ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πού θα κόψουμε τη μούττη της Σαρακοστής

WIZ TEAM

Το πρώτο τριήμερο του 2024 είναι γεγονός και ήρθε η ώρα να πάμε στα πάρκα και στις εξοχές για να γιορτάσουμε τα Κούλουμα! Οι περιφεριακοί δήμοι και οι κοινότητες μας περιμένουν με ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις . Καιρού επιτρέποντος λοιπόν την Καθαρά Δευτέρα θα κόψουμε τη μούττη της Σαρακοστής με τραγούδι και χορό, θα πετάξουμε και χαρταετό. Όλο το ρεπερτόριο της Καθαράς Δευτέρας για να διαλέξετε…

Golden Donkeys Farm

Το Golden Donkeys Farm θα μας διασκεδάσει την Καθαρά Δευτέρα με νηστίσιμο μπουφέ, παραδοσιακά παιχνίδια και ζωντανή μουσική με τη Βάσω Νικολή.

Μην ξεχάσετε τους χαρταετούς σας!

Info
Δευτέρα 18 Mαρτίου 2024
Golden Donkeys
Σκαρίνου Λάρνακα
Εισιτήριο με φαγητό: €20.00 ενήλικες, €12.00 τα παιδιά.
Κράτηση 99563727

Κοινοτικό Γήπεδο Τραχωνίου, Λεμεσός

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Τραχωνίου στη Λεμεσό, ετοιμάζεται προσκαλεί το κοινό να γιορτάσουν όλοι μαζί το έθιμο της Καθαράς Δευτέρας στο Κοινοτικό Γήπεδο Τραχωνίου!

Συγκεκριμένα, στις 18 Μαρτίου από τις 11.30- 17.00 θα μπορείτε να περάσετε καλά με όλη την οικογένεια. Στον χώρο θα προσφέρονται λαγάνες, φασολάδα, λουκουμάδες, νερό, ενώ θα διασκεδάσουμε με μουσική και χορό!

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι φουκούδες, φαγητά και ποτά.

Info
Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
Κοινοτικό Γήπεδο Τραχωνίου 11.30-17.00
Λεμεσός
Πληροφορίες 25398894 ή 99475871

Κοινοτικό Συμβούλιο Καλού Χωριού

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Καλoύ Χωριού Λεμεσού διοργανώνει εκδήλωση για την Καθαρά Δευτέρα δίνοντας στο κοινό έναν πολύ καλό λόγο για να επισκεφτεί το χωριό.

Την Καθαρά Δευτέρα, στο Καρύδειο Κοινοτικό Γήπεδο θα στηθούν τραπέζια και καρέκλες για όλους. Μάλιστα, θα προσφέρονται δωρεάν φρούτα, γλυκό, κρασί και κουμανταρία. Για τα παιδιά θα υπάρχει φουσκωτό, μουσική και παιχνίδια.

Info
Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
Καρύδειο Κοινοτικό Γήπεδο
Καλό Χωριό Λεμεσός

Πάρκο Ριζοελιάς

O Δήμος Αραδίππου διοργανώνει στο Πάρκο Ριζοελιάς μια υπέροχη μέρα, με καλλιτεχνικό πρόγραμμα και παραδοσιάκα παιχνίδια από Π.Ο. Αράδιππος και Α.Ο. Αραδίππου (χάντμπολ) και νηστήσιμα εδέσματα.

Info
Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
Πάρκο Ριζοελιάς, 11.00-16.00
Λάρνακα

Εκδρομικός Χώρος Τεκκέ, Λάρνακα

Ο Δήμος Λάρνακας ετοιμάζεται να γιορτάσει την Καθαρά Δευτέρα, με μια μεγάλη γιορτή, που θα διασκεδάσει μικρούς και μεγάλους.

Συγκεκριμένα, την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου μάς προσκαλεί στην εκδήλωση της Καθαράς Δευτέρας που θα πραγματοποιηθεί στον εκδρομικό χώρο του Τεκκέ. Εκεί, θα παίξουμε παραδοσιακά παιχνίδια, διαγωνισμούς, θα απολαύσουμε τσιαττιστά, χορούς, μουσική, ενώ θα προσφέρονται δωρεάν παραδοσιακά εδέσματα και ποτό.

