ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πρεμιέρα για το Θέατρο Ένα με το έργο του Σαίξπηρ «Η Τρικυμία»

WIZ TEAM

Πάνω από κάθε προσδοκία σε φωτισμό και σκηνικά, το «θέατρο ένα» ανεβάζει το τελευταίο αριστούργημα του Σαίξπηρ, «Η Τρικυμία», σε σκηνοθεσία Αντρέα Χριστοδουλίδη. Σε ένα πρωτότυπο και ευφάνταστο σκηνικό με επιδέξια παιγνίδια φωτισμού, το έργο κρατά τους θεατές από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό καθηλωμένους αφού η πλοκή παίζει μεταξύ ρεαλισμού, μαγείας και ονείρου.

Κεντρικός ήρωας στην «Τρικυμία», είναι ο Πρόσπερος, ο δούκας του Μιλάνου. Ο Πρόσπερος, που είναι ιδιαίτερα καλλιεργημένος και δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την εξουσία, πέφτει θύμα μιας συνομωσίας. Ο αδερφός του, σφετεριστής του θρόνου και της περιουσίας του δουκάτου, συνωμοτεί με τον γειτονικό βασιλιά που εισβάλει στο Μιλάνο. Συλλαμβάνουν τον Πρόσπερο μαζί με την αγαπημένη του κόρη Μιράντα και τους βάζουν σ' ένα σαπιοκάραβο που πλέει προς άγνωστη κατεύθυνση μες στη φουρτουνιασμένη θάλασσα. Το κύματα ξεβράζουν πατέρα και κόρη σ’ ένα έρημο νησί όπου θα καταφέρουν να επιβιώσουν μέσα σε μια σπηλιά. Η τύχη, όμως που καμιά φορά παίζει τα πιο παράξενα παιχνίδια, θα τους χαμογελάσει, έστω και καθυστερημενα.

Δώδεκα χρόνια μετά την περιπέτεια τους, η μοίρα θα ευνοήσει τον Πρόσπερο και την Μιράντα. Οι σφετεριστές της εξουσίας του εξόριστου δούκα, θα ταξιδέψουν στο πέλαγος και εκείνος, που όλα αυτά τα χρόνια είχε μελετήσει τη τέχνη της μαγείας και είναι σε θέση να ελέγχει τα στοιχεία της φύσης και τα ξωτικά, θα προκαλέσει μια φοβερή τρικυμία φέρνοντας τους στο νησί του. Εγκληματίες βασιλιάδες, πρίγκιπες, τίμιοι γέροντες, μέθυσοι, παλιάτσοι και μαγικά πνεύματα, συνεχίζουν να ραδιουργούν, να φοβούνται, να ονειρεύονται, να ερωτεύονται σ' αυτήν τη μικρογραφία της ανθρωπότητας. Ο Πρόσπερο που έχει κάθε δικαίωμα να πάρει εκδίκηση για τον χαμένο θρόνο και την προδοσία, θα διαπιστώσει μέσα από οσα γίνονται στο νησί, ότι πραγματική εξουσία δεν είναι να τιμωρείς τους άδικους, αλλά να τους συγχωρείς.

Το όνειρο και η ωμή πραγματικότητα, η μαγεία και η λογική, η σκληρή εξουσία και η εκδίκηση από τη μια και η συγχώρεση από την άλλη, συνυπάρχουν σ' αυτό το αλληγορικό παραμύθι, το αριστουργηματικό 'κύκνειο άσμα' της σαιξπηρικής δραματουργίας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία/ Σχεδιασμός Φωτισμού: Αντρέας Χριστοδουλίδης
Σκηνικά/κοστούμια: Σταύρος Αντωνόπουλος
Βοηθοί Σκηνοθέτη: Αιμιλία Αντωνιάδου και Γαλάτεια Πέτσα
Παίζουν: Σωτήρης Μεστάνας, Ιάκωβος Ιακώβου, Βασιλική Ανδρέου, Φανή Σωκράτους, Λορέντζο Μικελέττο, Γιώργης Χριστοδούλου, Σάββας Μενοίκου, Ευαγγελία Νικολάου, Νεκτάριος Λοϊζίδης, Πάνος Ζαμπακίδης, Γαλάτεια Πέτσα

Πρεμιέρα Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου
Τακτικές Παραστάσεις: κάθε Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 18:00
Πληροφορίες/ Κρατήσεις: 22348203