ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στο «έμπερς» θα απολαύσεις τίμιο φαγητό που ψήνεται σε ανοικτή φωτιά

WIZ TEAM

Ποιοτικά κρέατα και ψάρια και γενικά εποχιακά κυπριακά προϊόντα, τα οποία ψήνονται στα κάρβουνα σε ανοικτή φωτιά, συνδυασμένα στο τραπέζι με εξαιρετικά κρασιά από όλο τον κόσμο, αρκετά εκ των οποίων natural.

Το «έμπερς» ενδεχομένως το γνωρίζεις από τα δημοφιλή pop up events στο Library Bar. Έπειτα από δύο χρόνια, λοιπόν, το εν λόγω project βρίσκει μόνιμη στέγη στη Γλάδστωνος, στο μαγαζί που για 40 χρόνια φιλοξενούσε το δημοφιλές σουβλατζίδικο «Φεγγαράκι». Πλέον εκεί, ο σεφ Αλκιβιάδης Τσοκακτσίδης μαζί με τον συνέταιρό του, Στέφανο Αθανασίου, αλλά και την υπόλοιπη ομάδα με την οποία έχουν μια αγαστή συνεργασία, μαζεύουν ό,τι καλύτερο υπάρχει στην κυπριακή αγορά, επί το πλείστο εποχιακά προϊόντα, και τα ψήνουν αποκλειστικά στη φωτιά, αλλά και στον ξυλόφουρνο (το δικό τους ψωμί συγκεκριμένα).

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Αλκιβιάδης Τσοκακτσίδης, ο σεφ και συνιδιοκτήτης του «έμπερς», έχει αποκτήσει σημαντική εμπειρία χάρη στο πέρασμά του από τρία γνωστά εστιατόρια του Λονδίνου, τα Brat, Manteca, και Smoking Goat.

Στο μενού θα βρείτε επιλογές όπως κυπριακό steak, κυπριακά φρέσκα ψάρια της ημέρας, ό,τι έχει κάθε εποχή (μινέρι, γόπες, σαρδέλες, λεοντόψαρο, τσιπούρα, λαβράκι), σαλάτες με υλικά καβουρδισμένα στα κάρβουνα, χαλούμι με αχλάδι στα κάρβουνα, ψωμί και αλοιφές που φτιάχνουν οι ίδιοι, αλλά και πολλά πράγματα που είναι fermented -εννοώντας τα προϊόντα που έχουν τύχει ζύμωσης.

Πολλή έμφαση δίνεται και στο κρασί, αλλά και στα natural κρασιά, με δεκάδες ετικέτες κυρίως από μικροπαραγωγούς, τόσο από Κύπρο και Ελλάδα όσο και από άλλα οινοποιεία στο εξωτερικό, ενώ φτιάχνουν και ορισμένα δικά τους κοκτέιλ τα οποία τα εμφιαλώνουν οι ίδιοι.

Ένα άλλο άξιο αναφοράς σημείο είναι η μουσική του μαγαζιού, με τις μελωδίες να βγαίνουν αποκλειστικά από βινύλια!

Info
Τηλ. 97470471
Γλάδστωνος 94, Λεμεσός
Δ-Κ 12.30-15.00 & 18.00-00.00 (22.30)