ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Suzi Tros! Το επιτυχημένο εγχείρημα μιας Ελληνίδας στο Λονδίνο

WIZ TEAM

Ένα εστιατόριο που αξίζει να μπει στη λίστα για τις ημέρες #μετατηνκαραντινα.

 Αν υπάρχει ένα αναφαίρετο δικαίωμα στην περίοδο του Covid-19 αυτό είναι η ελπίδα όλων σε καλύτερες ημέρες. Τόσο τα όνειρα όσο και τα πλάνα - ακόμα κι αν αυτά πρόκειται να είναι πλέον πιο ελαστικά - λειτουργούν σαν κινητήρια δύναμη για να προχωρήσει κάθε άνθρωπος. Μπορεί το τοπίο των ταξιδιών και των μετακινήσεων να μην έχει ξεκαθαρίσει ακόμα, αλλά δεν σας εμποδίζει κανείς από το να σκεφτείτε τον επόμενο προορισμό και να φτιάξετε τη wishlist σας.

Το Suzi Tros είναι ένα κομψό ελληνικό μπιστρό στο Λονδίνο - δημιούργημα της Χριστίνας Μουράτογλου και του συζύγου της Addrien Carre - που συστήνει στους Βρετανούς τη μεσογειακή κουζίνα και δη τις κλασικές ελληνικές γεύσεις. Το εστιατόριο οφείλει το όνομά του στην ταινία Η Παριζιάνα, όπου η Ρένα Βλαχοπούλου ως μαντάμ Πελαζί λέει σε μία πελάτισσά της "Σούζι τρως. Και τρως και ψεύδεσαι". Η ατάκα πέρασε από τον ελληνικό κινηματογράφο στη σύγχρονη ποπ κουλτούρα όπως άλλωστε έχει γίνει και με την παραδοσιακή κουζίνα που επανεφευρίσκει τον εαυτό της και κερδίζει έδαφος σε όλο τον κόσμο.

Το μενού του Suzi Tros είναι σχεδιασμένο ώστε τα πιάτα να μοιράζονται στα τραπέζια, ακολουθώντας τη λογική των μεζέδων και υπακούοντας στη φιλοσοφία των ελληνικών τραπεζιών. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στην προέλευση των προϊόντων, καθώς οι ιδιοκτήτες προσπαθούν να επιλέγουν φρέσκα και εποχικά τρόφιμα, καθώς επίσης και από βιώσιμες παράγωγες.

Μέχρι να ταξιδέψετε ξανά, γνωρίστε το επιτυχημένο εγχείρημα μιας Ελληνίδας στο Λονδίνο.

Πηγή: harpersbazaar.gr