ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πρέπει όλοι να στηρίξουμε ένα σκοπό

«Η πραγματική γενναιοδωρία προς το μέλλον έγκειται στο να τα δίνουμε όλα στο παρόν», είπε ο Αλμπέρ Καμύ. Με αυτήν τη λογική αναγνωρίζουμε τη σημαντικότητα του να παλεύουμε σήμερα για ένα καλύτερο αύριο. Με αυτό το πνεύμα ανώνυμος δώρισε €20.000 στο ίδρυμα «Άγιος Στέφανος» στη Λεμεσό για την αγορά αναγκαίου εξοπλισμού. Μαζί με τη δωρεά για τους ένοικους του ιδρύματος έφτασε και ένα δωράκι για τον καθένα που αφορούσε είδος ρουχισμού. Η Κατερίνα Στογιάννη, Διευθύντρια του ιδρύματος, ανέφερε πως «Το ίδρυμα λόγω και του μεγέθους του έχει σοβαρά έξοδα για τη λειτουργία του και πραγματικά νιώθουμε μεγάλη ευγνωμοσύνη όταν τέτοιοι άνθρωποι συνεισφέρουν χωρίς δεύτερη σκέψη. Συγκεκριμένα αυτός ο δωρητής, που δεν ήθελε να τον ονομάσουμε, έστειλε και από ένα δωράκι για το κάθε παιδί μας. Η χαρά τους ήταν εμφανής. Ας προσπαθήσουμε ο καθένας μας να δημιουργούμε ευκαιρίες και να μοιράζουμε χαρά οπότε μπορούμε».

Το ίδρυμα «Άγιος Στέφανος» στη Λεμεσό είναι το παλαιότερο ίδρυμα στην Κύπρο για άτομα με νοητική αναπηρία. Είναι ιδιωτικής πρωτοβουλίας φιλανθρωπικό ίδρυμα και μη κερδοσκοπικός οργανισμός που λειτουργεί ως μονάδα διαβίωσης. Στηρίζεται σε χορηγίες από το κράτος και στη βοήθεια από εισφορές του απλού και ευαισθητοποιημένου κόσμου.

Φιλοξενεί 45 άτομα καθημερινά παρέχοντας μόνιμη φροντίδα και λειτουργεί ως οικοτροφείο στοχεύοντας στην «ενσωμάτωση» των ατόμων με αναπηρία στην κοινότητα. Παράλληλα, προφυλάσσει τα άτομα αυτά από προβλήματα επιβίωσης λόγω της αναπηρίας τους, λόγω οικονομικών προβλημάτων, ακόμα και στην περίπτωση απώλειας των γονιών ή των κηδεμόνων τους.