ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πέντε νέοι χώροι στο νησί που αξίζει να ανακαλύψεις

WIZ TEAM

Ένα σύγχρονο μαγειρείο στο κέντρο της Λευκωσίας, ένα cocktail bar στη Λεμεσό που έγινε talk of the town, ένα νέο μεξικάνικο στην Αγία Νάπα, ένα wine bar με «sharing» φιλοσοφία στο φαγητό, αλλά και ένα μεσογειακό εστιατόριο-wine bar που βρίσκεται στο βουνό, κυριολεκτικά μέσα στο δάσος!

Διάβασε επίσης: 6 μαγαζιά στην Κύπρο με «sharing» φιλοσοφία


Μαειρκό

Βρίσκεται στην Αγορά Αγίου Αντωνίου και προσφέρει κυπριακό comfort food, σαν κι αυτό δηλαδή που τρώμε τα μεσημέρια στο σπίτι της γιαγιάς. Το αδερφάκι του γνωστού εστιατορίου «Το Πατρικό», αποτελεί ένα σύγχρονο μαγειρείο, που τα μεσημέρια προσφέρει πιάτα κυπριακής κουζίνας, προσαρμοσμένα όμως στο σήμερα (μέσω ενός μενού που αλλάζει κάθε βδομάδα), ενώ από το πρωί θα προσφέρει specialty coffee, σάντουιτς και σπιτικά pastries-στριφτάρι (ελιωτή, ταχινόπιτα με τερατσόμελο κλπ).

Τηλ. 96644355
Δημοτική Αγορά Αγίου Αντωνίου, Λευκωσία
 

CINÉMA

Εκτός από τα υπέροχα κοκτέιλ που θα βρεις εδώ, όπως τα κλασσικά Cosmopolitan και Paloma, τα οποία όμως έχουν ένα twist, μπορείς επίσης να απολαύσεις ωραίες γεύσεις από ένα ωραίο μενού, με πιάτα που έχουν to-share φιλοσοφία. Το ονειρικό σκηνικό στο CINÉMA απαρτίζουν τα jazz και funk ακούσματα, τα 3D και άλλα visuals που προβάλλονται στον τοίχο της αυλής (στα 50s ήταν σινεμά, εξ ου και το όνομα), αλλά και το πιο cool crowd της πόλης.

Serntar 1, Λεμεσός
Δ-ΠΕΜ 18.00-01.00, ΠΑΡ-Σ 18.00 02.00
 

Los Mexicanos

Το περιβάλλον άψογο, τα vibes όμορφα, το σέρβις σπιρτόζικο. Εδώ θα βρεις ωραίες μεξικάνικες γεύσεις, πιάτα με φρεσκότατα υλικά, σωστά ψημένα και ωραία σερβιρισμένα. Εκτός από το φαγητό και το ποτό, στο Los Mexicanos θα αγαπήσεις και τις 80s πινελιές σε ορισμένα σημεία του εστιατορίου, ειδικά στο εσωτερικό. Παράγγειλε ένα shot τεκίλα και απόλαυσε την εμπειρία!

Τηλ. 99473570
Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ 14, Αγία Νάπα
 

Volta Wine Bar

Cozy χώρος, με σκανδιναβικό χαρακτήρα και εσωτερική πίσω αυλή! Με κάβα που περιλαμβάνει γύρω στις 200 ετικέτες, ενώ υπάρχει η δυνατότητα για κρασί στο ποτήρι, μέσα από πολλές επιλογές. Το κρασί συνοδεύεται από ένα μικρό μενού 11-12 πιάτων, τα οποία θα αλλάζουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα, αφού βασίζονται σε εποχιακά προϊόντα της κυπριακής και ελληνικής γης. Υπάρχουν επίσης επιλογές για πλατώ τυριών και αλλαντικών. Το wine bar ανοίγει στις 4:30 το απόγευμα για σνακ, platters και ποτό, ενώ μετά τις 7 προσφέρει κανονικά φαγητό (dinner).

Τηλ. 94089966
Αττικής 1, Λεμεσός
ΤΡ-Σ 17.00-00.00 (ΠΑΡ ως τη 01.00)
 

Kings & Poets

Βρίσκεται στο ξενοδοχείο Semiramis Lodge, στο χωριό των βασιλιάδων και των ποιητών. Εκτός από τα πιάτα από ένα α λα καρτ μενού με μεσογειακή κατεύθυνση που προσφέρει, αλλά και τη μεγάλη ποικιλία σε κρασιά (αφού λειτουργεί και ως wine bar), αυτό για το οποίο σίγουρα ξεχωρίζει είναι η ωραία ατμόσφαιρά του. Τα σαββατοκύριακα προσφέρεται brunch (11.30-14.00), ενώ ενίοτε στον χώρο υπάρχει και live μουσική.

Τηλ. 99090806
Σπύρου Κυπριανού 55, Πάνω Πλάτρες, επ. Λεμεσού