ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στην Άλωνα θα απολαύσεις artisan gelato με γεύση… χοιρομέρι

ΜΑΡΙΑ ΦΑΝΤΗ

Κάθε χρόνο βλέπουμε πολλές παγωταρίες να δημιουργούν γεύσεις περίεργες και ιδιαίτερες όπως μαχαλεπί, παλουζέ, τεράτσι, ζιβανία, χαλούμι με καρπούζι, φαρίν λακτέ και άλλα πολλά. Φέτος, δοκιμάσαμε χοιρομέρι στην Άλωνα, ένα χωριό που φημίζεται τόσο για την ομορφιά του, την ηρεμία αλλά και τα παραδοσιακά του αλλαντικά. Πιο συγκεκριμένα, στο καφεστιατόριο ΑΠΟΑ που βρίσκεται στην πλατεία του χωριού, ο Μάριος, ο υπεύθυνος του χώρου, όντας γνώστης των ωραίων γεύσεων και της γαστρονομίας (αφού δούλευε για χρόνια σε γνωστά εστιατόρια της Λεμεσού), άφησε πίσω του τους πιεστικούς ρυθμούς και ανέλαβε να προσφέρει νόστιμες γεύσεις διαφορετικές παγωτών απ' ό,τι θα περίμενες να δοκιμάσεις.

Κάτω από τη δροσερή κληματαριά ή στον πίσω εσωτερικό του χώρο με πανοραμική θέα, ο Μάριος ετοιμάζει ολόφρεσκο παγωτό με γεύσεις και πρώτες ύλες που παράγει το χωριό. Στις βιτρίνες του μπορεί κάνεις να βρει αγνές γεύσεις, χωρίς πρόσθετα χημικά ενισχυτικά, με όλα τα παγωτά να είναι gluten free και τα περισσότερα vegan.

Εδώ θα βρείτε γεύσεις γνώριμες, κλασικές και άκρως απολαυστικές όπως είναι η σοκολάτα, το τριαντάφυλλο με πρώτη ύλη από το γειτονικό χωριό Αγρός, φράουλα από βιολογικές φράουλες και λεμόνι αλλά θα δοκιμάσετε ιδιαίτερες γεύσεις όπως μόσφιλο, κυδώνι, μπλε καραμέλα (azzuro), παλουζέ, μαστίχα Χίου συνδυασμένη με το θαυματουργό βότανο κυνόροδο που συλλέγεται από τις βουνοκορφές του χωριού αλλά το πιο περίεργο από όλα παγωτό από το παραδοσιακό αλλαντικό χοιρομέρι.

Αν σας φαίνεται περίεργο να δοκιμάσετε παγωτό με γεύση χοιρομέρι, εμείς δοκιμάσαμε και έχουμε να πούμε πως δεν ήταν τόσο περίεργο όσο μπορεί να το φανταστεί κάποιος, αλλά είναι όντως αρκετά έντονο σε γεύση και άρωμα.

Ίσως μόνο με την ιδέα να μην δοκιμάζατε αλλά, αν σας βγάλει ο δρόμος σας από εδώ, μπείτε μέσα και δοκιμάστε τα παγωτά του και δεν θα χάσετε. Αν στην παρέα υπάρχουν θαρραλέοι, ζητήστε από τον Μάριο να δοκιμάσετε το «σπέσιαλ» και ξέρει αυτός.

Εκτός από τα ευφάνταστα παγωτά, μην προσπεράσετε τις νόστιμες χειροποίητες πίτσες αλλά και το κυπριακό μπούκωμα, το κλέφτικο και τη σούβλα.

INFO

Κέντρο χωριού Άλωνα

Τηλ. 99 898935