ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σαββατόβραδο στο χωριό με τζάκι

WIZ TEAM

Τι πιο όμορφο από το να περνάς το Σαββατόβραδό σου σε ένα γραφικό χωριό, απολαμβάνοντας μεζέδες και ζιβανία με φόντο το το τζάκι που σιγοκαίει...

Το WiZ σάς προτείνει 6 ταβερνάκια για να αφεθείτε στην θαλπωρή του τζακιού. 

Ποταμός
Καμπί, επ. Λευκωσίας
22643315

Εξοχική ταβέρνα με αυθεντική ταυτότητα στο Καμπί του Φαρμακά, δίπλα στον ποταμό. Μια οικογενειακή υπόθεση με τον Σωτήρη Γιασεμή να διατηρεί όλη την εικόνα της υπαίθρου, κλασικές νόστιμες συνταγές της παραδοσιακής κουζίνας από τα χέρια της μητέρας του Μηλίτσας, με καλές πρώτες ύλες από ντόπιους παραγωγούς, μεζέδες σχάρας, οφτό που γλιστράει από το κόκκαλο, καλοψημένη σούβλα, πατάτες λουκούμι. Best seller οι εξαιρετικοί ανθοί. Φρέσκα χορταρικά από το δικό τους περιβόλι, τα πρωινά με κυπριακό brunch και σπιτικές μαρμελάδες. Στον ζεστό του χώρο απολαμβάνεις κατά τους χειμερινούς μήνες την ζεστασιά του τζακιού.  

Συμπόσιο
Προδρόμου 61, Πελένδρι, επαρ. Λεμεσού
Τηλ. 99404348

Αληθινή κυπριακή κουζίνα με νόστιμους κλασικούς μεζέδες και μαγειρευτά, σε ένα όμορφα αναπαλαιωμένο σπίτι που θυμίζει παλιές εποχές. Δίνει έμφαση στις πρώτες ύλες, με ντόπια κρέατα και κοτόπουλα δικής τους εκτροφής, άγρια χόρτα εποχής, μανιτάρια στην σχάρα ή ξιδάτα και χειροποίητο ψωμί σε παραδοσιακό ξυλόφουρνο. Φιλικό σε χορτοφάγους, με καλές τιμές.

Ταβέρνα Προαύλιο
Τιμίου Σταυρού 19, Παρεκκλησιά, Λεμεσός
Tηλ. 25222444

Περιποιημένη new age ταβέρνα που διαχειρίζονται δύο αδέρφια. Στη κουζίνα οι παραδοσιακές συνταγές της γιαγιάς και της μαμάς μετουσιώνονται σε καλομαγειρεμένους σπιτικούς μεζέδες για όλους, µε δημιουργικότητα και αγάπη. Με αφετηρία τις προσεκτικά επιλεγμένες πρώτες ύλες και σταθερές συνεργασίες με τοπικούς παραγωγούς. Μεγάλη αυλή το καλοκαίρι, δίπλα στο προαύλιο της εκκλησίας.

Στοά Αριστοτέλους
Κεντρική πλατεία Φασούλας, χωριό Φασούλα, Λεμεσός
Τηλ. 99956478

Θα το βρείτε σε ένα από τα λιθόστρωτα δρομάκια του χωριού Φασούλα. Ανάμεσα σε παραδοσιακά αντικείμενα και με την πέτρα να κυριαρχεί στη διακόσμηση, θα δοκιμάσετε σπιτικά μεζεδάκια και εποχικές νοστιμιές, όπως άγρια μανιτάρια τo φθινόπωρο, ομελέτες με χόρτα, καραόλους, χωριάτικα λουκάνικα, καφέ και κουλουράκια με έψημα για το τέλος. Το καλοκαίρι τα τραπεζάκια του γεμίζουν το λιθόστρωτο δρομάκι έξω, ενώ τον χειμώνα ζεσταινόμαστε δίπλα από το τζάκι. Συχνά με ζωντανή μουσική.

To Πάνθεον
Πολύστυπος, επ. Λευκωσίας
Τηλ. 22652502

Μέσα στο καταπράσινο κοινοτικό πάρκο του Πολύστυπου, που είναι ένα από τα πέντε ψηλότερα χωριά της Κύπρου. Ανοικτό το σαββατοκύριακο από το πρωί με καφέδες και ροφήματα, στη συνέχεια με τοπικές γεύσεις, κρέατα στα κάρβουνα, κρασί από το χωριό, με κυπριακή φιλοξενία.
Σαβ-Κυρ 10.00-22.00

Ταβέρνα Πολυδέντρι
Σωτήρη Τσαγγάρη 56, Πελένδρι, Λεμεσός
Τηλ. 25552651

Παραδοσιακή κυπριακή ταβέρνα στο Πελένδρι προσφέρει γευστικούς μεζέδες και πιάτα a la carte από τα χέρια της κ. Νίκης, σε ένα όμορφο άνετο φιλικό περιβάλλον. Διοργανώνονται και εκδηλώσεις. ΠΕΜ-ΣΑΒ 12.00-24.00, ΚΥΡ 12.00-18.00