοδοχεία και εστιατόρια (ακόμα και σε Michelin Stars), ο pastry chef Georges Alain αποφάσισε να αφήσει την πολύβουη ζωή του Παρισιού και να μετακομίσει στην Πάφο, όπου άνοιξε μια πατισερί που φέρει το όνομά του στο ανακαινισμένο Χάνι του Ιμπραήμ. Μια πατισερί με παριζιάνικο αέρα, τραπεζάκια al fresco και γαλλική μουσική υπόκρουση, με τον ίδιο τον σεφ να σε εξυπηρετήσει πίσω από τον πάγκο.

Τηλ. 26422220
Χάνι του Ιμπραήμ, Πάφος
ΤΡ 10.00-20.00, ΤΕΤ-Κ 10.00-14.00 & 17.00-22.00 (ΠΑΡ&Σ ως τις 23.00)
 

Memories Rooftop Bar

Rooftop - cocktail bar στοn 5ο όροφο του ξενοδοχείου Rise Street Art Hotel, στη Λάρνακα, το οποίο ήρθε για να μας δώσει δυνατή γεύση από τη γκλαμουράτη διασκέδαση της δεκαετίας του ’90, μέσω της μουσικής, της τέχνης και των κοκτέιλ. Πάρε θέση σε ένα από τα προνομιούχα τραπέζια της όμορφης αυτής ταράτσας, απόλαυσε ένα κοκτέιλ και κάτι από τα comfort snacks και πριν φύγεις φωτογραφήσου με τους θρύλους, οι οποίοι εδώ κατέχουν περίοπτη θέση στις κορνίζες αλλά και στο υπερμέγεθες spray can.

Τηλ. 96022000
Κίμωνος 1, Λάρνακα

Almi Bay Beach Bar

Τις τελευταίες μερικές μέρες λειτούργησε στα Περβόλια, στην παραλία αριστερά του Φάρου, ένα νέο beach bar, το οποίο υπόσχεται να μας προσφέρεται ατέλειωτες ώρες διασκέδασης και χαράς. Στο Almi Bay Beach Bar μπορείς να πας από το πρωί για μπάνιο, αλλά και για να απολαύσεις καφέ, δροσιστικά ποτά, smoothies, μπύρες και κοκτέιλ, ακόμα και σνακ, ενώ καλό θα είναι να γνωρίζεις πως η φάση με τη μουσική διατηρείται μέχρι αργά το βράδυ, ακόμα και όταν η παραλία αδειάζει. Σύντομα, μάλιστα, θα στηθεί μέσα στη θάλασσα ένας πλωτός φουσκωτός παιχνιδότοπος, με συνολικό εμβαδόν μεγαλύτερο των 500 τμ, το οποίο θα διαθέτει 22 διαφορετικά παιχνίδια σε στυλ «survivor», προσφέροντας ατέλειωτες ώρες διασκέδασης σε μικρούς και μεγάλους.

Τηλ. 99241977
Παραλία Φάρου, Περβόλια, επ. Λάρακας