ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Rum and Jam: Ένα μπαρ που τζαμάρει διαφορετικά

ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΤΣΕΛΕΠΟΣ

To Rum and Jam άνοιξε τον Μάϊο του 2021, οπότε πρόσφατα έσβησε το πρώτο του κεράκι. Η πανδημία, βλέπετε, δεν επέτρεψε στους ιδιοκτήτες του να ανοίξουν νωρίτερα, αλλά αυτό δεν τους πτόησε.

Από το λογότυπο του μαγαζιού προϊδεάζουν τους περαστικούς ότι εδώ παίρνουν στα σοβαρά τα κοκτέιλ και τη μουσική τους. Η λέξη “Rum” παραπέμπει στο ρούμι και ο λόγος που την επέλεξαν είναι επειδή πρόκειται για ένα πολύ συνηθισμένο συστατικό για κοκτέιλ. Η λέξη “Jam”  αρχικά παραπέμπει σε μαρμελάδα (είναι στα άμεσα σχέδια τους η προσθήκη brunch στο μενού), αλλά και στο μουσικό “Jamming”, μιας και οι μουσικές επιλογές του μαγαζιού κινούνται σε ρυθμούς  funk jazz, electronic groove, swing κτλ! Το λογότυπο περιλαμβάνει και δύο hipster τυπάδες που παραπέμπουν στους ιδιοκτήτες και άρα μπορεί να θεωρηθεί ότι φέρουν και τα ονόματα Rum & Jam (αλλά δεν το μάθατε από εμένα!).

Από το λογότυπο μέχρι το ambiance του μαγαζιού η αισθητική των ιδιοκτητών του είναι εμφανής. Αφού αγόρασαν μια παραδοσιακή ταβέρνα στην ανακαινισμένη και πανέμορφη πλέον παλιά αγορά της Πάφου, στο κέντρο της πόλης, τη μεταμόρφωσαν σε μια όμορφη αυλή με προσεγμένη μπάρα.

Εμφανής η αισθητική των ιδιοκτητών και στη διακόσμηση που είναι σε μοντέρνο μίνιμαλ στυλ και δημιουργεί ένα τέλειο urban σκηνικό εξωτερικής αυλής. Η μοντέρνα industrial μπάρα δεσπόζει στο εσωτερικό και με τον led φωτισμό και το τσιμέντο αναδεικνύεται περεταίρω. Εδώ οι έμπειροι bartenders/mixologists του μαγαζιού ετοιμάζουν τα κοκτέιλ τους, για τα οποία συμβουλεύτηκαν και mixologists της αθηναϊκής «μπαρ σκηνής»!

Εκτός από τα κοκτέιλ και άλλα ποτά, στο μενού υπάρχουν και κάποιες επιλογές φρεσκοζυμωμένης και φρεσκοψημένης παραδοσιακής ιταλικής πίτσας στον ειδικό φούρνο που διαθέτουν -με πέντε επιλογές καλύπτει κάθε γούστο και ικανοποιεί κάθε ουρανίσκο, ακόμα και τους vegetarian.

Στην τελευταία μας επίσκεψη, αφού παρακολουθήσαμε την ετοιμασία μιας πίτσας Μαργαρίτα μπροστά στα μάτια μας, απολαύσαμε και ένα Pink Monkey (τη δική τους εκδοχή του Aperol Spritz). Ο τέλειος συνδυασμός για aperitivo, που μου θύμισε τις σπουδές μου στο Μιλάνο, στο μακρινό –πλέον– 2007!

To Rum and Jam αποτελεί σημείο συνάντησης για άκρως καλοκαιρινές παρείστικες νύχτες! Και επειδή στην Πάφο είναι -σχεδόν- πάντα καλοκαίρι, το μαγαζί προσφέρεται ολόχρονα για χαλαρό ποτό, να λικνιστείς (αν θέλεις) σε ωραίους ρυθμούς και γενικά να αφεθείς. Αν ήδη το κάνατε εικόνα, τότε ξέρουμε πού θα είναι η επόμενη σας έξοδος.

#pafianontour #santinpafoeneshi