Είσοδος ελεύθερη.

Ιnfo
Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
Εκδρομικός Χώρος του Τεκκέ, 11.00-16.00
Λάρνακα

Γραμμικό Πάρκο Πεδιαίου, Λακατάμια

Την Καθαρά Δευτέρα ο Δήμος Λακατάμιας προσκαλεί όλους τους Δημότες του στο Γραμμικό Πάρκο Πεδιαίου για να περάσουν μια ευχάριστη και διασκεδαστική Καθαρά Δευτέρα.

Το καλλιτεχνικό μέρος θα περιλαμβάνει παραδοσιακή μουσική και τραγούδια, χορό από τον Λαογραφικό Όμιλο του Δήμου Λακατάμιας, παραδοσιακά παιχνίδια, πέταγμα χαρταετού και πολλά άλλα.

Ο δήμος θα προσφέρει δωρεάν κρασί και φασολάδα. Η είσοδος είναι ελεύθερη

Ιnfo
Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
Γραμμικό πάρκο Πεδιαίου 
Οδός Αιγαίου (Δίπλα από το Κέντρο Υγείας Λακατάμιας)

Petrides Farm Park, Λευκωσία

Η Καθαρά Δευτέρα στο πάρκο Πετρίδη τα έχει όλα!
Σαρακοστιανό μπουφέ με περισσότερες από 30 επιλογές φαγητού, άφθονο κρασί, Πρόγραμμα δραστηριοτήτων και παιχνιδιών, και Ζωντανή μουσική με Έλια Ιωαννίδου και Μάριο Πυθαρίδη!

Ιnfo
Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
Petrides Park Farm, 09.00-17.30
Λευκωσία
Γενική είσοδος €20, για παιδιά κάτω των 12 ετών €10 και κάτω των 2 ετών δωρεάν!
Απαραίτητη κράτηση 99411311

Riverland Bio Farm

Για την Καθαρά Δευτέρα η φάρμα θα είναι ανοικτή από 09:00 μέχρι τις 17:30 με δωρεάν είσοδο όπως πάντα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ξεναγήσεις στη φάρμα, άρμεγμα, βόλτα στο λιβάδι με τα ζώα, εργαστήρια ζυμώματος για μικρούς και μεγάλους με ελιόπιτες και ψωμιά, μουσική, χορό, και πέταγμα χαρταετών.

Όσοι επιλέξουν το νηστίσιμοπιάτο πρέπει να κάνουν κράτηση τηλεφωνώντας στο 99592598. Το νηστίσιμο πιάτο συμπεριλαμβάνει φρέσκο ψωμί, ταχίνι, ελιές, διάφορα λαχανικά, πατάτα βραστή, παντζάρι, ελιόπιτα, ταχινόπιτα, χαλβά, και ένα πορτοκάλι γιαφίτικο γλυτζίν μέλι για €10 το πιάτο

Info
Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
Riverland, 09.00-17.30
Πληροφορίες 99592598

Βοτανικό Πάρκο Cyherbia Αυγόρου

Μια αξέχαστη μέρα γεμάτη παιχνίδια, διασκέδαση, καραόκε, και μπουφές σας περιμένει στο φυσικό περιβάλλον του βοτανικού πάρκου, με όλη την οικογένεια. Παραδοσιακά παιχνίδια όπως σακουλοδρομίες, σχοινί, ξυλοπόδαρα, μουσικές καρέκλες και άλλα. Περιπέτεια και κυνήγι θησαυρού στον Λαβύρινθο, στο δάσος και βοτανόκηπο, όλη μέρα από τις 10 μέχρι τις 5. Πετάξτε τον χαρταετό σας στο πράσινο δάσος!

Πλούσιος Μπουφές Καθαράς Δευτέρας: Το μπουφέ ανοίγει στις 12:00.

