ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πέντε νέα εστιατόρια που πρέπει οπωσδήποτε να ανακαλύψεις

WIZ TEAM

Οι νέες hot αφίξεις σε Λεμεσό, Λευκωσία και Λάρνακα.

Ένα κορεάτικο εστιατόριο (το πρώτο στην Κύπρο), ένα ταβερνάκι που σου φέρνει είδη σχάρας στον δίσκο και διαλέγεις ό,τι τραβά η όρεξή σου, ένα chic νέο μέρος στη Λευκωσία με ελληνική-μεσογειακή κουζίνα, ένα ιαπωνικό fusion με επιρροές και από τη μεξικανική κουζίνα, αλλά και ένα εστιατόριο που ψήνει κρέατα και ψάρια σε ανοικτή φωτιά και τα προσφέρει μαζί με natural κρασιά.

Mata

Αυθεντική κορεάτικη κουζίνα στη Μαρίνα Λεμεσού, με πιάτα φτιαγμένα βάσει παραδοσιακών συνταγών: αναφέρουμε ενδεικτικά τo kimchi-tige, τα kimbap, το tteokbokki, το bulgogi, το samgyeopsal, τα guksu, το miyeok-guk, τα hopans, αλλά και τα croffle και bingsu στα επιδόρπια.

Τηλ. 25101618
Μαρίνα Λεμεσού
Δ-Κ 12.00-22.00


Memento Mori

Σε ένα εμβληματικό κτήριο της παλιάς Λευκωσίας, στεγάζεται πλέον το Memento Mori, προσφέροντας ένα μενού με μεσογειακή-ελληνική κατεύθυνση. Την κάρτα με τα φαγητά υπογράφει ο Ελλαδίτης σεφ Άγγελος Μπακόπουλος (ως consultant chef), ενώ επικεφαλής στην κουζίνα είναι σεφ Δημήτρης Ζουζούνης. Συνταγές με με ελληνικές καταβολές, πιάτα φτιαγμένα κυρίως με ντόπια εποχιακά προϊόντα. Τον χώρο επιμελήθηκε ο interior designer Περικλής Λιάτσος.

Τηλ. 22433722
Αδαμάντιου Κοραή 5, Λευκωσία
Δ-Σ 19.00-22.00
 

Το περιβόλι των γεύσεων

Κυπριακή κουζίνα με μεζέδες, ωστόσο η διαφορετικότητά της έγκειται στο γεγονός ότι οι σερβιτόροι έρχονται στο τραπέζι με έναν μεγάλο δίσκο γεμάτο με μεζέδες σχάρας και σου προσφέρουν την δυνατότητα να επιλέξεις ακριβώς όσα θέλεις. Η εν λόγω διαδικασία επαναλαμβάνεται ανά μερικά λεπτά. Στο μενού, μεταξύ άλλων θα βρεις παστουρμά με ντομάτα, πίτα με χαλούμι και χοιρομέρι, κολοκάσι τσιπς, μπέικον κρασάτο, μελιτζάνα με τυρί, μπιφτέκια γεμιστά και γύρο σε τυλιχτή πίτα τορτίγια. Τιμές λογικές.

Τηλ. 96108000
Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ 29, Περβόλια, επ. Λάρνακας
Δ-ΠΕΜ 19.00-23.30, ΠΑΡ-Σ 19.00-02.00, ΚΥΡ 12.00-23.30
 

Kaji

Βρίσκεται στην περιοχή του Μεσαιωνικού Κάστρου και ορίζεται ως ιαπωνικό fusion, έχοντας επιρροές και από τη μεξικανική κουζίνα. Το μενού επιμελήθηκε ο σημαντικός Ελλαδίτης σεφ Γιάννης Ζαχαρόπουλος, προσφέροντας τόσο πιάτα ψημένα στην ιαπωνική ψησταριά robata, αλλά και ωμά, ενώ το cocktail menu επιμελήθηκε ο επίσης Ελλαδίτη Τίτος Καρυπίδη. Από το μπαρ, εκτός από κοκτέιλ βγαίνουν επίσης και άλλα ιαπωνικά ποτά.

Τηλ. 25351919
Τσανακαλέ 16, Περιοχή Μεσαιωνικού Κάστρου, Λεμεσός
Δ-Κ 12.00-23.00
 

έμπερς

Ποιοτικά κρέατα και ψάρια και γενικά εποχιακά κυπριακά προϊόντα, τα οποία ψήνονται στα κάρβουνα σε ανοικτή φωτιά, συνδυασμένα στο τραπέζι με εξαιρετικά κρασιά από όλο τον κόσμο, αρκετά εκ των οποίων natural. Ένα από τα δημοφιλή pop up events της πόλης μόνιμη στέγη στη Γλάδστωνος, προσφέροντας τίμιο φαγητό ψημένο στη φωτιά και μελωδίες που βγαίνουν αποκλειστικά από βινύλια!

Τηλ. 97470471
Γλάδστωνος 94, Λεμεσός
Δ-Κ 12.30-15.00 & 18.00-00.00 (22.30)