ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σκηνικό, το υπέροχο σπίτι που γυρίστηκαν τα «Παράσιτα»

WIZ TEAM

O Λι Χα-Τζουν, σκηνογράφος της πολυβραβευμένης ταινίας «Παράσιτα», η οποία σάρωσε τα διεθνή βραβεία κινηματογράφου, απέσπασε τέσσερα Όσκαρ, τον Χρυσό Φοίνικα και θεωρήθηκε μία από τις τολμηρότερες κινηματογραφικές προτάσεις της χρονιάς που πέρασε, αποκάλυψε ότι το περίφημο μοντέρνο και εξαιρετικής αρχιτεκτονικής σπίτι της οικογένειας Παρκ, στο οποίο «εισβάλλει» ως βοηθητικό προσωπικό η φτωχή οικογένεια Κιμ, δεν υπάρχει στην πραγματικότητα αλλά ήταν όλο ένα σκηνικό.Ο σκηνοθέτης Μπονγκ Τζουν – χο αποφάσισε το σπίτι των Παρκ να είναι μίνιμαλ και να φαίνεται ότι έχει την υπογραφή ενός διάσημου αρχιτέκτονα και η αλήθεια είναι ότι έπεισε πολλούς ότι υπάρχει στην πραγματικότητα.

Ο σκηνογράφος της ταινίας αποκάλυψε ότι μελέτησε πολλά σπίτια διάσημων αρχιτεκτόνων, αλλά ακόμα και τα παιχνίδια Lego του γιου του, ωστόσο απέφυγε να ακολουθήσει ένα ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό στιλ.
Παράσιτα «Παράσιτα» του Μπονγκ Τζουν – χο: Άλλη μια μεγάλη ταινία για τη φετινή χρονιά

Ο σκηνοθέτης τού έδειξε μια απλή κάτοψη του σπιτιού που ήθελε ενώ έγραφε το σενάριο και επιδίωξε να μη θυμίζει κανένα αρχιτεκτονικό στιλ.

Η αισθητική δανείζεται πολλά στοιχεία από τον μοντερνισμό, μια επίπεδη οροφή, μεγάλες επιφάνειες από γυαλί και ελάχιστη επίπλωση στο εσωτερικό.

Το σπίτι είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να μπορούν να κυκλοφορήσουν οι κινηματογραφικές μηχανές όπως τα μεγάλα παράθυρα που βλέπουν στον κήπο.

 

Πηγή: elculture.gr