ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στο Threading Stories ανακαλύπτεις τον πολιτισμό του Αμαζονίου

WIZ TEAM

Μια ενδιαφέρουσα έκθεση που παρουσιάζει και προωθεί τους τεχνίτες, τη χειροτεχνία τους καθώς και την πολιτιστική κληρονομιά των Άνδεων και του Αμαζονίου που μεταδίδεται από γενιά σε γενιά, διαμέσου των αντικειμένων τέχνης και περιοχών του Ειρηνικού Ωκεανού και της Καραϊβικής, βρίσκεται στην καρδιά της πρωτεύουσας και σε περιμένει να την ανακαλύψεις.

Σε πολλές περιπτώσεις, η παραδοσιακή τέχνη αντανακλά μια ξεχωριστή κοσμοθεωρία, σε μια προσπάθεια να διατυπώσει μια διαφορετική αντίληψη της ζωής. Μέσα από αυτή τη μελέτη, είναι προφανές ότι οι παραδοσιακές πρακτικές χειροτεχνίας έχουν μοναδική ιστορική και πολιτιστική αξία και αναμφίβολα αξίζει να διατηρηθούν.

 Η έκθεση αυτή επικεντρώνεται στη διερεύνηση της τοπικής υφαντικής, κεραμικής και κοσμηματοποιίας. Στο πλαίσιο αναζήτησης αυθεντικών παραδοσιακών μεθόδων δημιουργίας, δύο νέοι, η Τερέζα και ο Alejandro ήρθαν σε επαφή με αυτόχθονες κοινότητες, παρατηρώντας από κοντά την κοινωνική τους δομή, τις παραδόσεις και το περιβάλλον τους, αναγνωρίζοντας έτσι ότι η τέχνη τους αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ταυτότητάς τους και της καθημερινής τους ζωής.

Ταξιδεύοντας σε διάφορες χώρες και περιοχές της Λατινικής Αμερικής και καταγράφοντας προσωπικές ιστορίες και αποτυπώνοντας τις συναντήσεις τους με φωτογραφίες, βίντεο και ήχο, επέλεξαν αυθεντικά αντικείμενα λαϊκής τέχνης, αναδεικνύοντας την ποιότητα της χειροτεχνίας των ντόπιων τεχνιτών και ενσωματώνοντας την ταυτότητα του κάθε κατασκευαστή.

Τα αντικείμενα που παρουσιάζονται στην έκθεση, επιλέγηκαν με κριτήριο το αφήγημα, τον συμβολισμό, την ποιότητα και το επίπεδο δημιουργικότητάς τους. Η συλλογή παρουσιάζει μια ποικιλία διαδικασιών χειροτεχνίας που συνδυάζουν τις παραδοσιακές με τις σύγχρονες τεχνικές και υλικά.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή μέχρι τις 30 Απριλίου.

INFO
Παλιά Λευκωσία, οδός Τρικούπη 103
Τερέζα Γιωργαλλή 99874235 / Alejandro Villacis 99 825194
Ωράριο λειτουργίας: ΤΕΤ-ΠΑΡ 10.00-19.00, ΣΑΒ 10.00-18.00
www.threadingstories.org 
Instagram @threadingstories