ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οι σημαντικοί Kύπριοι της εστίασης που έχουν βραβευτεί στα Man Of the Year Awards

WIZ TEAM

Διεξάγεται την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου στο The Royal Hall στη Λευκωσία για 22ή χρονιά η τελετή απονομής των βραβείων ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ Man of the Year Awards.

Πρόκειται για ένα θεσμό ο οποίος από το 2001 αναζητεί πρωτοπόρους άνδρες που με την εργασία τους, το πείσμα τους, το όραμά τους, και το ήθος τους ανοίγουν δρόμους για τον άνθρωπο, ανεξαρτήτως αν προέρχονται από τον χώρο των επιστημών, των τεχνών, του αθλητισμού ή τον κόσμο των επιχειρήσεων. Οι βραβεύσεις του θεσμού TΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ Man of the Year Awards έχουν τη δική τους σημειολογία, που δεν είναι άλλη από την αξία του ήθους και της προσφοράς. Τους νικητές θα επιλέξουν και φέτος οι αναγνώστες του περιοδικού MAN μέσα από έρευνα της εταιρείας SYMMETRON, αλλά και 200 εξέχουσες προσωπικότητες της Κύπρου. Την επίβλεψη της διαδικασίας, όπως κάθε χρόνο, έχει ο ελεγκτικός οίκος Deloitte.

Στο παρελθόν ανάμεσα στους βραβευθέντες του Τράπεζα Κύπρου Man of the Year awards ξεχώρισαν δυο καταξιωμένοι κύπριοι σεφ, ο κύριος Ανδρέας Μαυρομάτης και ο Κύριος Ανδρέας Άντωνας. 

Ο σεφ Άνδρέας Μαυρομάτης κέρδισε τον τίτλο του Άντρα της χρονιάς για το 2016 στην 15η απονομή των βραβείων Τράπεζα Κύπρου Man of the Year Awards που πραγματοποιήθηκε στο Hilton στην Λευκωσία. 


Ανδρέας Μαυρομάτης

Εδώ και 43 χρόνια, ζει και διαπρέπει στην Γαλλία, όπου διατηρεί το εστιατόριο «Le Mavrommatis», μέσω του οποίου προωθεί και προάγει τα παραδοσιακά ελληνικά και Κυπριακά παραδοσιακά προϊόντα, τα οποία «παντρεύει» με πιο σπάνιες και εκλεπτυσμένες γεύσεις, από όλον τον κόσμο. Στις 5 Φεβρουαρίου 2018, τιμήθηκε με την ύψιστη διάκριση στον τομέα της γαστρονομίας, το αστέρι «Michelin».

Αξιζει να σημειωθεί ότι ο κ. Μαυρομμάτης είναι ο πρώτος Κύπριος Σεφ που διακρίθηκε με το εν λόγω σημαντικό βραβείο. 

Το 2022 ανάμεσα στους 9 βραβευθέντες του  Τράπεζα Κύπρου Man of the Year Awards 2022 ήταν και ο συμπατριώτης μας σεφ που κάνει θαύματα στην Αγγλία, ο Ανδρέας Άντωνας.


Ανδρέας Άντωνας

Γεννήθηκε στην Αγγλία από Κύπριους γονείς (και οι δύο γονείς του κατάγονται από την Άχνα) και μεταξύ άλλων διακρίσεων έχει χαρακτηριστεί από τους Times του Λονδίνου ως «νονός του μοντέρνου φαγητού στο Birmingham». Μεγάλωσε παρακολουθώντας τα μέλη της οικογένειάς του να μαγειρεύουν στο εστιατόριο του πατέρα του, στο Λονδίνο. Πολλά χρόνια μετά και αφού έκανε πέρασμα από κουζίνες σε Ελβετία και Γερμανία και συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα του χώρου, όπως οι σεφ Michael Quinn και Anton Mosimann, το 1993 έφτιαξε το πρώτο του εστιατόριο στη βρετανική πόλη Kenilworth. Τέσσερα χρόνια μετά το άνοιγμά του, το Simpsons κέρδισε αστέρι Michelin. To 2013 έφτιαξε το δεύτερο εστιατόριό του, The Cross, κερδίζοντας επίσης αστέρι Michelin.

Και αυτές σίγουρα δεν ήταν οι μοναδικές διακρίσεις για τον Κύπριο στην καταγωγή σεφ Ανδρέα Άντωνα, ο οποίος αναδείχθηκε «Διεθνής Κύπρος» στα Τράπεζα Κύπρου Man of the Year Awards 2022.