ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πού θα φας κωλοχτυπομακαρονάδα στην Κύπρο

WIZ TEAM

Εσείς γνωρίζετε τι είναι η κωλοχτύπα; Η κωλοχτύπα είναι ένα είδος αστακού, κάτι μεταξύ αστακού και αστακοκαραβίδας χωρίς κεραίες και δαγκάνες και βρίσκεται στα ανοιχτά της Κύπρου. Οι κωλοχτύπες από τον Μάιο μέχρι τον Ιούλιο πιάνουν τα ρηχά, κατοικώντας σε σπηλιές και σχισμές των βράχων. Πιάνονται με το χέρι και τυλίγοντάς τις με ένα βρεγμένο πανί στο ψυγείο μπορεί να διατηρηθούν ζωντανές για μέρες και να γίνουν πεντανόστιμοι μεζέδες σε "ψαγμένες" ψαροταβέρνες.

Το Wiz εντόπισε μερικούς χώρους που σερβίρουν κυπριακή αστακοκαραβίδα! Αν έχετε κι εσείς την περιέργεια να τη δοκιμάσετε, δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε τους εν λόγω χώρους. Επειδή όμως είναι δυσεύρετη, κάποιες μέρες τα εστιατόρια μπορεί να έχουν και άλλες όχι, γι' αυτό καλό θα ήταν πριν ξεκινήσετε να γευτείτε το θαλασσινό αυτό έδεσμα να πάρετε ένα τηλέφωνο για να σιγουρευτείτε ότι η ψαριά ήταν καλή και περιλάμβανε και κωλοχτύπες.

 

ΠΑΡΑΓΑΔΙ


ΤΗΛ.22491310
Νιόβης 3, Ακρόπολη, Λευκωσία
Από τα πλέον αγαπημένα fish-restaurant στo κέντρο της Λευκωσίας, το παραγάδι διατηρεί αναλλοίωτη την ποιότητα των πρώτων υλών, όπως επίσης τα ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά που χαρακτηρίζουν το εστιατόριο. Ο χώρος διαθέτει και υπέροχη καλοκαιρινή αυλή. Ενημερωμένη λίστα κρασιών σε προσιτές τιμές. Καταπληκτική η γαριδομακαρονάδα του.

CAPTAIN'S ΤABLE


ΤΗΛ.24333737
Δημοφιλής ψαροταβέρνα, σε λιτό και προσεγμένο θαλασσινό σκηνικό. Φρέσκα και εισαγόμενα ψάρια και θαλασσινά με σωστό ψήσιμο και κλασικά πιάτα με κρέας. Εξαιρετικό σέρβις, τσιμπημένες τιμές. Πανοραμική θέα στη Μαρίνα, τραπεζάκια έξω το καλοκαίρι σε διαμορφωμένο χώρο. Τώρα, όσον αφορά τον κυπριακό αστακό, τα πράγματα είναι λίγο δύσκολα. Αν ξέρετε πότε θα επισκεφτείτε τον χώρο, καλύτερα να πάρετε τηλέφωνο δυο-τρεις μέρες πριν ούτως ώστε να μπορέσουν να βρουν καθώς είναι δυσεύρετο είδος. Έχει αναδειχθεί ως ένα από τα 50 καλύτερα εστιατόρια για το 2018.

ΠΕΡΙΓΙΑΛΙ


ΤΗΛ.26321288
Η. Ταύρου 45, Λατσί, Πάφος
Οικογενειακή ταβέρνα, σε εκπληκτική τοποθεσία εκεί όπου σκάει το κύμα. Φιλικό θαλασσινό στέκι με καλό τηγάνι και σχάρα, φρέσκο ψάρι από τις βάρκες του, και κάποια πιάτα με κρέας στα κάρβουνα. Εκτός των κλασικών και κάποιες πιο πρωτότυπες συνταγές, όπως μελιτζάνες τηγανιτές και γαριδομακαρονάδα. Δίνει έμφαση στις πρώτες ύλες και έχει ωραία αισθητική με λευκές άσπρες ξύλινες καρέκλες. Τα σαββατοκύριακα του καλοκαιριού απαραίτητη κράτηση γιατί γίνεται κοσμοσυρροή… ΔΕΥ-ΚΥΡ 12.00-23.00