ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η πρεμιέρα της παράστασης «Οι Δώδεκα Άθλοι του Ηρακλή»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Οκτωβρίου στο Μαρκίδειο δημοτικό θέατρο Πάφου με μεγάλη επιτυχία η πρεμιέρα του φαντασμαγορικού μιούζικαλ για όλη την οικογένεια Ο Ηρακλής και οι 12 άθλοι. Σε ένα κατάμεστο - με τα δεδομένα του υπουργείου υγείας - από κόσμο θέατρο που διψούσε μετά από τόσο καιρό απομόνωσης για μια ποιοτική παράσταση οι ηθοποιοί και συντελεστές του έργου καταχειροκροτήθηκαν. Οι μικροί θεατές συνέβαλαν με τις σκέψεις και παρατηρήσεις τους στην επιτυχία του έργου που είχε διαδραστική δράση.

Οι παρατάσεις συνεχίζονται κόντρα στα δεδομένα στη Λευκωσία από 18 Οκτωβρίου μέχρι 22 Νοεμβρίου στο Ζάνα Πάλας κάθε Κυριακή στις 11.00πμ και 29νοεμβριου και 6 Δεκέμβριου στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας Γ. Λυκούργος σε 2 Παραστάσεις 11.00πμ και 16.00.

Το φαντασμαγορικό μιούζικαλ «Ο Hρακλής και οι 12 άθλοι του» είναι η νέα υπερπαραγωγή του Πολιτιστικού Λαογραφικού Όμιλου Λευκωσίας σε συνεργασία με το Act Theatre της Έλιας Ιωαννίδου και σενάριο, απόδοση λόγου και παραγωγή της Ρέας Ιωαννίδου Μαδέλλα.

Το μιούζικαλ περιγράφει με ένα εντελώς ξεχωριστό τρόπο τους δώδεκα άθλους του Ηρακλή, μια ιστορία που αποτελεί ένα δυνατό κομμάτι της Ελληνικής μυθολογίας, αγαπητό και γνωστό όχι μόνον στην Ελλάδα   αλλά και διεθνώς.

Οι θεατές, Κύπριοι και ξένοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μέσα από τραγούδι, χορό, λόγο και κωμικά επεισόδια τους ουράνιους θεούς του Ολύμπου και να ζήσουν τον ρομαντισμό, τις αθλητικές τέχνες, την αγάπη, τη δύναμη, το θάρρος και όλες τις άλλες αρετές που πρέπει ο άνθρωπος μέσα από τα έργα, τις σκέψεις και τις πράξεις του να εφαρμόζει. Προβάλλει την πολιτιστική μας κληρονομιά με ένα ψυχαγωγικό τρόπο, μέσω του μουσικού θεάτρου, που αποτελεί   πηγή χαράς και τέρψη οφθαλμού.

Οι εκάστοτε παραγωγές του Πολιτιστικού Λαογραφικού Ομίλου έχουν τύχει αναγνώρισης από το σύνολο του θεατρόφιλου κοινού τόσο για την ποιότητα όσο και για τις απαράμιλλες τεχνικές προδιαγραφές, τα σκηνικά, τα κοστούμια, τη μουσική, τις φωνές, τους στίχους, τα κείμενα, στοιχεία που αποτελούν το σήμα κατατεθέν της δουλειάς του Ομίλου και των ανθρώπων του, κατατάσσοντας τον πολύ ψηλά στα θεατρικά και όχι μόνον δρώμενα της Κύπρου.

Μουσική, χορός, τραγούδι και χιούμορ

Το μιούζικαλ «Οι δώδεκα άθλοι του Ηρακλή» είναι μια παράσταση γεμάτη χιούμορ, μουσική χορό, τραγούδια δοσμένα με αγάπη, πάθος και μεράκι από όλους τους συντελεστές του. Στο τραγούδι ιδιαίτερα ξεχωρίζουν οι θαυμάσιες φωνές που κινούνται από απλούς ρυθμούς μέχρι και οπερετικούς. Στο έργο εξιστορούνται τα πάντα. Η ιστορία αρχίζει από την γέννηση του μυθικού Ηρακλή και φθάνει μέχρι τα μεγάλα του κατορθώματα. Οδηγεί τους θεατές βήμα προς βήμα στους δώδεκα άθλους του μυθικού ήρωα, στην υπερφυσική δύναμη του την οποία μερικές φορές δεν μπορούσε να δαμάσει, στην μάχη με το καλό και το κακό, την αρετή, και την κακία.