Τιμή Εισόδου με Μπουφέ:
Ενήλικες: 20 ευρώ
Παιδιά 5-12 ετών: 12 ευρώ
Κάτω των 5 ετών: Δωρεάν

Είσοδος Χωρίς Μπουφέ:
Ενήλικες: 6 ευρώ
Παιδιά 5-12 ετών: 4 ευρώ
Κάτω των 5 ετών: Δωρεάν (Προκράτηση για μπουφέ απαραίτητη λόγω περιορισμένων θέσεων.)

Info
Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
Βοτανικό Πάρκο Cyherbia Αυγόρου, 10.00-17.00
Πληροφορίες 99915443

Στα Πλατάνια

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Κοκκινοχώματος μάς καλεί «όπως παλιά» να διασκεδάσουμε μαζί τα Κούλουμα στα Πλατάνια, με μουσική, δωρεάν φασολάδα και σαρακοστιανά εδέσματα. Σε περίπτωση άσχημων καιρικών συνθηκών ή αδυναμίας μετακίνησης στα πλατάνια (λάσπη κ.ά.) η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο προαύλιο του Σχολείου.

Στη Λάγια

Καθαρά Δευτέρα με δωρεάν παραδοσιακό φαγητό της ημέρας για όλους, παραδοσιακούς χορούς από τον πολιτιστικό όμιλο «Συναπάντημα Αγάπης», ζωντανή μουσική και διασκέδαση. Η εκδήλωση θα γίνει στην πλατεία του χωριού, πίσω από το καφεστιατόριο. Πώληση ποτών από το καφεστιατόριο Λάγιας στο χώρο της εκδήλωσης. Στις 12:00 ανοίγει το μπουφέ, στη 1:00 αρχίζουν οι χοροί.
 

Στο Πέρα Χωριό Νήσου

Η ΜΕΑΠ διοργανώνει μια όμορφη εκδήλωση στο βοηθητικό γήπεδο της ομάδας (απέναντι από το κοινοτικό Πάρκο). Το Διοικητικό Συμβούλιο ετοιμάζει πολλές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, με διαγωνισμός πετάγματος χαρταετού, κρυμμένο θησαυρό για τα παιδιά, Face Painting / glitter tattoo, παιχνίδι με μπαλόνια και παραδοσιακά παιχνίδια. Η εκδήλωση αρχίζει στις 11.00, στο βοηθητικό γήπεδο της ΜΕΑΠ (απέναντι από το κοινοτικό Πάρκο).
 

Στη Λακατάμια

Στο Γραμμικό Πάρκο Πεδιαίου (παρά το Κέντρο Υγείας Λακατάμιας, στην οδό Αιγαίου), θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με παραδοσιακή μουσική και τραγούδια, χορό από τον Λαογραφικό Όμιλο του Δήμου Λακατάμιας, παραδοσιακά παιχνίδια, πέταγμα χαρταετού κ.λπ. Ο Δήμος θα προσφέρει δωρεάν κρασί και φασολάδα.

Στη Δευτερά

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Πάνω Δευτεράς, διοργανώνει στις 11:00 π.μ., στο πάρκο ΑΥΚΑΡΕΝΑ, στην Πάνω Δευτερά, πίσω από την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα, εκδήλωση για το κόψιμο της Μούττης της Σαρακοστής. Θα προσφερθούν νηστίσιμα εδέσματα και ποτά δωρεάν, ενώ θα αναβιώσουν και παλιά έθιμα. Σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες είναι ακατάλληλες, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Σχολείο Δευτεράς.

 

Στη Γερμασόγεια

Εκδήλωση για το κόψιμο της «μούττης» της Σαρακοστής, στο πάρκο των Κυνηγών που βρίσκεται στην οδό Ποταμιάς (δίπλα από το γήπεδο με τον πλαστικό χλοοτάπητα), στη Γερμασόγεια. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει μουσική από DJ. Στους παρευρισκόμενους θα προσφερθεί δωρεάν φασολάδα, και θα διατεθούν για χρήση τραπέζια, καρέκλες και οι φουκούδες του Δήμου.