ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Road trip στην Τόχνη

WIZ TEAM

Τα roadtrips δεν είναι απλά μια τάση της εποχής. Αντιθέτως είναι ίσως μία από τις πιο διαχρονικές συνήθειες σε οικογένειες και παρέες. Φέτος αφήσαμε τα ταξίδια και ''περιοριστήκαμε'' στις εκδρομές και στον εσωτερικό τουρισμό, ανακαλύπτοντας κάθε γωνιά της Κύπρου και, συνεπώς, οι μονοήμερες εκδρομές είχαν και έχουν ακόμα την τιμητική τους.

Ένα χωριό που βρίσκεται ανάμεσα στη Λάρνακα και στη Λεμεσό και γειτνιάζει με το χωριό της Χοιροκοιτίας. Από την Τόχνη διέρχεται ο ποταμός Τέτιος, χωρίζοντας τον οικισμό σε ανατολικό και δυτικό, ενώ η ευρύτερη περιοχή διαθέτει κοιτάσματα γύψου.

Η Τόχνη είναι από τα παλαιότερα χωριά του νησιού κι αποτελεί τον τέλειο ειδυλλιακό προορισμό για αγροτουρισμό αλλά και ιδανικό μέρος για εξερεύνηση με ποδήλατο, καθώς υπάρχουν ποδηλατικά κέντρα στο χωριό, καθώς και για ιππασία.
Τα ενδιαφέροντα αξιοθέατα, εκτός από τις εξερευνήσεις, είναι τα γοητευτικά λιθόκτιστα σπίτια, τα οποία χτίστηκαν από «τόχνη», δηλαδή πέτρα που εξορύσσεται στην περιοχή, το μικρό Βυζαντινό Μουσείο και η λατινική εκκλησία στο κέντρο του χωριού.

Μετά τη βόλτα σας μπορείτε να επισκεφτείτε διάφορες ταβέρνες στην περιοχή ή τα γύρω χωριά αφού σε μικρή απόσταση με το αυτοκίνητο θα βρεθείτε στον Ψεματισμένο, την Καλαβασό, τη Βάβλα αλλά και τον Κάτω Δρυ.

Ταβέρνα Τόχνη 


Βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου και διαθέτει υπέροχη θέα προς το χωριό Τόχνη. Η ταβέρνα προσφέρει στους επισκέπτες κυπριακές γεύσεις, με τα άφθονα πιάτα να κερδίζουν τους Κύπριους -και όχι μόνο- επισκέπτες. Στον χώρο διοργανώνουν επίσης εκδηλώσεις-γενέθλια, πάρτι ή ομαδικές συναντήσεις. (Μερσίνης 3, Χωριό Τόχνη, τηλ.99996752)

Ταβέρνα της Λένιας


Μια γραφική οικογενειακή ταβέρνα στο κέντρο του χωριού Ψεματισμένος. Εδώ και 30 χρόνια η κυρία Λένια και ο σύζυγός της προσφέρουν αυθεντικές κυπριακές γεύσεις με νόστιμα και φρέσκα υλικά. Εδώ θα έρθετε να απολαύσετε κυπριακούς μεζέδες, σούβλα, κλέφτικο, κυπριακό ταβά, όσπρια αλλά και γρήγορες επιλογές φαγητού όπως sandwich και ομελέτες. Στον μεγάλο κατάλογό τους θα βρείτε επίσης και γλυκά. (Χωριό Ψεματισμένος, Λάρνακα, 99528821)

Πλάτανος (Κάτω Δρυς)


Στην είσοδο του χωριού, με πλακόστρωτη αυλή, κάτω από τον τεράστιο πλάτανο. Νόστιμοι, κυπριακοί μεζέδες με φρέσκα υλικά, παραδοσιακές ραβιόλες και κουπέπια, υπέροχος ταβάς, τρυφερό οφτό κλέφτικο, καλή σχάρα με σουβλάκια, σεφταλιές, λουκάνικα, κοτόπουλο και σούβλα είναι μερικές από τις επιλογές. (Κάτω Δρυς, επ. Λάρνακα, τηλ.24342160)

Ταβέρνα Πλατεία 


Κάνε μια στάση στην ταβέρνα Πλατεία και αφέσου στους ειδικούς της σχάρας.
Προσφέρονται όλα τα είδη σχάρας, από σουβλάκι χοιρινό, μέχρι παϊδάκια και σεφταλιές. Δεν λείπουν, εννοείται, τα μαγειρευτά που αλλάζουν καθημερινά, γι’ αυτό, αν το επισκεφτείτε, ρωτήστε για τα φαγητά της ημέρας. Μη χάσετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε το λουκάνικο, το μαριναρισμένο σουβλάκι κοτόπουλο, τις καλοψημένες σεφταλιές αλλά και τους κεφτέδες με κολοκάσι. (Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ' 71, Καλαβασός, Λάρνακα, τηλ.24727230)