 Η σκηνοθετική εφευρετικότητα της Ελιας και το ευκολονόητο κείμενο της Ρέας

Η διασκευή του σεναρίου που έγινε από την Ρέα Ιωαννίδου Μαδέλλα σε ευκολονόητη γλώσσα, ενώ η ευρηματική σκηνοθεσία βρίσκεται στα χέρια της πολυτάλαντης ηθοποιού ΄Ελιας Ιωαννίδου η οποία έχει στο ενεργητικό της σωρεία υπέροχων παραστάσεων, με κύριο χαρακτηριστικό την εφευρετικότητα στα εφέ και τις καινοτόμες σκηνοθετικές προσεγγίσεις της.

Το μιούζικαλ εισάγει τον θεατή στον μαγικό κόσμο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και θυμίζει τον μαγικό κόσμο της Ελληνικής μυθολογίας, μιας μυθολογίας η οποία θαυμάζεται διεθνώς αφού τα δείγματα της εκτίθενται σε περίοπτες θέσεις στα μουσεία όλου του κόσμου με αγάλματα, αγγεία, τοιχογραφίες. Δείγματα της ασφαλώς υπάρχουν και συντηρούνται αιώνες τώρα στα αρχαία μας θέατρα και τους ναούς που είναι αφιερωμένοι στους Ολύμπιους θεούς.

Το έργο του Πολιτιστικού Λαογραφικού Ομίλου Λευκωσίας

Στόχος του Πολιτιστικού Λαογραφικού Ομίλου Λευκωσίας είναι ιδιαίτερα η μεταλαμπάδευση του αρχαίου Ελληνικού πνεύματος και των ιδανικών του στους νέους και ιδιαίτερα στην εκπαίδευση τους.

Στο ενεργητικό του Ομίλου υπάρχουν εξαιρετικές θεατρικές/μουσικές παραγωγές. Μερικές από αυτές, που άφησαν εποχή και την αρτιότητα αλλά και τον φαντασμαγορικό τους χαρακτήρα, είναι, τα έργα: Οι άντρες προτιμούν τις ξανθές, Ποια Ελένη, Η μικρή γοργόνα, Η Τοσοδούλα, «Σρεκ ο βασιλιάς του βάλτου», «Φρόουζεν», «Η Παναγία των Παρισίων», και «Ομήρου Οδύσσεια».

Όλες οι παραγωγές συγκέντρωσαν χιλιάδες θεατρόφιλων οι οποίοι τις καταχειροκρότησαν θερμά.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:

Απόδοση Λόγου- Σενάριο Ρέα Ιωαννίδου
Σκηνοθεσία-Χορογραφίες-Κοστούμια 
Ειδικές κατασκευές Έλια Ιωαννίδου 
Αυθεντική Μουσική-Διδασκαλία Τραγουδιών Ανδρέας Γερολέμου
Μουσική επένδυση Διδασκαλία Χορωδιακών Έμιλη Τσιάνου
Βοηθός χορογράφος Φώτης Κάραλης
Στίχοι Ξένια Ευστρατίου
Ενορχήστρωση Βαλεντίνος Βαλιάντης
Σκηνικά Εμμέλεια
Μακιγιάζ -Περούκες Λίτσα Ιωαννίδου
Ήχος -Φώτα- Σχεδιασμός Μιχάλης Πατσίάς
Φροντιστής -Τεχνικός Γιαννάκης Πατσιάς 
Marketing Ρεβέκκα Τράττου 
Παραγωγός Ρέα Ιωαννίδου (see www.reamadellaioannidou.com)

Επι σκηνής εμφανίζονται οι :

Φώτης Κάραλης, Ειρήνη Χάρους, Νεκτάριος Λοιζίδης, Πάνος Ζαμπακίδης, Μάριος Καζαφανίδης, Στέφανη Χριστοφή, Έμιλη Τσιάνου, Μαρίνα Αργυρού, Κυριακή Μανουσάκη και Παναγιώτα Πέτρου

Στη Λευκωσία θα δοθούν παραστάσεις ως ακολούθως:

Κυριακή 18 και Κυριακή  25 Οκτωβρίου Ζήνα Πάλλας στις 11.00 το πρωί.

Κυριακή 1,8,15,22 Νοεμβρίου Ζήνα Παλλας Λευκωσία επίσης στις 11 .00 το πρωί.

Στη Λάρνακα θα δοθούν οι παραστάσεις ως ακολούθως:

29 Νοεμβρίου Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας Γ. Λυκούργος στις 11 το πρωί και στις 16:00 το απόγευμα.

Γενική Τιμή Εισιτηρίου €10

Προπώληση tickethour και καταστήματα ACS τηλ. 77 77 70 40

Πληροφορίες 70001947

 *Για περισσότερες πληροφορίες για το έργο της Ρέας Ιωαννίδου Μαδέλλα και του Πολιτιστικού Λαογραφικού Ομίλου Λευκωσίας επισκεφθείτε την ιστοσελίδα

www.reamadellaioannidou.com