ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πέντε κρυμμένα μέρη της Λευκωσίας με απρόσμενα καλό φαγητό

WIZ TEAM

Ένα πιάτο φαγητό έχει άλλη νοστιμιά όταν το έχεις ανακαλύψει ανέλπιστα και τυχαία εξερευνώντας τους δρόμους της πόλης. Είναι άλλη η ικανοποίηση όταν πηγαίνεις σε ένα στέκι με καλό φαγητό που δεν το ξέρουν οι πολλοί. Όταν μάλιστα πρωτοστατείς ως θαμώνας και μεταφέρεις την πληροφορία στην παρέα σου, κάνοντας παράλληλα λιγάκι τον έξυπνο με ατάκες τύπου «ανακάλυψα ένα κρυμμένο μαγαζί με θεϊκα φαγητά», τότε όλα γίνονται λίγο παραπάνω απολαυστικά.

Το WiΖ μοιράζεται τα μυστικά του μαζί σας και σας παρουσιάζει 5 «κρυμμένα» εστιατόρια στη Λευκωσία, τα οποία θα σας ξαφνιάσουν ευχάριστα.

African House Restaurant Nicosia
Oδός Αισχύλου 61 Λευκωσία
Τηλ. 97 602020

Στην οδό Αισχύλου, στην καρδιά της εντός των τειχών Λευκωσίας, λειτουργεί την τελευταία διετία αυτό το αυθεντικό αφρικανικό εστιατόριο. Ένα μαγαζί με απλή ρετρό διακόσμηση, το οποίο σερβίρει αυθεντικές γεύσεις της κεντρικής και νότιας Αφρικής, τόσο χορτοφαγικες όσο και κρεατοφαγικές. Μοναδική γευστική εμπειρία που αναμφίβολα θα σας γαργαλήσει τον ουρανίσκο με πρωτοφανή τρόπο, καθότι μιλάμε για γεύσεις αρκετά διαφορετικές συγκριτικά με ό,τι έχουμε συνηθίσει. Δοκιμάστε σίγουρα την πεντανόστιμη αφρικανική πορτοκαλί μπανάνα, τα πολύχρωμα ρύζια, τις εύγευστες σούπες και τα μη αεριούχα μη αλκοολούχα δροσιστικά φρουτοποτά. Ένα αφρικανικό μαγειρίο που πραγματικά σε πάει αλλού.

Sakuraya
28ης Οκτωβρίου 10Α, Παλιομέτοχο, επ. Λευκωσίας
Tηλ. 99960625

Βρίσκεται στο Παλιομέτοχο και έχοντας ως motto «Fresh Sushi Everyday», το Sakuraya, που στα ιαπωνικά σημαίνει κερασιά, προσφέρει αποκλειστικά κρύα sushi και σαλάτες. Στο μενού θα βρείτε Rolls, Temaki, Sashimi, Nigiri, ένα επιδόρπιο (το Magic Boo), ενώ αν ψάχνετε να δείτε ποια είναι τα best sellers του Sakuraya θα πρέπει μάλλον να ρίξετε μια ματιά στο section με τα Specials.

Το ταβερνάκι του Αχιλλέα Καϊμακλίου
Νικολάου 7, Καϊμακλί
Τηλ΄. 22422040

Μικρό ταβερνάκι στο Καϊμακλί. Σερβίρει στην αυλή του παραδοσιακά κυπριακά εδέσματα και μεζέδες, όπως οφτό κλέφτικο, σουβλάκια, σιεφταλιές, σούβλα, παϊδάκια και πολλά άλλα.

Ταβερνάκι το Παραδοσιακό
Απόλλωνος 5 Πέρα Ορεινής
96392844

Σε ένα 100 και πλέον χρόνων σπίτι με καμάρες, που θυμίζει παλιό παραδοσιακό κυπριακό καφενείο, μπορείς να καθίσεις είτε στον ηλιακό, είτε στο δίχωρο, είτε στην ωραία αυλή, ακόμα και δίπλα στη ξυλόσομπα (τον χειμώνα) και να απολαύσεις τον πλούσιο μεζέ σχάρας που βγάζει ο Κώστας από την κουζίνα. Το λιβανέζικο που έρχεται στο τέλος θα σε γλυκάνει, αφήνοντάς σου την καλύτερη ανάμνηση από τα Πέρα.

Smokey Dee's
Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ. 11Α Καϊμακλί
Τηλ. 99772664

Σε ένα πεζοδρόμιο στο Καϊμακλί, ο Αγγλοκύπριος ιδιοκτήτης στήνει μπροστά από το μαγαζί του τρεις πάγκους και κάνα-δυο ψηλά τραπεζάκια και υπό το φως των λαμπτήρων του δρόμου σκορπάει απλόχερα στους λιγοστούς θαμώνες την κατεξοχήν comfort αίσθηση του Texas BBQ. Τα κρέατα σιγοψήνονται για ώρες σε ειδικό φούρνο καπνίσματος και καπνίζονται με ξύλα χαρουπιάς ή λεμονιάς. Στη μεγάλη γκάμα της κρεατοφαγίας συγκαταλέγονται beef brisket (prime cut από το κάτω μέρος του στήθους του ζώου) και παϊδάκια από πιστοποιημένο Αυστραλιανό βοδινό, «τραβηγμένο» χοιρινό και κοτόπουλο, διαλεγμένα από ντόπιους παραγωγούς και λουκάνικα που φτιάχνουν οι ίδιοι και προσφέρονται σε μεγάλους δίσκους των δυο ή τεσσάρων ατόμων, σε μερίδες ή σε ψωμάκια.


Διαβάστε επίσης:

9 διαμαντάκια για φαγητό στο βουνό
6 εστιατόρια που αγαπούν τα κυπριακά προϊόντα
Τρία ξενόφερτα πιάτα που έγιναν… κυπριακά